۸ شهریور ۱۴۰۱، ۱۰:۰۶
کد خبر: 84872159
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خرمای مَجول، رقیبِ مجهول اما محبوب نخل‌داران هرمزگان

بندرعباس - ایرنا - وقتی از خرمای هرمزگان صحبت می شود، پیارُم به عنوان گونه اختصاصی استان خود را به رخ می کشد اما "مَجول" نامی جدید و از گونه‌های وارداتی است که کشت آن در دستور کار جهاد کشاوزی هرمزگان قرار گرفته و از نظر مرغوبیت و محبوبیت قرار است با پیارم رقابت کند.

به گفته برخی کارشناسان کشاورزی، در راستای توسعه ارقام تجاری، واردات مجول از سال گذشته در هرمزگان آغاز شده است ‌و  سه هزار اصله نهال کشت‌بافت مجول وارد و به مدت یکسال در گلخانه ها نگهداری می‌شود.

مسعود گرگیج مدیر باغبانی جهاد کشاورزی هرمزگان روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: هر اصله این نهال  با ارز دولتی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال قیمت دارد اما در راستای تشویق به توسعه کشت آن، یارانه دیگری نیز به مجول اختصاص یافته و سهم باغدار برای خرید هر نهال به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال کاهش یافته است.

به گفته این کارشناس حوزه کشاورزی و باغداری، البته این گونه، برای کشت در تمامی نقاط هرمزگان مناسب نیست و بیشتر آب و هوای خشک را می‌طلبد.

گرگیج، مناطق غیرساحلی حاجی آباد، بستک، بشاگرد، سندرک و زیارتعلی رودان را از مناطق مناسب هرمزگان برای کشت مجول معرفی کرد.

مدیرباغبانی جهاد کشاورزی هرمزگان مجموع سطح زیرکشت خرمای استان را ۳۸هزار هکتار و میانگین تولید سالانه را ۱۹۶هزار تن اعلام کرد.

به گفته وی از این میزان تولید سالانه حدود ۳۵هزار تن خرما به ارزش ۴۹میلیون دلار از هرمزگان به دیگر کشورهای جهان صادر می شود.

این مسئول رتبه هرمزگان در شاخص میزان تولید را چهار و در شاخص سطح زیر کشت، رتبه سوم کشور اعلام کرد.

گرگیج اضافه کرد: نوبرانه خرما در کشور با برداشت رقم آلومِهتری از خرداد در میناب آغاز می شود و با رقم پیارُم در آذرماه و شهرستان حاجی آباد پایان می یابد.

مدیرباغبانی جهادکشاورزی استان یادآور شد: با وجود کارهای انجام شده برای توسعه سایر ارقام تجاری مانند مجول، اما  پیارم همچنان به عنوان مرغوب ترین خرمای جهان در کانون توجه قرار دارد و ثبت جهانی آن نیز در حال پیگیری است که انتظار می رود تا پایان امسال ثبت جهانی آن انجام شود.

اصلاح و نوسازی باغات یکی دیگر از سرفصل های کاری مورد اشاره گرگیج بود و در این زمینه اظهار داشت: اصلاح و نوسازی باغات در یک برنامه ۱۰ساله از سال گذشته آغاز شده است و در فاز اول چهار هزار هکتار از باغ های خرما در دشت مرکزی میناب در دستور کار بازسازی قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha