دعوت رئیس‌جمهور کلمبیا از گروههای مسلح غیرقانونی برای پیوستن به «آتش‌بس چند جانبه»

تهران - ایرنا - رئیس‌جمهوری جدید کلمبیا که با وعده برقراری «صلح کامل» روی کار آمد از گروه‌های مسلح در سراسر این کشور دعوت کرد تا به یک «آتش‌بس چندجانبه برای ورود به یک روند مذاکره ملموس» ملحق شوند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا همزمان با عزم کنگره این کشور برای اعلام یک «نشست آتش‌بس بزرگ»، گروه‌های مسلح فعال در این کشور آمریکای جنوبی را به «خلع سلاح عمومی» دعوت کرد.

پترو، جنگجوی چریکی سابق که از سال ۱۹۹۰ میلادی سلاح خود را بر زمین گذاشت و به زندگی غیر نظامی بازگشت، در جریان بازدید از شهرداری منطقه ایتوآنگو که به عنوان یکی از مناطق اصلی خشونت و درگیری در شمال غربی کلمبیا شناخته می‌شود با طرح این ابتکارعمل از گروه‌های مسلح خواست تا در مرحله نخست، «آتش‌بس چندجانبه برای ورود به یک روند مذاکره ملموس» اعمال شود.

رئیس‌جمهوری کلمبیا تاکید کرد نامه‌هایی از همه گروه‌های مسلح دریافت کرده است که «خواهان صلح هستند» اما خاطر نشان کرد: از حرف‌ها باید به سمت عمل برویم و این امر مستلزم مذاکره با برخی گروه‌های سیاسی است.

پترو افزود: زمانی می‌توانیم وارد عمل شویم که گفت‌وگوها با یک توقف چندجانبه درگیری‌ها و آتش‌بس پیشنهادی به این گروه‌ها در سراسر کشور آغاز و اجرا شوند.

نمایندگان کنگره کلمبیا که از اعضای «کمیسیون صلح سنا» هستند در تلاشند تا با بازدید از ۶۰ منطقه شهرداری در سراسر کلمبیا که بیشترین آسیب از درگیری‌های گروه‌های مسلح را متحمل شده‌اند به وضعیت خشونت شدید در این کشور سامان دهند.

رئیس‌جمهوری جدید کلمبیا که با وعده برقراری «صلح کامل» روی کار آمد همچنین به تازگی و در راستای تلاش‌ها برای از سرگیری مذاکرات صلح، احکام بازداشت و دستور استرداد شورشیان «ارتش آزادی‌بخش ملی» (ELN) از کوبا را به حالت تعلیق درآورد.

نمایندگان گروه چریکی «ارتش آزادی‌بخش ملی» از زمان مذاکرات قبلی همچنان در کوبا هستند. این مذاکرات در دولت «خوآن مانوئل سانتوس» آغاز و در سال ۲۰۱۹ میلادی متوقف شد.

حضور گوستاوو پترو نه فقط در کلمبیا که خواستار پایان دادن به خشونت سیاسی سیستماتیک است، نتایجی به همراه خواهد داشت بلکه در سطح بین‌المللی و به ویژه آمریکای لاتین نیز تاثیرگذار خواهد بود.

درگیری مسلحانه داخلی کلمبیا نزدیک به شش دهه به طول انجامیده است و تنها بین سال‌های ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۸ حداقل ۴۵۰ هزار کشته برجای گذاشت که بیشتر آنها غیرنظامی بودند.

«ایوان ولاسکوئز» وزیر دفاع این کشور این هفته اعلام کرد کلمبیا در بحبوحه درگیری داخلی، بمباران‌های هوایی علیه گروه‌های مسلح غیرقانونی را به حالت تعلیق در می‌آورد تا از آسیب‌های جانبی به جمعیت غیرنظامی جلوگیری کند و در راستای پیشبرد صلح کامل گام بردارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha