احیای تالاب‌های فارس با شناسایی تکالیف دستگاه‌ها دنبال می شود

شیراز - ایرنا- مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: تالاب‌ها اعتباریویژه دارند و احیای آن با برنامه زمان‌بندی کوتاه مدت با جدیت و پیگیری و با روشن شدن تکالیف دستگاهها در این استان دنبال می‌شود.

 عطا پور شیرزاد روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به وضعیت بحران آب و محیط زیست در استان اظهار کرد: بحران آب ناشی از بی‌توجهی به محیط زیست است که تاثیر خود را در کشاورزی گذاشته است اگر امروز تالاب‌ها خشک شدند تاثیرش بر زندگی ساکنان اطراف تالاب‌ها خود را نشان داده و معیشت خود را از دست دادند.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست فارس ادامه داد: مجموعه مدیریتی استان برای نجات محیط زیست و کم کردن از معضلات برای آینده تلاش دارد برنامه افق‌نگر داشته باشد.

پورشیرزاد گفت: امروز این انسجام و هماهنگی در استان وجود دارد اما چون حل مشکلات زمانبر است باید برنامه داشته و افق‌نگر باشیم.

مدیرکل محیط زیست استان فارس با بیان اینکه احیای تالاب‌ها به صورت دقیق‌تر و فنی‌تر در دستور کار قرار گرفته است، افزود: تکالیف دستگاه‌ها شناسایی و زمان‌بندی شده تا هر دستگاه بنا بر آنچه موظف است که به این تکالیف عمل کند.

پورشیرزاد همچنین  عنوان کرد: این موضوع جدا از دیگر برنامه‌ها و طرح‌های محیط زیست است همچنین در راستای برنامه‌محور بودن طرح‌هایی نیز ارائه شده و در صحبت با رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس هم این موارد پیشنهاد شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: از جمله این طرح‌ها راه‌اندازی مرکز پایش سلامت و بهداشت محیط زیست شهری است که برای شیراز بسیار ضروری است چون با افزایش جمعیت این ضرورت بیشتری دارد همچنین راه‌اندازی سامانه پایش آلودگی هوای شیراز نیز مورد توجه است.

وی با اشاره به دیگر طرح‌های پیشنهادی در حوزه محیط زیست اظهار کرد: معرفی اکو پارک میانکتل تا ظرفیت‌های گردشگری اقتصادی و پژوهشی که در آن مورد استفاده قرار گیرد همچنین احیای جمعیت آهو در پارک ملی بختگان از دیگر موارد مورد نظر است.

پورشیرزاد افزود: طرح‌ها تنها روی کاغذ نیست بلکه برنامه و اعتبار آن هم پیش‌بینی شده است.

مدرسه محیط بانی

وی با اعتقاد به اینکه برای حفاظت محیط زیست در استان باید حرکتی نو ایجاد شود، گفت: اتفاق دیگر که برای اولین بار روی داده راه‌اندازی مدرسه محیط‌بانی است که با توجه به ظرفیت و بستر استان فارس این استان به عنوان پایلوت انتخاب شده که در مهرماه مدرسه محیط بانی افتتاح می‌شود.

او افزود: راه‌اندازی این رشته برای اولین بار به صورت پایلوت در کشور و در دو استان‌ خوزستان و فارس اجرا خواهد شد و در فارس برای امسال به صورت آزمایشی ۲۰ هنرجو در این رشته در هنرستان شهید مطهری ناحیه ۲ شیراز پذیرش می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، با بیان اینکه این رشته مختص دانش‌آموزان پسر است، گفت: نیروی انسانی برای تربیت این دانش‌آموزان از طریق آموزش و پرورش و سازمان محیط زیست تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: صدور مدرک دیپلم برای فارغ التحصیلان این رشته در حال حاضر تعهد استخدامی ندارد، اما در تلاش هستیم تا این افراد آموزش دیده در اولویت استخدام حفاظت محیط زیست قرار گیرند.

پورشیرزاد در ادامه با تاکید بر ضرورت فراگیری آموزش‌های مهارتی، گفت: قطعا اگر ملاحظات زیست محیطی در جامعه رعایت نشود، توسعه پایدار نخواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات اقلیمی که در سطح جهانی و منطقه‌ای و محلی حاکم است، افزود: یکی از دلایل عمده این رویداد این است که اقدامات ما در زمین افق‌نگر نبوده و موجب شده تا این رویداد رقم زده شود.

مدیرکل محیط زیست استان فارس با بیان اینکه پویش هر روز یک زباله از زمین برداریم راه‌اندازی شده‌ است، گفت: این پویش با هدف سلامت محیط زیست مردم راه‌اندازی شده و در همه استان اجرا خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha