استاندار مرکزی خواستار ایجاد معاونت تعاون در وزارتخانه‌های اقتصادی شد

اراک - ایرنا- استاندار مرکزی گفت: معاونت تعاون در وزارتخانه‌های اقتصادی برای حمایت از تعاونی‌های کشور ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز شنبه در هفدهمین جشنواره تعاونی های برتر و چهاردهمین آیین تجلیل از کار آفرینان برتر استان مرکزی افزود: یکی از راهکارهای حمایت از تعاونی‌ها به جای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد معاونت تعاون در وزارتخانه های مرتبط با حوزه اقتصاد از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نفت و نیرو است که می تواند تعاونی ها را مورد حمایت قرار دهد.

وی ادامه داد: اکنون به جز وزارت تعاون و ۲ وزارت که بخش تعاون را مورد حمایت قرار می دهد در بقیه وزارتخانه‌ها این مهم مورد توجه قرار نمی گیرد.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بخش تعاونی به شکلی که دامنه و گستره آن بتواند مردم را درگیر اقتصاد، تولید و بخش خدمات کند فاصله زیادی داشته و این مهم علت و عوامل مختلفی دارد که مهم ترین این عوامل ساختاری است.

مخلص الائمه افزود: ساختاری که باید بخش تعاون را هدایت و رشد دهد یا نبوده و یا به وظیفه خود به خوبی عمل نکرده‌ است.

وی اظهار داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مجموعه ای از دستگاه ها با ماموریت های مختلف تشکیل شده و در این وزارتخانه بخش تعاون، فعالیت لازم را نداشته و اگر کسی ادعا می کند که دارد باید خروجی آن دیده شود.

استاندار مرکزی افزود: خروجی باید به گونه ای باشد که بخش تعاونی به عنوان یک بخش خصوصی اقتصاد مردمی در کشور دیده شود؛ در ۱۰ سال گذشته و قبل از این دولت، به جز مقام معظم رهبری اسمی از تعاونی توسط مقامات کشور برده نشده‌ است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری علاج مشکلات اقتصادی کشور را اقتصاد مقاومتی دانستند، گفت: مقام معظم رهبری اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مردمی را ۲ رکن اقتصاد مقاومتی دانستند و از ۱۲ سال گذشته و پیش از اقتصاد مقاومتی به اقتصاد دانش بنیان تاکید داشتند.

استاندار مرکزی افزود: اقتصاد دانش بنیان از سالی که توسط مقام معظم رهبری به عنوان نوآوری و شکوفایی نامگذاری شد تا کنون مورد توجه بوده و تاکنون اتفاقات مناسبی در این زمینه رخ داده‌ است.

مخلص الائمه گفت: اگر چه در استان مرکزی سهم اقتصاد دانش بنیان و تعداد شرکت های دانش بنیان با وجود تمام ظرفیت ها مناسب نبوده و شان استان نیست ولی در کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان حرکت های خوبی انجام شده‌است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: اهمیت که در نظام مقدس جمهوری اسلامی و قانون اساسی به جایگاه تعاونی ها داده شده نشان دهنده اراده جمهوری اسلامی بر استفاده از تعاونی ها در توسعه عدالت اجتماعی است.

«علی اکبر کریمی» افزود: امروزه در کشور فعالیت های خرد و کوچک با کمترین بهره گیری اقتصادی بیشترین اشتغال را در جامعه ایجاد کرده اند.

وی ادامه داد: ویژگی های فرهنگی و اجتماعی جامعه و اقبال کمتر جامعه به فعالیت های جمعی و مشارکت عمومی در فعالیت های اقتصادی و مالی از جمله موانع شکل گیری تعاونی ها است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در این نشست گفت: ۱۲۴ تعاونی و ۱۰۲ کار آفرین امسال در سامانه ثبت نام کردند که میزان مشارکت تعاونی‌ها و کارآفرینان در سالجاری به ترتیب ۶۵ و ۴۰ درصد افزایش یافته‌است.

«جمشید امیدی» افزود: ۱۳ شرکت تعاونی و پنج کارآفرین به عنوان تعاونی و کارآفرین برتر استانی انتخاب شدند و یک تعاونی به عنوان تعاونی برتر ملی انتخاب شده‌است.

وی ادامه داد: ۱۳ شرکت تعاونی با ۹۵۸ نفر اعضا در هفته تعاون در استان مرکزی به بهره برداری رسید که یک هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای آنها هزینه شده‌است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطر نشان کرد: پنج هزار و ۸۶۲ تعاونی در استان وجود دارد که ۴۲۴ تعاونی از مجموع این تعاونی‌ها راکد و امکان ارتباط با مدیران‌آنها وجود ندارد.

امیدی افزود: ۲ هزار و ۴۱۶ تعاونی غیرفعال و ۲ هزار و ۳۶۱ تعاونی در استان فعال هستند و اعضای شرکت‌های تعاونی استان با احتساب تعاونی های سهام عدالت ۹۹۸ هزار و ۲۵۳ نفر است.

وی گفت: ۲۲ هزار و ۴۲۶ نفر اشتغال در تعاونی‌های استان مرکزی ایجاد شده‌است.

در پایان این نشست از تعاونی ها و کارآفرینان برتر استان مرکزی با حضور استاندار و برخی مسئولان این استان تقدیر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha