به گزارش ایرنا، بررسی آنچه طی یکسال گذشته در بخش بهزیستی در استان کرمان انجام گرفته، موید اقداماتمختلفی است؛ از آمارهای تامین حدود ۲ هزار مسکن تا سایر خدمات در توانمندسازی اقشار آسیب پذیر جامعه و نیز تخصصی شدن رویکردهای اورژانس های اجتماعی.
اقداماتی که تاثیرات آن در سایر بخش ها نیز دیده می شود؛ بی شک توانمندسازی اقشار آسیب پذیر یا رسیدگی به احوال نیازمندان در تامین مسکن و سایر حمایت ها جامعه را در بخش های مختلف دیگری نیز مصون می کند و همین، ضرورت های رسیدگی بیشتر به این بخش ها را نمایان تر می کند.
حوزه مسکن
با هدف تشریح اقدامات انجام شده در یکسال اخیر در این حوزه به سراغ مدیرکل بهزیستی کرمان رفته ایم تا در جریان کامل این گزارش ها قرار گیریم؛ علیرضا وحید زاده نیز روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۶۶۰ واحد مسکن به زنان سرپرست خانوار طی یکسال گذشته تحویل شد گفت: در مجموع یکهزارو ۹۴۹ واحد مسکونی طی سال گذشته تا این لحظه در استان به مجموعه هدف بهزیستی واگذار شده است.
علیرضا وحیدزاده با تشریح دیگر اقدامات انجام شده بهزیستی طی یکسال گذشته افزود: برای پیشگیری و کمک به معتادان متجاهر، مراکز نگهداری این افراد تجهیز شد و هماینک چهار مرکز در سراسر استان داریم که بر کاهش و کنترل آسیبها تمرکز دارند.
وی ادامه داد: طرحی برای مراکز نگهداری معتادان متجاهر در استان کرمان مبنی بر غربالگری این افراد تهیه شده تا بعد از کار بر روی فرآیند بهبودی زمینه خروجشان نیز تسهیل شود.
مدیرکل بهزیستی کرمان با اشاره به اینکه تاکید این مجموعه بر کیفیسازی مقوله ارائه خدمات، افزایش توان و ظرفیت تخصصی مراکز مختلف است، افزود: ۲ مرکز ترک اعتیاد ویژه بانوان در قالب ماده ۱۵ در استان طی یکسال گذشته دایر شد.
وی با اشاره به اینکه در بحث توانمندسازی افراد در بهزیستی تاکیدمان بر فرآیندمحوری است، تصریح کرد: کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در قالب ماده ۱۶ نیز در دست تاسیس و کمپ ماده ۱۶ آقایان نیز امسال در استان افزایش ظرفیت داشته است.
وحیدزاده با اشاره به اینکه در استان کرمان چهار کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ داریم که سه مورد آن زیر نظر بهزیستی است، گفت: درباره مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ تاکیدمان این است که فرآیند خروج افراد از این مراکز موثر باشد.
اقدامات بهزیستی برای کودکان
وی با اشاره به اینکه ۵۸ مرکز نگهداری از کودکان در استان فعال است تصریح کرد: حدود یکهزار کودک نیز در مراکز بهزیستی کرمان به صورت مستقیم تحت حمایت هستند.
مدیرکل بهزیستی کرمان با اشاره به اینکه بیشاز ۲ هزار کودک در خانوادهها به صورت غیرمستقیم از بهزیستی امداد و کمک میگیرند افزود: ۲ مرکز بهزیستی به صورت ویژه برای کودکان کار و خیابانی فعالیت میکند.
تخصصیسازی فعالیتهای اورژانسهای اجتماعی
وی با اشاره به اینکه در بحث اورژانسهای اجتماعی تمام تاکید بر تخصصیسازی کادر این سیستم بوده خاطرنشان کرد: در ۶ ماه گذشته ۲۳ نیروی تخصصی به اورژانسهای اجتماعی استان اضافه شده است.
وحیدزاده بیان کرد: فرایند آموزش و آگاهسازی ۲ هزار و ۳۳۷ نفر برای پیشگیری از معلولیتها و کسب سایر مهارتهای خود مراقبتی، در استان توسط بهزیستی طی یکسال گذشته انجام شده است.
توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی
وی با اشاره به اهتمام بهزیستی در تامین وسایل کمک توانبخشی معلولان گفت: ۴۰ زن سرپرست خانوار آسیبدیده نیز طی یکسال گذشته در استان توانمند شدند.
مدیرکل بهزیستی کرمان ادامه داد: پارسال فرآیند توانمندسازی حدود سه هزار و ۷۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در استان انجام شد و برای امسال هم پنج هزار و ۵۵ نفر ظرفیت توانمندسازی سرپرستان خانوار را ایجاد کردیم که تاکنون ۴۴ درصد آن محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه منابع بهزیستی در راستای توانمندسازی افراد تحت پوشش تجمیع و بسیج شده است گفت: ۷۵۰ نفر زنان سرپرست خانوار طی یکسال گذشته تحت حمایت مستمر بهزیستی بودهاند.
حمایت از خانوادههای داری فرزند چند قلو
وی با اشاره به حمایتهای بهزیستی از خانوادههای دارای فرزندان چند قلو گفت: از سال ۹۸ تا این لحظه یکهزار و ۷۰ نفر از خدمات بهزیستی در این حوزه استفاده کردهاند و کسی مغفول نمانده است.
نظر شما