به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل یاری روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به درنظر گرفتن رشد هشت درصدی در کشور،افزود: سهم استان قزوین از این رشد ۸.۴ درصد در نظر گرفته شده برای کشور هشت درصد است که با سرمایه گذاری ۶۱ هزار میلیارد تومانی محقق می شود که تاکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان آن محقق شده و با احتساب تورم رشد حدود چهار درصدی تاکنون رقم خورده و رسیدن به آمار تعیین شده تا پایان سال دور از دسترس نیست.
وی همچنین به اعتبارات استان قزوین در سال جاری اشاره کرد و گفت: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای یا عمرانی استان قزوین در سال جاری هزار میلیارد تومان است که با احتساب بودجه های ملی و محرومیت زدایی به حدود ۲ هزار میلیارد تومان می رسد.
این مسوول با بیان اینکه اعتبارات هزینه ای استان قزوین نیز ۵۰۰ میلیارد تومان است که پیش بینی می کنیم نا پایان سال به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد،اظهار داشت: از حیث اعتبارات هزینه ای در وضعیت بدی قرار نداریم و نسبت به ۲۷ استان دیگر از در جایگاه بهتری هستیم.
تخصیص ۱۱۰۰ میلیارد تومان از مصوبات سفر رییس جمهور به قزوین
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین همچنین گفت: در جریان سفر رییس جمهور به استان ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل طرح های استان مصوب شد که تاکنون هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
وی اظهار داشت: در آینده نزدیک نیز ۹۰۰ میلیارد تومان دیگر به رقم تخصیص های مصوبات سفر رییس جمهور افزوده می شود.
یاری افزود: استان قزوین در زمینه اعتبارات سفر رییس جمهور از جایگاه بسیار خوبی برخوردار بوده و هم جایگاه با استان های خراسان رضوی و اصفهان هستیم و تخصیص ها نیز با توجه به اینکه حدود سفر در اردیبهشت ماه انجام شد وضعیت خوب بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گریزی به وظایف این سازمان زد و اظهار داشت: تدوین آمایش و اداره کارگروه های اقتصادی و آمایش استان و دبیری شورای برنامه ریزی و کارگروه فناوری و توزیع اعتبارات و انجام مطالعات آماری و برنامه های آمایشی و جذب نیروی انسانی و ارزیابی عملکرد دستگاه ها و آموزش کارکنان دولت از جمله فعالیت ها و وظایف سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هاست.
وی از آمایش به عنوان یکی از اسناد مهم بالادستی یاد کرد و گفت: قزوین نخستین استانی بود که اسناد آمایش سرزمینی آن با توجه به ظرفیت های استان و با رویکرد آینده نگری تهیه و تدوین شد تا برنامه های توسعه ای استان بر اساس آن پیگیری شود.
این مسوول همچنین گفت: در سند آمایش سرزمین استان قزوین باید و نبایدهایی نیز لحاظ شده که از جمله آن ها ممنوعیت و محدودیت های استقرار صنایع پر آب بر و آلاینده محیط زیست است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین با بیان اینکه سیاست ما در استان توسعه کشاورزی و رشد صنایع با فناوری بالاست، اظهار داشت: برخی اوقات اجرای تعداد محدودی از برنامه ها و طرح ها ممکن است مغایر با برنامه آمایش سرزمینی باشد که به دلیل نیازها و مصالح ملی رقم می خورد ولی مدیریت ارشد استان تا جای ممکن برنامه ها را مطتبق با این سند پیش می برند.
یاری با اشاره به پیش بینی و ایده پردازی طرح های بزرگ اقتصادی در سند آمایش سرزمینی،اظهار داشت: موضوع ایجاد هاب لجستیک و منطقه ویژه اقتصادی تاکستان، راه اندازی منطقه ویژه کشاورزی در دشت قزوین، توسعه آبزی پروری شاهرود و ایجاد شهرک انرژی هزار هکتاری نیز در این سند پیش بینی و ایده پردازی شده بود که در حال حاضر در مرحله عملیاتی شدن قرار دارند.
وی همچنین از انجام مطالعات برای تهیه یک مدل حکمرانی منطقه ای در راستای اجرای سند تحول مردمی دولت از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین خبر داد و گفت: در این حوزه تلاش داریم تا به عنوان پایلوت و طرح نمونه آزمایشی قرار بگیریم.
۷۰۰ پروژه نیمه تمام در استان قزوین وجود دارد
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین همچنین از وجود ۷۰۰ پروژه نیمه تمام در استان خبر داد و گفت: ۱۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح ها اعتبار نیاز است که در صورت تخصیص نیازمند پنج سال زمان است.
وی اظهار داشت: بیشترین طرح های نیمه کاره مربوط به حوزه راه،بهداشت، عمران شهری و آب است.
این مسوول خاطرنشان کرد: اولویت ما تکمیل طرح های با پیشرفت فیزیکی بالاتر از ۶۰ درصد و خودداری از ایجاد پروژه های جدید است.
یاری همچنین گفت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و واگذاری طرح ها به این بخش نیز برای کمک به طرح خای نیمه تمام استان قزوین مورد توجه قرار دارد.
تدوین و طراحی برنامه هفتم توسعه در قزوین
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین همچنین گفت: یکی از رسالت های جدی ما ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی استان است و در جشنواره اخیر از ۱۷ دستگاه برتر در میان ۱۱۷ دستگاه ارزیابی شده در ۲ هزار شاخص تجلیل شد.
این مسوول گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین یک بازوی فکری برای مدیریت استان بوده و تلاش دارد خارج از فضاهای سیاسی یک مشاور امین برای مدیران اجرایی و دغدغه مندان توسعه استان باشد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین همچنین گفت: برای استان قزوین قرار است امسال هفت هزار میلیارد تومان درامد ایجاد شود که تلاش می شود بدون فشار به بخش های تولیدی آنرا محقق کنیم.
یاری اظهار داشت: با استفاده از منابع حاصل از درآمدهای هدف گذاری شده تلاش می کنیم به تکمیل طرح های نیمه تمام سرعت ببخشیم.
نظر شما