تعیین قیمت خرما کبکاب خشت به چند عامل ربط دارد؛ از جمله این عوامل نوع بسته بندی آن است. در صادرات محصول خرما بسته بندی حرف اول را می زند. معمولا این نوع خرما را فشرده می کنند و داخل کارتن یا سطل و ظروف پلاستیکی به فروش می رسانند. اما موقع خرید دقت کنید له نشده باشد چرا که خرما تغییر رنگ می دهد و از کیفیت آن کم می شود.
قیمت این نوع خرما در مقایسه با انواع دیگر خرما مناسب تر است در نتیجه در سال های اخیر با اقبال عمومی روبرو شده است. آخر شهریور که دیگر موقع برداشت خرماهای کاملا رسیده است، خرمای کبکاب را می توان به مناسب ترین قیمت خریداری کرد.
به دلیل این که شیره زیادی در خرما کبکاب خشت به کار رفته است این نوع خرما برای دهان و لثه بسیار مفید است. خاصیت آنتی بیوتیک این خرما موجب درمان عفونت دهان و لثه می شود.
این خرما مملو از آنزیم است پس کار دستگاه گوارش بدن را تسهیل می کند. طعم این خرما عالی است چرا که مقدار شهد آن زیاد است. طبع خرما گرم است در نتیجه کنار اکثر غذاها خوردن آن خوب است تا سردی غذا را بگیرد؛ خرما به همراه غذاهایی چون ماهی، برنج، ماست، عدس پلو، پنیر، و در انواع معجون ها و خوراکی ها مصرف می شود.
قیمت خرما کبکاب
هنگام گشت و گذار در بازار ها متوجه تیکت های قیمت خرما کبکاب می شوید، این محصول از قیمت مناسبی بهره مند می باشد و بدلیل خواصی که دارد مشتری فراوانی را به خودد جلب می کند خرما در مناطق جنوب ایران کشت می شود از دسته خشکبار ها می باشد و به درخت آن نخل می گویند. قیمت
نخل ها از ساختاری متفاوت می باشند، تمام درخت ها اگر از ریشه مورد آسیب واقع شوند خشک می شوند و دیگر رشد نمی کنند ولی نخل اگر در قسمت بالایی آن مورد ضربه قرار بگیرد درخت خرما عملا با مرگ روبرو است و در قسمت پایینی این درخت شاخه و برگی نمی باشد و فقط در قسمت فوقانی آن تعدادی شاخه موجود است که در همان بخش خوشه های خرما که به تعداد ۱۰۰ الی ۲۰۰ عدد خرما است. نخل خرما در مناطق گرم و خشک رشد می کند و و به آب زیادی نیاز ندارد.
همانطور که می دانید و به آن اشاره کردیم قیمت خرما کبکاب متفاوت می باشد برای چیدن خوشه های خرما، فردی با طناب به دور نخل پیچیده شده به بالای نخل می رود و افرادی پایین نخل ایستاده و پارچه وسیعی را می گسترانند و آن فرد بالای درخت با قمه و چاقویی ساقه خوشه را بریده، خوشه حاوی ۱۰۰ الی ۲۰۰ دانه خرمایی به پایین پرتاب می شود و روی پارچه قرار می گیرند.
پس از چیدن کامل خوشه های نخل ها آن خوشه ها را از شاخه و برگ پاک نموده و خرماها را به صورت فله و بسته بندی شده به بازار روانه می کنند و خرماهای له شده که مناسب به شیره درست کردن هستند را به اتاق های سقف باز مخصوصی انتقال میدهند. در آن جا خرماها در حوضچه هایی قرار می گیرند که زیر آفتاب می باشند و در زیر این حوضچه ها لوله ای باریک قرار دارد که شیره خرما بر اثر گرم شدن زیر آفتاب وارد این لوله ها می شوند و داخل بشکه ها میریزند.
خرمای کبکاب شیره دار
به دلیل این که شیره زیادی در خرمای کبکاب شیره دار به کار رفته است خواص خرما ربی این نوع خرما برای دهان و لثه بسیار مفید است. خاصیت آنتی بیوتیک این خرما موجب درمان عفونت دهان و لثه می شود. این خرما مملو از آنزیم است پس کار دستگاه گوارش بدن را تسهیل می کند. طعم این خرما عالی است چرا که مقدار شهد آن زیاد است.
رطب زرد یا خرما کبکاب عسلی یا خرما رطب مضافتی به این جهت این نام را گرفته که قبل از رسیدن کامل خرما یعنی در مرحله رطب برداشت می شود. دراین مرحله زودرس، رنگ خرما زرد است اگر خرما کبکاب برسد به رنگ قهوه ای در می آید.
پس از برداشت خرما کبکاب شیره دار آن را با دستگاه های مخصوص می فشارند و سپس در کارتن بسته بندی می کنند. خرمای فشرده کبکاب تعداد خرمای زیاد در حجم کم در خود جای داده است.
چون این نوع خرما به شکل فشرده عرضه می شود باید دقت شود هسته که با گوشت خرما مخلوط نشود. از جهت صرفه جویی در جا و نگهداری آسان تر داخل یخچال مقرون به صرفه است چون جای کمتری می گیرد.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما