تمرچین معبری در مسیر کربلای حسین

ارومیه - ایرنا - مرز تمرچین در جنوب آذربایجان غربی که برای نخستین بار، یکی از معبرهای کشورمان برای عبور زائران حسینی به سمت عراق تعیین شده، به سرعت برای این میزبانی مقدس آماده و پشتیبانی‌های لازم نیز از سوی مسوولان استانی در این خصوص صورت گرفته است.

به گزارش ایرنا، طی بیش از یک دهه گذشته با آماده شدن زیربناهای لازم، زمینه حضور مشتاقان اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین حسینی در آیین پیاده روی فراهم شد و همه ساله مردم مشتاق از مرزهای مختلف با عراق به این کشور سفر می‌کنند تا یکی از صدها هزار نفر حاضر در این آیین باشند.

در سال‌های گذشته، مرزهای غرب و جنوب غرب کشور از جمله مرز مهران برای این اقدام در نظر گرفته می‌شد و خیل عظیم زائران از طریق مرز مهران به سمت کربلای معلی از کشور خارج می‌شدند.

امسال با تمهید ویژه مسوولان در دولت مردمی سیزدهم و همچنین مقامات استانی بویژه استاندار آذربایجان غربی، مرز تمرچین هم در زمره مرزهایی قرار گرفت که مردم کشورمان می‌توانند از آن طریق وارد کشور عراق شده و به کربلا مشرف شوند.

در ابتدا که این تصمیم گرفته شد، بسیاری از مقدمات برای انجام این کار مهم در آذربایجان غربی بویژه شهر پیرانشهر و مرز تمرچین فراهم نبود و برخی از به نتیجه رسیدن آن، اظهار ناامیدی می‌کردند.

با اهتمام ویژه محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی و همت دیگر مسوولان، اقدامات گسترده برای این میزبانی آغاز شد و در کمترین زمان ممکن، بیشترین اقدامات زیرساختی و خدمت رسانی در مرز تمرچین، مسیرهای منتهی به این مرز و شهرهای اقماری و همچنین در مسیر زوار حسینی فراهم شد که البته اقدامات تکمیلی در این خصوص همچنان ادامه دارد.

این اقدامات به حدی، به سرعت و با همه قدرت بود که تحسین نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه و دیگر مسوولان را در پی داشت.

ثواب خدمت به زوار حسینی، بی نظیر و همیشگی است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در جلسه ستاد اربعین استان با اشاره به اینکه هر کاری برای خدمت به زوار حسینی، ثواب بی نظیری خواهد داشت، افزود: با راه اندازی این مرز برای زوار حسینی، تا سال های طولانی آینده هرکس از این مرز تردد کند، ثوابش به مدیران کنونی خواهد رسید.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی برای تمهید مقدمات پذیرایی از زائران اربعین حسینی صورت گرفته است، اضافه کرد: باید زمینه تبلیغ گسترده این مسیر در رسانه ها فراهم شود.

وی اظهار کرد: ایجاد زمینه تشویق برای حضور بیشتر مردم و ایجاد احساس فضای امن برای زوار در این مسیر از جمله نتایج اقدامات رسانه ای برای تبلیغ این مسیر به شمار می رود.

مشکلات پیش روی میزبانی از زائران اربعین در آذربایجان‌غربی با همت جمعی برطرف شود

استاندار آذربایجان‌غربی هم با اشاره به هدف گذاری حداکثری برای ارائه بهترین خدمات به زائران اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین حسینی گفت: همه مشکلات پیش روی میزبانی از زوار حسینی در استان با همت جمعی باید برطرف شود.

محمدصادق معتمدیان افزود: حرکت عظیم اربعین متعلق به یک شهرستان و یک مرز نیست و باید همه مردم و مسوولان پای کار بوده و ستاد اربعین را به صورت روزانه تشکیل دهند.

وی اضافه کرد: هیچ شهرستانی نباید در حوزه اعزام زوار، حمل و نقل و ارائه خدمات به زائران اباعبدالله الحسین (ع)، مشکل داشته باشد.

استاندار آذربایجان‌غربی تاکید کرد: فضای فرهنگی شهرستان ها باید در راستای ایام اربعین حسینی و میزبانی از زوار حضرت اباعبدالله باشد.

معتمدیان با تاکید بر توجه ویژه به راه اندازی ایستگاه های صلواتی در شهرستان های مختلف بویژه مسیرهای زوار حسینی ادامه داد: فرمانداران در حوزه راه اندازی مواکب بیشترین همکاری لازم را داشته باشند.

وی بر اطلاع رسانی دقیق، همه جانبه و مستمر در خصوص ارائه خدمات به زوار اربعین حسینی تاکید کرد و یادآور شد: باید با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی، جزئیات لازم به مردم ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه هیچ بخشی برای ارائه خدمات به زوار حسینی در این ایام نباید نگاه انتفاعی داشته باشد، گفت: ارائه خدمات انتقال به مرز، پارکینگ خودروها در مرز، ارائه خدمات ۲۴ ساعته در پایانه ارومیه از ۱۴ تا ۳۱ شهریور امسال، ایجاد زیرساخت ارتباطی گسترده و با بیشترین تخفیف ممکن در مرز و ارائه خدمات مناسب به مواکب برای عبور از مرز بدون دریافت هزینه توسط گمرک از جمله مواردی است که باید در این راستا رعایت شود.

تمرچین از ۱۴ شهریور میزبان زوار اربعین است

سخنگوی ستاد اربعین آذربایجان‌غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گذرگاه تمرچین، از روز دوشنبه ۱۴ شهریور میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.

علی رزازی با بیان اینکه زیرساخت‌های اعزام زائران اربعین از مرز تمرچین فراهم است، اضافه کرد: تمامی زیرساخت‌ها اعم از پارکینگ رایگان، مواکب، حمل و نقل و مسایل بهداشتی آماده هستند تا از بدو ورود به پیرانشهر تا محل پایانه تمرچین و اعزام به سمت عتبات عالیات در خدمت زوار باشند.

وی زمان خروج زوار از پایانه تمرچین را هر روز ساعت ۷:۳۰ تا ۱۸ به وقت ایران اعلام کرد و افزود: زمان بازگشت زوار از این مرز نیز ۲۴ ساعته خواهد بود.

سخنگوی ستاد اربعین آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه مواکب مردمی در طول مسیر از پیرانشهر تا الحسینیه بغداد پذیرای زوار شهدای دشت کربلا هستند، ادامه داد: تمرچین، حاج عمران، اربیل- کرکوک و بغداد مسیر رفت و الحسینیه بغداد به سمت حاج عمران و تمرچین مسیر بازگشت زوار خواهد بود.

وی در رابطه با مزیت‌های مسیر تمرچین برای زوار، گفت: مسیر تمرچین به سمت بغداد از مزیت‌هایی همچون کوتاه شدن و سهل الوصول بودن مسیر، هزینه حداقلی حمل و نقل، آب و هوای معتدل و مسیر امن بهره می‌برد.

آمادگی کامل برای میزبانی از زائران اربعین حسینی داریم

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این خصوص گفت: با اقدامات خوب انجام شده، آمادگی کاملی برای میزبانی از زائران اباعبدالله الحسین (ع) در اربعین حسینی داریم.

یاسر رهبردین افزود: از روزی که میزبانی از زوار حسینی به ما اعلام شده، اقدامات زیرساختی در مرز تمرچین با قوت و قدرت آغاز شد.

وی اضافه کرد: در این راستا اقدامات خوبی در حوزه‌های راه و جاده، زیرساختی نظیر آب و برق در این مرز صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه همه دستگاه های اجرایی پای کار بوده اند، اظهار کرد: اقدامات خوبی در احداث راه ها، اصلاح نقاط حادثه خیز، روکش برای جاده ها، ایجاد سرویس های بهداشتی برای موکب ها و پایانه اصلی خودروها، تامین روشنایی در داخل پایانه، پارکینگ ها و برای موکب ها صورت گرفته است.

امکان خروج روزانه ۲۰ هزار زائر اربعین از مرز تمرچین فراهم است

مدیر پایانه مرزی تمرچین در شهرستان پیرانشهر نیز در این خصوص گفت: این مرز از روز دوشنبه آماده پذیرایی و عبور حدود ۲۰ هزار زائر اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.

ایرج آزادی اظهار کرد: برای تسریع در خروج زائران از این مرز، ۳۰ گیت ورود و خروج تعبیه شده تا در کمترین زمان ممکن زائران پس از انجام تشریفات قانونی، قادر به خروج از کشور باشند.

وی زمان خروج زوار از پایانه تمرچین را هر روز ساعت هفت صبح تا ۱۸ به وقت ایران اعلام کرد و افزود: امکانات لازم برای رفاه حال زائران از بدو ورود به این مرز اندیشیده شده و هم اینک مشکلی در عبور و خروج زائران در این مرز وجود ندارد.

مدیر پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر با بیان اینکه زیرساخت‌های اعزام زائران اربعین از این مرز کاملا فراهم شده است، اضافه کرد: فضایی به وسعت ۵۰ هزار مترمربع بعنوان پارکینگ نیز در این گذرگاه برای خودروهای زوار پیش بینی شده که به صورت رایگان در اختیار آنها خواهد بود.

وی با بیان اینکه سه موکب نیز در این مرز برای ارایه خدمات و پذیرایی و استراحت زائران پیش بینی شده است، گفت: درمانگاه، سرویس بهداشتی و حمام ثابت و سیار نیز در مرز برای رفاه حال زوار اربعین پیش بینی شده است.

آزادی تاکید کرد: در محورهای ورودی به پیرانشهر تا رسیدن به مرز تمرچین به ویژه در محور نقده - پیرانشهر و پیرانشهر - تمرچین نیز عملیات خط کشی، تابلوگذاری، شانه سازی، رفع نقاط حادثه خیز و نصب بنر و تابلوهای راهنمایی بطور کامل انجام شده است.

جایگاه سیار عرضه سوخت در مرز تمرچین پیرانشهر فعال است

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه میاندوآب هم در این خصوص گفت: یک باب جایگاه سیار در مرز رسمی تمرچین در پیرانشهر جهت تسهیل در سوخت رسانی به خودروهای زائران اربعین حسینی راه اندازی شده است.

سیدجواد فیض حسینی با بیان اینکه همه جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی جنوب آذربایجان غربی در راستای تسهیل در خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی از آمادگی کامل برخوردار است، اضافه کرد: با توجه به هماهنگی صورت گرفته شده با دستگاه های متولی و استانداری آذربایجان غربی، تدابیر و برنامه ریزی های لازم از طرف منطقه میاندوآب جهت تامین زیرساخت ها و سوخت رسانی مطلوب به اتوبوس ها و خودروهای زائران در این مرز رسمی انجام شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۱۰۳ باب جایگاه عرضه فرآورده های نفتی و سه باب نمازخانه بین راهی شرکتی تحت پوشش این منطقه در جنوب استان به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی است.

زمینه اسکان و تغذیه هزاران نفری از نقده تا تمرچین فراهم شده است

رییس ستاد عتبات عالیات در آذربایجان غربی هم در این باره گفت: ۲ موکب از فردا در مرز تمرچین مستقر شده و اقدام به خدمت رسانی در حوزه اسکان و تغذیه زوار اربعین حسینی خواهند کرد.

سیدحسن حسینی افزود: از شهر نقده تا پیرانشهر زمینه اسکان ۱۰ هزار نفر فراهم شده و می‌توانیم این رقم را تا ۳۰ هزار نفر هم برسانیم.

وی اضافه کرد: در خصوص تغذیه هم، ۱۰ هزار پرس غذا به صورت روزانه در تمرچین و ۲ هزار پرس در نقده پخت و بین زوار اربعین حسینی توزیع می‌شود.

حسینی ادامه داد: در آن طرف مرز هم، زمینه اسکان هفت هزار نفری و توزیع غذای گرم برای روزانه ۶ هزار نفر تمهید شده است.

 به گزارش ایرنا و براساس اعلام ستاد اربعین استان آذربایجان‌غربی، گذرگاه تمرچین، از روز دوشنبه، ۱۴ شهریور ماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.

امسال برای نخستین بار است که مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر در ایام اربعین حسینی پذیرای تردد زائران ایرانی به عتبات عالیات در عراق است و قرار است از این طریق شماره زیادی از زوار به جهت شرکت در آیین پیاده‌روی اربعین عازم کربلایی معلی شوند.

زوار پس از گذشتن از مرز تمرچین در ایران و حاج عمران در طرف عراقی، مسیر حاج عمران - اربیل، اربیل - کرکوک و کرکوک به بغداد را به عنوان مسیر رفت و الحسینیه بغداد به سمت حاج عمران نیز مسیر بازگشت زوار خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha