حفظ محیط زیست تاکید همیشگی رییس جمهور است/ استقرار  ۱۰ دستگاه بازیافت زباله در مسیر راهپیمایی اربعین

گرگان - ایرنا - معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از توجه دولتمردان به ویژه آیت‌الله رییسی برای کمک به حل مشکلات محیط زیستی قدردانی کرد و گفت: حفظ محیط زیست، یکی از تاکیدات رییس جمهور و دیگر وزرای کابینه سیزدهم است.

نورالله مرادی روز پنجشنبه با حضور در ایرنا مرکز گلستان اظهار داشت: طبق تاکید رییس جمهور " هرگونه توسعه فرع بر محیط زیست است"  و در این شرایط همه باید برای حفاظت از عرصه های طبیعی کشور تلاش کنند.

وی بیان کرد: مردمی‌سازی امور محیط زیست، یکی از تاکیدات مهم دولت سیزدهم و نیاز جدی این بخش برای حفظ گسترده وسیع عرصه‌های طبیعی و زیستی کشور است.

مرادی ادامه داد: محیط زیست ایران از نیروی کافی برای حفاظت از عرصه‌ها برخوردار نیست و در این شرایط چاره‌ای جز استفاده از توان مردمی و تبدیل مدیریت پادگانی به مدیریت مشارکتی وجود ندارد.

وی بیان کرد: محیط زیست، سازمانی رسانه محور است و امیدواریم با نگاه مسئله محورانه و سوژه‌یابی درست، اتفاقات خوبی برای حفظ محیط زیست کشور رقم بخورد

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: یکی از مشکلات محیط زیست، کم‌توجهی به مخاطب‌یابی طی سال‌های گذشته است که موجب دوری مردم از این موضوع بسیار مهم شد و کار ما را برای حفاظت از عرصه‌ها با دشواری بیشتر همراه کرد.

وی به برخی مصادیق مردمی‌سازی محیط زیست اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین زمان ها برای درونی‌کردن شعار مردمی‌سازی محیط زیست، اجتماع بزرگ راهپیمایی اربعین است که تاکنون کمتر به آن توجه شد.

سخنگوی سازمان محیط زیست اظهار داشت: برای نمایش بخش پنهان مانده فرهنگ محیط زیستی و کمک به ارتقای توان مردمی این عرصه، ستاد اربعین در سازمان محیط زیست تشکیل شد و با تدوین آیین‌نامه تخصصی ، به دنبال ارائه خدمات ویژه در این تجمع بزرگ هستیم.

حفظ محیط زیست تاکید همیشگی رییس جمهور است/ استقرار  ۱۰ دستگاه بازیافت زباله در مسیر راهپیمایی اربعین

مرادی گفت: یکی از برنامه‌های محیط زیست برای راهپیمایی اربعین، انتقال ۱۰ دستگاه بازیافت زباله در مسیر پیاده‌روی است که برای اولین بار انجام می‌شود و امیدواریم تاثیر زیادی در آموزش افراد داشته باشد.

وی بیان کرد: گلستان ظرفیت بسیار زیادی برای کارهای محیط زیستی دارد و باید از ظرفیت رسانه‌های این استان برای فضاسازی و جریان سازی رخدادهای مرتبط با حفظ محیط زیست استفاده کرد.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با وجود مشکلات و کمبودهای فراوان، برای حفاظت از محیط زیست ناامید نمی شویم و تلاش می‌کنیم رسالت خود را برای انتقال این نعمت به نسل آینده به درستی انجام دهیم.

مرادی ادامه داد: نگاه محیط زیست، کار جهادی و برای مردم است و به جای نمایش پوشالی و مورد پسند سازمان‌های بین المللی ، به دنبال انجام فعالیت هایی هستیم که آثار آن در زندگی و سلامت مردم محسوس و ملموس باشد.

وی اظهار داشت: دولت سیزدهم تلاش می کند با تمام وجود برای محیط زیست کار کند و یکی از مهمترین اولویت ها، پیگیری مطالبات روی زمین مانده است.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی همه ظرفیت ها را بکار خواهد گرفت تا این سازمان را به جایگاه واقعی خود برساند.

طبق اصل پنجاهم قانون اساسی ،  حفاظت محیط زیست که نسل ‌امروز و نسل های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته ‌باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌گردد. از این رو فعالیت های اقتصادی وغیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن‌ ملازمه پیدا کند، ممنوع است‌.

سخنگوی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از برنامه‌های مهم برای مردمی کردن محیط زیست، تدوین سند تحول با بخش‌هایی چون افزایش سواد رسانه‌ای، نهضت تولید متحوا با نگاه جدید و جذب مخاطبین تازه است.

مرادی ادامه داد: گستره وسیع محیط زیست ایران با ۳ هزار و ۵۰۰ نیرو اداره می شود و با اتکای صرف به این نفرات امکان مدیریت همه عرصه ها وجود ندارد که مردمی کردن، یکی از راه های موثر برای جبران کمبود و حراست از عرصه ها است.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: راه‌اندازی خانه محیط زیست یکی از برنامه‌های سازمان برای افزایش حضور مردم در محیط زیست است که اجرای این طرح از اردبیل آغاز شده و در آینده در همه استان های کشور خانه محیط زیست راه اندازی خواهد شد.

مرادی افزود: باید تلاش کنیم مردم را به رسانه‌ای هوشمند و دارای دغدغه برای حفظ محیط زیست تبدیل کنیم و از ظرفیت گسترش فناوری برای تولید محتوا،عکس و فیلم در راستای حفظ زیستمندان بهره ببریم.

سخنگوی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به دنبال نسل‌سازی برای محیط زیست آینده ایران هستیم و می خواهیم با توسعه آموزش در مدارس، نسل آینده را به افرادی داری نگاه عمیق به حفظ محیط زیست تبدیل کنیم.

وی گفت: یکی از ظرفیت های مهم مردمی سازی محیط زیست، فعالیت هزار و ۴۷ سمن و تشکل فعال این بخش است که از این تعداد ۶۵۰ سمن دارای مجوز بوده و دارای برنامه های راهبردی و مستمر برای فعالیت در راستای حفظ محیط زیست هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha