به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، دمیتری مدودف در شرح زرادخانه عظیم هسته ای به جای مانده در روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، در کانال تلگرامی خود نوشت: کل زرادخانه هسته ای راهبردی در این کشور باقی ماند و ما آن را در سطح بسیار بالایی حفظ کرده ایم و این بهترین تضمین برای محافظت از قدرت روسیه است.
این سیاستمدار روس تاکید کرد که اگر سلاح های هسته ای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بین کشورهای تازه تاسیس تقسیم شده بود، ممکن بود عواقب سریع و فاجعه باری برای سیاره کوچک ما داشته باشد.
مدودف همچنین به رویه خطرناک غرب در بیان ایده فروپاشی روسیه اشاره کرد و هشدار داد هر گونه فروپاشی خشونت آمیز یک قدرت هسته ای، روز قیامت برای نوع بشر است.
زرادخانه تسلیحات هستهای تاکتیکی روسیه میان نیروهای هوافضا، نیروی دریایی و نیروهای زمینی تقسیم شده است. بر اساس گزارش هستهای سال ۲۰۲۲ بولتن اتمیک ساینتیست، روسیه تا مارس ۲۰۲۲ دارای ۱۹۱۲ سلاح هستهای غیراستراتژیک و دفاعی (شامل کلاهکهای مورد استفاده در هوا، موشک و دفاع ساحلی) بود که طبق این گزارش، همه آنها در مرکز مشخصی نگهداری میشوند.
نیروی دریایی روسیه با بیش از ۹۰۰ کلاهک اژدر و موشک کروز بیشترین سهم از تسلیحات هستهای تاکتیکی را در اختیار دارد. در حالی که نیروی هوا فضای روسیه با حدود ۵۰۰ سلاح پرتاب هوایی اختصاص داده شده به آن، که برای شلیک قابل حمل است، در جایگاه دوم قرار دارد. هواپیماهای بمب افکن و تهاجمی روسیه مانند Tu-۲۲M۳، Su-۲۴، Su-۳۴ و همچنین رهگیر Su-۳۱K نیز قادر به حمل کلاهکهای هستهای هستند.
در مجموع تخمین زده میشود که نیروی زمینی روسیه حدود ۹۰ سلاح هستهای تاکتیکی دارد که با موشکهای پرتاب شده از سامانههایی مانند موشک بالستیک اسکندر و پرتابگرهای موشک کروز ۹M۷۲۹ قابل استفاده هستند.
نظر شما