توسعه خدمات در مسیرهای عبور زائران اربعین از برنامه‌های وزارت بهداشت است 

قصرشیرین - ایرنا - معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: توسعه خدمات به زائران اربعین در استان‌های مرزی و مسیرهای عبوری در مرزهای چهارگانه از برنامه‌های این وزارتخانه است.

کمال حیدری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های بهداشتی مرز رسمی خسروی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تلاش می کنیم در استان های مرزی، خدماتی در راستای امنیت، رفاه و سلامت زائران ارائه دهیم که در این راستا دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه خدمات قابل توجهی را در بخش های مختلف دانشگاهی، مراکز درمانی و اورژانس به زائران آماده کرده که به صورت شبانه روزی بوده و شایسته قدردانی است.

وی اظهار داشت: همچنین امروز بازدید از مراکز درمانی مسیر انجام شد که برخی ساختمان ها به دلیل آسیب دیدگی ناشی از زلزله نیازمند تعمیر و اعتبار برای ارائه خدمات بهتر به مردم است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: به لحاظ آب و هوایی شرایط مرز خسروی بهتر از مرزهای جنوبی کشور است چون در مرزهای جنوبی بحث گرمازدگی زوار را داریم که باید از سوی خود زوار مدیریت شود.

وی ادامه داد: مرز خسروی با توجه به ساعات تردد روزانه و ممنوعیت تردد شبانه شرایط بهتری نسبت به مرزهای دیگر دارد و زوار لازم است برای عبور از مرزهای جنوبی بحث خودمراقبتی را جدی بگیرند.

حیدری گفت: با توجه به اقدامات انجام شده در کمیته امنیتی وزارت بهداشت با طرف عراقی، زوار باید از آب آشامیدنی بسته بندی و سالم و مواد غذایی پخته استفاده کنند و از مواد غذایی خام پرهیز کرده و رعایت بهداشت در استفاده از سرویس های بهداشتی را در مسیر جدی بگیرند چون این‌ مکان ها مستعد انتقال بیماری های مسری مانند اسهال است.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: از یک ماه قبل به زوار در خصوص تزریق دز یادآور واکسن کرونا هشدارهای لازم را با توجه به‌ تجمع بزرگ اربعین و حضور مردم کشورهای مختلف در این همایش داده ایم چون در این تجمع ها امکان انتقال ویروس بیشتر است.

وی گفت: خودمراقبتی مهم ترین کار  است و لازمه آن آموزش است که رادیو اربعین و سیستم های  وزارت بهداشت، طب سنتی و طب نوین دانشگاه ها دست به کار شده اند و نسبت به ارائه این آموزش ها می پردازند و قبل از آن نیز با شبکه بسیج در یک وبینار کشوری آموزش های لازم به زوار که بیشتر از افرادی هستند که در مساجد و حسینیه ها حضوری فعال دارند ارائه شده تا سفری  ایمن و سالم داشته باشند.

خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی

به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha