بهنام ابراهیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس جدیدترین آمار "شاخص ملی محیط کسب وکار" مربوط به فصل بهار امسال، اصفهان بین استان های کشور رتبه نخست در زمینه کمترین میزان آسیب وارده بر کسبوکارها بدلیل شیوع ویروس کرونا را کسب کرد.
دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان گفت: کسب رتبه نخست اصفهان در زمینه کمترین میزان آسیب وارده بر کسب و کارها بدلیل کرونا به این معنی نیست که آنها ضرر و زیادی از این بابت ندیدند بلکه نشان می دهد که از نظر فعالان اقتصادی این استان کمترین اثر منفی را از شیوع کرونا در محیط کسب و کار داشته است.
ابراهیمی با بیان اینکه اصفهان در زمستان سال ۹۹ نیز رتبه نخست و در بهار و زمستان پارسال رتبه سوم را در این زمینه در کشور کسب کرد، افزود: کمترین میزان تاثیرپذیری از دوران کرونا به معنی مدیریت محیط کسب و کار و بهبود شرایط آن است.
وی با بیان اینکه مشاغل بخش خدماتی بویژه گردشگری بیشترین آسیب را در دوران کرونا در دنیا دیدند، اظهار داشت: صنعت گردشگری نقش عمده ای در اقتصاد استان اصفهان دارد بهمین دلیل پس از شیوع ویروس کرونا، ستاد احیای گردشگری ذیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اصفهان تشکیل شد و با همکاری بخش های حاکمیتی و خصوصی، برای تداوم صنعت گردشگری در دوران کرونا و پسا کرونا، کنترل آسیب ها و مدیریت آنها با هدف اینکه عوارض را به کمترین میزان برساند، برنامه ریزی شد.
وی با تاکید بر اینکه اصفهان در این زمینه در کشور، پیشرو بود، افزود: اصفهان نیز مانند سایر استان ها در دوران کرونا متحمل آسیب های زیادی شد اما با فعالیت ستاد احیای گردشگری، اقداماتی مانند آموزش، فرهنگسازی و اطلاع رسانی مجامع مختلف گردشگری با هدف آماده تر شدن آنها و کمتر شدن آسیب ها انجام شد.
دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه اصفهان همچنین از استان های پیشرو در زمینه واکسیناسیون کرونا برای فعالان اقتصادی و واحدهای صنعتی بزرگ استان بود، تصریح کرد: سهمیه ای برای برخی از واحدهای صنعتی بزرگ بمنظور تسریع در واکسیناسیون و تداوم روند تولید آنها در نظر گرفته شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه شاخص محیط کسب و کار در استان اصفهان در سه سال اخیر بهبود یافته است، گفت: جایگاه اصفهان در شاخص محیط کسب و کار از زمستان ۱۳۹۷ تا بهار امسال ۱۷ رتبه بهبود یافته است و شاخص آن از ۶.۴۷ به ۵.۷۹ رسید.
ابراهیمی با بیان اینکه اصفهان در سال ۹۷ در جایگاه ۲۴ کشوری در محیط کسب و کار قرار داشت، خاطرنشان کرد: با توجه به این جایگاه نامطلوب، بهبود این شاخص از سال ۹۸ در دستور کار شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی قرار گرفت و این کار بصورت هدفمند و با هدف عارضه یابی و رفع موانع پیش رفت.
وی با اشاره به اینکه پس از سه سال با نتایج مثبتی در این شاخص مواجه شدیم و اصفهان در بهار امسال در جایگاه پنجم بهبود محیط کسب و کار کشور قرار گرفت، افزود: مسائلی مانند امور مالیاتی در این مسیر پیگیری و اصلاح شد و امروزفضای مالیاتی استان قابل مقایسه با چند سال پیش نیست.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه بهبود فضای کسب و کار، بر شکوفایی اقتصاد ومعیشت مردم تاثیر خواهد داشت، خاطرنشان کرد: بهبود شاخص محیط کسب و کار شرط لازم برای حفظ وضعیت اقتصادی است اما شرط کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه ما باید کارهای بیشتری برای بهبود شرایط و جلوگیری از خروج سرمایه و تعطیلی بنگاه های اقتصادی انجام دهیم، افزود: بهبود شاخص محیط کسب و کار باعث شد تا گسترش حس بی اعتمادی و کاهش اشتغال متوقف شود اما این گام اول است و گام های بعدی نیز باید برداشته شود.
پایش ملی محیط کسب و کار در استانها هر سه ماه یک بار توسط اتاق بازرگانی ایران با هدف پایش و سنجش وضعیت محیط کسب وکار و فراهم کردن نقشه راه روشنی برای برنامهریزی و سیاستگذاری در جهت بهبود محیط کسب و کار انجام می شود؛ محیط کسب وکار به مجموعه عواملی گفته میشود که بر عملکرد یا اداره بنگاههای اقتصادی مؤثر است اما خارج از کنترل مدیران بنگاهها قرار دارند مانند قوانین و مقررات و فرهنگ کاری در یک منطقه.
به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور از اسفند سال ۹۸ ، شاخص ملی محیط کسب و کار با احتساب اثر کرونا به عنوان یکی از موانع کسب و کار محاسبه شده است؛ این شاخص عددی بین یک تا ۱۰ و کاهش آن نشان دهنده بهبود فضای کسب و کار است.
بررسیهای مرکز پژوهشهای اتاق ایران نشان می دهد در فصل بهار ۱۴۰۱، میزان آسیب وارده بر کسبوکارها از شیوع ویروس کرونا در استانهای اردبیل (۷,۵۸)، خراسان شمالی (۷)، بوشهر (۶.۵۹)، بیشترین مقدار و در استانهای اصفهان (۲.۰۶)، آذربایجان غربی (۲.۱۳) و سمنان (۳.۳۴) کمترین مقدار نسبت به سایر استانها توسط فعالان اقتصادی ارزیابی شدهاند.
نظر شما