حاشیه‌نگاری  حضور شعرای بومی مازندران در خانه نیما/ از شعرخوانی مدیرعامل ایران خودرو تا ارادت استاندار به حضرت ابوالفضل (ع)

ساری - ایرنا - آیین شعر خوانی شعرای بومی مازندران در موزه نیما که با حضور عالی ترین مقام اجرایی استان برگزار شد با حاشیه هایی همچون شعرخوانی مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو و ابراز ارادت سید محمود حسینی پور استاندار مازندران به حضرت ابوالفضل (ع) همراه بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این محفل شعرخوانی ، شاعران بومی استان، اشعاری در وصف مازندران و قیام امام حسین (ع) قرائت کردند و حاضران هم با صلوات پی در پی هنرمندان این دیار را مورد تمجید قرار دادند.
همچنین در ادامه برنامه امیری خوانی یکی از شعرا باعث ابراز احساسات سید محمود حسینی پور استاندار مازندران شد و وی با صلوات پی در پی از کلمات به کار رفته در این شعر زیبای راوی تعریف کرد.
حسینی پور خطاب به شعرای حاضر در این محفل گفت : همه ما به نوعی شیفته و دل باخته ائمه اطهار (ع) و همچنین حضرت ابوالفضل عباس (ع) هستیم و باید برپایی آیین هایی از این دست برای ماندگاری ارزش های ایران اسلامی تداوم یابد.
آواز امیری که از گوشه عشاق دشتی آغاز و به دستگاه شور فرود می کند، با اشعار امیری پازواری شاعر شوریده مازندرانی، همراه با یک نی محلی لله وا در مدح امیر مومنان (ع)، فرزندان معصومش و برای بیان مسائل گوناگون اجتماعی اجرا می شود. به اعتقاد پژوهشگران موسیقی ، آواز امیری چه به لحاظ شعر و چه از حیث موسیقایی از ویژگی خاصی برخوردار است و مدح مولای متقیان (ع) در اشعار امیری و دشواری اجرای آن به لحاظ فواصل موسیقی به این آواز قداست و اهمیت ویژه ای بخشیده است.

حاشیه‌نگاری  حضور شعرای بومی مازندران در خانه نیما/ از شعرخوانی مدیرعامل ایران خودرو تا ارادت استاندار به حضرت ابوالفضل (ع)

شعرخوانی مدیرعامل ایران خودرو

همچنین این محفل شعر خوانی، یک مهمان صنعتی هم داشت و مدیرعامل شرکت ایران خودرو که اصالتا اهل روستای « پیل » از توابع شهرستان نور است ، برای رونمایی از خودرو ری‌را، آخرین تولید این شرکت در خانه نیما، دقایقی در این آیین حضور یافت و شعر معروف ری‌را نیما یوشیج را قرائت کرد.
ری‌را از مشهورترین اشعار نیما یوشیج است. این شعر که به دورهٔ پختگیِ اشعار نیما تعلق دارد، با ۲۴ سطر و ۴ بند، دارای وزن پایهٔ «مفعولُ فاعلاتُ مفاعیلُ فاعلن» است. «ری‌را» حاصلِ تک‌گویی یا نجوای شاعر با خود است و ابهام و اندوه را می‌توان درون‌مایهٔ اصلی آن دانست. شاعر با دستکاری وزن شعر و نیز استفاده از آرایه‌های واج‌آرایی، متناقض‌نما و آیرونی توانسته فضای پرابهام و رمزآمیز شعر را تقویت کند.  
«ری را» ... صدا می‌آید امشب
از پشت «کاچ» که بند آب
برق سیاه تابش تصویری از خراب
در چشم می‌کشاند.
گویا کسی است که می‌خواند…
اما صدای آدمی این نیست
با نظم هوش‌ربایی من
آوازهای آدمیان را شنیده‌ام
در گردش شبانی سنگین؛
ز اندوه‌های من
سنگین‌تر.
و آوازهای آدمیان را یکسر
من دارم از بر.
یک شب درون قایق دلتنگ
خواندند آنچنان؛
که من هنوز هیبت دریا را
در خواب
می‌بینم
ری را. ری را …
دارد هوا که بخواند.
درین شب سیا.
او نیست با خودش.
او رفته با صدایش اما
خواندن نمی‌تواند.
یوش روستایی از توابع بخش بلده شهرستان نور در استان مازندران است. این روستا به دلیل آن که زادگاه نیما یوشیج پدر شعر نو فارسی است، شهرت یافته‌است. روستای یوش در البرز مرکزی در میانه جاده‌ای آسفالته شرقی-غربی به طول ۱۱۰ کیلومتر (از چهل کیلومتری آمل در جاده هراز تا پل زنگوله در جاده کندوان) واقع شده‌ است.    
این روستا در دهستان شیخ فضل‌الله نوری قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ، جمعیت این روستا ۱۵۴ نفر در قالب ۵۷خانوار است.
در این آیین شعر خوانی حدود ۳۰ شاعر بومی اثرات فاخر خود را برای حاضرین در جلسه قرائت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha