۹ شهریور ۱۴۰۱، ۱۸:۰۱
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 84870341
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

شهید «سنجه‌ونلی» از جوانمردی در دشت‌بهشت تا «رشید حیدر» سوریه

گرگان - ایرنا - زندگی پاسدار شهید «جواد سنجه‌ونلی» جوانی خودساخته از تبار مردم مینودشت که دشتی از بهشت در نگاه سرشار از عشق و ایثار او به اسلام، انقلاب و رهبری موج می‌زد می‌تواند امروز الگوی نسل جوان و آینده این مرز و بوم باشد.

به گزارش ایرنا، شهید ستواندوم پاسدار «جواد سنجه ونلی» از پاسداران گروه مهندسی رزمی و پدافند غیر عامل ۴۵ جوادالائمه (ع) یازدهمین شهید مدافع حرم استان گلستان و دومین شهید مدافع حرم شهرستان مینودشت است که در ۱۵ خرداد سال ۱۳۶۴ در شهرستان مینودشت (دشت بهشت) به دنیا آمد و در دفاع از حرم مطهر حضرت زینب (س) در ایام میلاد با سعادت حضرت زینب (س) چهارشنبه ۱۳ بهمن ماه سال ۱۳۹۵ براثر انفجار مین در اطراف فرودگاه «تیفور» در استان «حمص» سوریه  به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به آغوش دشت بهشت بازگشت.

همسر این شهید والامقام با صدایی که نشان از ایمان محکم و استوار از جنس حضرت زینب (س) است در گفتگو با ایرنا گفت: احترام به تمام اقشار جامعه از بزرگ و کوچک، صبر و استقامت از ویژگی‌های مهم همسرم بود که بصیرت ویژه ایشان را به ما گوشزد می‌کرد.

محدثه گرایلو افزود: در زمان شهادت شهید «سنجه ونلی» تمام لحظات دختر پنج ساله‌ام کنارم بود و همانند من «سما» هم متوجه شهادت پدرشان شدند.

شهید «سنجه‌ونلی» از جوانمردی در دشت‌بهشت تا «رشید حیدر» سوریه

وی که هشت سال با شهید بزرگوار زندگی مشترک داشته است و پس از ایشان اوج ایثار و فداکاری مادرانه خود را با نگهداری و تربیت یادگار آن شهید والامقام تکمیل کرده است، از ویژگی‌های اخلاقی ایشان به نیکی یاد می‌کند و ادامه می‌دهد: همیشه شوخ‌طبع، خنده‌رو و دائماً در حال شوخی بودند و از ویژگی‌های رفتاری ایشان بخشندگی تمام و کمال بود.

وی بیان کرد: در مدت زمانی که با آقا جواد سعادت زندگی را داشته، برخوردهایشان همواره برای من درس‌های ارزشمندی بوده است.

خانم گرایلو افزود: اصلی‌ترین خصوصیت همسرم مهربانی و خون گرم بودنش بود که هر کسی در اولین برخورد متوجه این ویژگی‌ها می‌شد.

وی با اشاره به اضطراب و نگرانی اش زمان اعزام همسرش به سوریه اظهار داشت: در مقابل اضطراب و نگرانی من آقا جواد می‌گفتند «نگران نباشم» و دعای عاقبت بخیری" اَعْدَدْتُ لِکُلِّ هَوْلٍ لا اِلهَ اِلّا اللهُ " که هر روز می‌خواندند را ذکر کردند.

وی با صدایی که گویی نوای همسر شهیدش است، ادامه داد: شوهرم عاشق خدمت کردن به خلق خدا بود و در آخر هم در این راه شهید شدند و من هم راضی به رضایت خالق مهربانی‌ها هستم.

برادر شهید سنجه ونلی هم در این ارتباط گفت: به یقین در زمان حاضر بیشتر از همه چیز دلتنگی‌های ما برای شهید به خاطر اخلاق خوب و نوع برخورد دوست‌داشتنی ایشان است.

مهدی سنجه‌ونلی در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از عادت‌های مثبت برادرم سلام دادن قبل از بقیه بوده است که در این مهم برایشان کودک، نوجوان، پیر و کهنسال فرقی نداشت.

وی اظهار داشت: خصلت اقامه نماز اول وقت آن هم به جماعت رفتار برازنده شهید بوده که در صحبت‌هایشان به اطرافیان هم روی اقامه نماز خیلی تاکید داشتند و تذکر می‌دادن اگر می‌خواهید در زندگی پیشرفت و برکت داشته باشید نمازهای خود را حتما بخوانید.

وی بیان کرد: شهید احترام خاصی برای اعضای خانواده قائل بودند با اینکه برادر بزرگتر بوده اما برخوردشان مانند یک رفیق و دوست‌صمیمی که خیلی برای طرف مقابلش ارزش قائل می‌شدند.

شهید «سنجه‌ونلی» از جوانمردی در دشت‌بهشت تا «رشید حیدر» سوریه

برادر شهید سنجه ونلی گفت: پس از شهادت ایشان از طرف خیریه افرادی به منزل پدر آمدند و ما تازه آنجا متوجه میزان کمک‌های آقا جواد به خیریه‌ها و نیازمندان شدیم.

وی اظهار داشت: آقا جواد سال‌ها قبل از شهادت به همراه همسرشان برای سفر حج ثبت‌نام کردند ولی قبل از شهادت حج خود را فروخته و پول آن را صرف کمک به نیازمندان و مساجد محل کردند.

وی بیان کرد: شهید «جواد سنجه‌ونلی» به تمام معنا در برخورد با اطرافیان خوش برخورد، خوش‌اخلاق، باگذشت، صبور، مهربان، خوشرو و صادق بود.

برادر شهید «سنجه ونلی» گفت: آقا جواد درباره ماموریت‌های خود به لبنان و سوریه اصلا صحبت نمی‌کردند، سال ۱۳۸۹ زمانی که مادرم فوت شدند ایشان بعد سه روز رسیدند که بعد از شهادت ایشان متوجه دلیل این سه روز تاخیر که ماموریت ایشان در لبنان بوده شدیم.

وی اظهار داشت: ظاهرا در محل خدمت خود در سوریه به دلیل جثه، هیکل چارشونه، قد بلند، شجاع بودن و تخریب مین «رشید حیدر» و «استاد نارنجک‌دستی» صدایش می‌کردند.

وی افزود: به دلیل تلف کردن افراد زیادی از داعش، افراد داعش برای سر برادرم ۵۰۰ میلیون جایزه گذاشته بودند و در زمان شهادت ایشان در گروه‌های مجازی داعش عکس آقا جواد دست به دست می‌شده است.

شهید «سنجه‌ونلی» از جوانمردی در دشت‌بهشت تا «رشید حیدر» سوریه

دایی شهید جواد سنجه ونلی هم در این ارتباط در گفت و گو با ایرنا گفت: حالت رفتار، اخلاق و کردار خواهرزاده‌ام از کودکی با باقی همسن و سال‌هایش فرق داشت و به نوعی در زمانه ما استثنایی بود، به گونه‌ای که بوی شهادت می‌داد.

غلامرضا ممشلو افزود: مادرم در زمان شهادت جواد گفت «شهید بود که شهید شد» و به یقین در نزد اطرافیانش شهید زنده‌ای از نسل جوانان معاصر بود.

وی اظهار داشت: همیشه به صله رحم اهتمام داشت و به این مهم توجه ویژه‌ای داشت و دیگران هم تشویق به آن می‌کرد.

وی بیان کرد: عاشق رهبر معظم انقلاب اسلامی بودند و ولایتمداری را نه تنها در حرف بلکه در عمل نشان داده و ثابت کردند.

این دایی شهید می‌گوید: صداقت در کردار، رفتار و اعمالش موج می‌زد، بعد از شهادتش خانواده متوجه کمک‌های ایشان به نیازمندان شدند که ماهانه به افراد نیازمند اهدایی داشته و فرش، یخچال و کمک‌های معیشتی آنها را تهیه می‌کردند.

وی افزود: اگر آقا جواد در دولت مردمی و عدالت سیزدهم حضور داشتند به یقین به توسعه و ترویج جهاد تبیینی و ولایتمداری اقدام می‌کردند.

شهید «سنجه‌ونلی» از جوانمردی در دشت‌بهشت تا «رشید حیدر» سوریه

رمضانعلی گرایلو جانباز جنگ تحمیلی و پدر خانم شهید «سنجه ونلی» هم در این ارتباط گفت: به یقین خداوند افرادی را برای شهادت انتخاب کرده که از هر نظر نمونه باشند و فردی که مورد پذیرش خدا بوده بی‌شک مورد رضایت خانواده، اطرافیان و خانواده هم هست.

وی افزود: زمانی که به خواستگاری دخترم آمدند از دور و نزدیک ایشان را به خوبی می‌شناختیم ویژگی‌های مثبت زیادی داشتند ولی یک نکته منفی هم در ایشان نبود پس با رضایت کامل دخترم را به عقد ایشان در آوردم.

وی بیان کرد: هر موردی از نمونه بودن دامادم بگویم به یقین کم گفته و حق مطلب را ادا نمی‌کنم.

آقای گرایلو گفت: هر فردی که با آقا جواد چنانچه برخورد بدی داشت با خوشرویی جوابش را می‌دادند و مانند برخی جوان‌ها لجباز نبودند و چوب لای چرخ افراد نمی‌گذاشتند و به نوعی الگوی خوش‌رفتاری با اطرافیان بودند.

وی افزود: نوه‌ام «سما» در زمان حاضر کلاس چهارم بوده بی‌شک سراغ پدرش را از ما بارها می‌گیرد و ما با صبر و حوصله پاسخگوی سوالاتش هستیم که امیدواریم حق مطلب را ادا کنیم.

 از زندگی و شخصیت شهید ستوان دوم پاسدار «جواد سنجه ونلی» کتابی با عنوان «کبوتر عشق» و مستند داستانی مدافع حرم «رشید» تاکنون تهیه شده است.

با باز شدن جبهه دفاع از حرمین اهل بیت (ع) و با وجود فاصله هزاران کیلومتری با ایران اسلامی، دوران دفاع مقدس با مدافعان حرم تکرار شد که اگر این شهیدان و مدافعان نبودند داعش نه تنها افغانستان تا بنگلادش بلکه ایران را نیز اشغال کرده بود که ۱۷ خردادماه سال ۱۳۹۶ در حمله تروریستی داعش به مجلس شورای اسلامی و مرقد امام خمینی (ره) تمام مردم ایران به لزوم دفاع از حرم‌الله پی برده و برای سلامتی مدافعان حرم دعا کردند که اگر نبودند امروز ایرانی نبود.

مطابق داده‌ دستگاه‌های مرتبط در گلستان، نزدیک به ۳۳ هزار رزمنده از این استان در جنگ تحمیلی شرکت داشتند و نیز این استان شمالی در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس ۴ هزار شهید تقدیم کرده  و افزون بر این ۱۳ هزار جانباز و هزار و ۱۷۸ آزاده دارد و همچنین هم اکنون پیکر پاک و مطهر ۱۴۰ تن از شهدای گمنام در ۵۴ نقطه گلستان در خاک استان حضور دارند و ۲۲۰ شهید گلستان در حال حاضر مفقودالاثر و جاویدالاثر هستند.

گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha