به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این اداره کل، مجتبی شفیعی اظهار داشت: بخشی از این اشیای تاریخی شامل سوزنهای تزئینی، سر تبر، خنجر فلزی و نوک پیکان قاچاقچیان اشیای تاریخی به دست آمده و برخی نیز در نتیجه حفاری ها کشف شده است.
وی افزود: شش سکه که به دوره اسلامی برمیگردد مرمت شده است و سفالهایی که از کاوشهای جیرفت کشف شدهاند نیز در حال مرمت هستند.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان تصریح کرد: اشیای مرمت شده برای نگهداری به امین اموال ادارهکل میراثفرهنگی استان کرمان تحویل داده میشوند و در دورههای زمانی مختلف در موزهها به معرض نمایش در میآیند.
وی ادامه داد: بیشتر اشیای تاریخی مرمت شده حاصل حفاریهای انجام شده در شهرستانهای مختلف این استان بویژه شهرستانهای جنوبی بوده است.
شفیعی با بیان اینکه حفاظت و مرمت هر شیء تاریخی براساس ارزش تاریخی آن انجام میشود خاطرنشان کرد: بسیاری از این اشیای تاریخی، آداب و رسوم و تفکر گذشتگان را عیان میکند و نمایش آنها باعث هویتبخشی اجتماعی میشود.
به گزارش ایرنا، استان کرمان با سابقه تمدنی دیرین و غنای فرهنگی از نخستین مکان های پیدایش تمدن بشری محسوب می شود و محوطه های باستانی متعددی همچون تل یحیی بردسیر، صوغان اُرزوئیه و کُنار صندل جیرفت دارد که چندین فصل کاوش های باستان شناسی در آنها انجام شده است.
استان کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استان های کشور دارد؛ ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکند میمند با چندهزارسال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگی های منحصر به فرد معماری عمارت آن، دشت کویر لوت در منطقه شهداد کرمان که قدیمی ترین درفش جهان از آنجا به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم به ثبت جهانی رسیده اند و همچنین روستای دارستان و شهرستان سیرجان به عنوان شهر یا دهکده جهانی گلیم به واسطه خاستگاه گلیم شیرکی پیچ آن در فهرست آثار جهانی قرار دارد.
نظر شما