به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان تامین اجتماعی، ابوالفضل عفتنژاد، برقراری ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه کادر درمان را یکی از دستاوردهای مهم حوزه منابع انسانی توصیف کرد و گفت: در اجرای فرمایشات حکیمانه رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار در سال ۱۳۹۹ و تأکید ایشان بر لزوم توجه و رسیدگی به درخواستها و مطالبات این گروه پرتلاش؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فوقالعاده ویژه به میزان ۵۰ درصد را از ابتدای دی ماه ۱۳۹۹ برای پرستاران شاغل در بیمارستانهای تحت پوشش برقرار کرد؛ اما با گذشت بیش از یک سال و پیگیری مستمر کارکنان بخش درمان سازمان بهعنوان دومین ارائهدهنده خدمات درمانی در کشور، تفاوت فراوان در احکام کارگزینی کارکنان سازمان با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعضاً سبب خروج نیروهای کادر درمان و عدم توفیق در جذب نیروی جدید و بیانگیزگی نیروهای موجود شده بود.
وی افزود: با پیگیری صورت گرفته در دوره مدیریتی جدید، موضوع «اصلاح درصد فوقالعاده ویژه کارکنان کادر درمانی شاغل در مراکز درمانی به میزان ۵۰ درصد» در جلسه مورخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ هیات محترم امنای سازمان تأمیناجتماعی و صندوقهای تابعه به تصویب رسید و با صدور احکام کارگزینی جدید، برگ زرینی در استیفای حقوق و رضایتمندی این کادر خدوم به تعداد بیش از ۲۴ هزار نفر در دولت مردمی سیزدهم رقم خورد و باعث ارتقای شرایط جذب، افزایش انگیزه و بهبود حفظ و نگهداشت این نیروها شد. با توجه به احکام صادره، در سال ۱۳۹۹ ماهانه میانگین بالای ۱۱ میلیون ریال و در سال ۱۴۰۰ ماهانه میانگین بیش از ۱۴ میلیون ریال، به احکام مشمولان دریافت فوقالعاده ویژه افزوده شد.
عفتنژاد ادامه داد: هرچند در موضوع فوقالعاده ویژه، سعی سازمان و مدیران بر فراگیری هرچه بیشتر بین همکاران بود، اما با اقتضائات موجود، هیئت امناء، صرفاً با برخورداری کادر درمانی شاغل در مراکز درمانی از این مزایا موافقت کرد و کادر غیردرمانی این مراکز و سایر کارکنان مدیریتهای درمان و واحدهای بیمهای و ستادی مشمول مصوبه فوق نشدند. امیدواریم با تصمیمات کلان دولت و سران سه قوه درخصوص کارکنان کلیه دستگاههای اجرایی، درصد فوقالعاده ویژه کارکنان سازمان نیز خارج از مصوبه مذکور نیز ترمیم و ارتقاء یابد.
حل مشکلات آزمون استخدامی سال ۱۳۹۹
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تأمیناجتماعی، با اشاره به مشکلات برجا مانده از آزمون استخدامی سال ۱۳۹۹ که اعتراضات گسترده شرکتکنندگان در این آزمون را به دنبال داشت، از حل این مشکل در دوره جدید مدیریت حوزه منابع انسانی سازمان خبر داد و گفت: آزمون استخدامی سازمان تأمیناجتماعی برای جذب بیش از ۳۶۰۰ نفر در مورخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ توسط سازمان سنجش آموزش کشور به صورت سراسری برگزار شد که از بین حدود ۸۰ هزار داوطلب صرفاً بالغ بر ۲۸۰ نفر، حائز نصاب کتبی آزمون (بالای ۵۰ درصد) شدند.
وی افزود: با تغییر حد نصاب کتبی (به ۵۰ درصد نفر اول) و اقدامات بعدی (نصاب نهایی ۵۵ درصد) در دوره مدیریتی گذشته، قریب به ۱۶۰۰ نفر از داوطلبین پذیرفته و مابقی مردود اعلام شده بودند که خالی ماندن حدود دو سوم ظرفیت پذیرش و رد شدن تعداد زیادی از داوطلبان، هم برای سازمان مشکلاتی ایجاد کرده و هم نارضایتیهایی را در بین شرکتکنندگان در این آزمون موجب شده بود. با توجه به کمبود نیروی انسانی و همچنین تداوم شیوع بیماری کرونا؛ با تصمیم لازم در دوره جدید مدیریتی، نصاب نهایی حذف و امکان جذب قریب یک هزار نفر دیگر از داوطلبان فراهم شد که این اقدام، باعث حل مشکلات ایجادشده و ایجاد رضایتمندی در داوطلبین و واحدهای سازمانی و مختومه شدن پرونده آزمون مذکور شد.
تبدیل وضعیت استخدامی و پرداخت مطالبات ۸ ساله ایثارگران
وی تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران شاغل در سازمان تأمیناجتماعی را یکی از اقدامات اساسی حوزه منابع انسانی سازمان اعلام کرد و گفت: در ابتدای دوره مسئولیت تیم مدیریتی جدید، با گذشت نیمی از سال ۱۴۰۰ هنوز تکلیف بند «د» تبصره ۲۰ قانون بودجه از سوی مدیریت قبلی سازمان اجرا نشده بود، که با اتخاذ تصمیم جهادی از سوی مدیریت ارشد سازمان و تلاش همکاران این حوزه، اقدامات و فرآیندهای لازم در زمینه تبدیل وضعیت استخدامی بالغ بر ۲ هزار نفر از نیروهای غیررسمی ایثارگر شاغل در واحدهای مختلف سازمان تأمیناجتماعی به رسمی قطعی انجام شد و این مطالبه مجلس، دولت و ایثارگران معزز تحقق یافت.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تأمیناجتماعی، با اشاره به پیگیری برخی دیگر از مطالبات برزمین مانده مربوط به قوانین حوزه ایثارگران، گفت: با گذشت بیش از ۸ سال از آغاز اجرای قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران در سال ۱۳۹۲ و بیش از ۴ سال از آغاز اجرای قانون برنامه ششم توسعه در سال ۱۳۹۶، برخی موارد و بندهای این قانون ازجمله موضوع معافیت پرداخت حق بیمه جانبازان و فرزندان شهدا، فوقالعاده ایثارگری جانبازان و فرزندان شهدا، معافیت پرداخت حق بیمه رزمندگان دارای حداقل بیست و چهار ماه سابقه حضور در جبهه و اعطای امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر به رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه و نیز اعمال سقف درصد فوقالعاده بدی و آب و هوا و مناطق کمتر توسعهیافته به کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی جنگ تحمیلی، اجرایی و پرداخت نشده بود که در دوره مدیریتی جدید مورد اقدام قرار گرفت.
وی افزود: این اقدامات منجر به کاهش شکایات و دعاوی کارکنان در دیوان عدالت اداری و کمیسیون ماده ۱۶ بنیاد شهید و امور ایثارگران به میزان تقریبی ۸ هزار پرونده و افزایش اعتماد عمومی و ارتقای انگیزه کارکنان و ایثارگران معزز شده است. در گذشته پرداخت این مطالبات منوط به شکایت در مراجع قضایی و اخذ رای علیه سازمان بود که این امر ناپسند موجب گلهمندی کارکنان شده بود و با اخذ مصوبات موردنیاز و اصلاح ضوابط داخلی، دیگر نیازی به شکایت کارکنان نیست.
اصلاح شرایط بازنشستگی کادر درمان
وی یکی از مسائل جدی در حوزه کارکنان سازمان تأمیناجتماعی را تغییر شرایط بازنشستگی شاغلین در مشاغل سخت و زیانآور بخش درمان (پرستاران، بهیاران، کارشناسان آزمایشگاه، کارشناسان اتاق عمل و کارشناسان هوشبری) در سال ۱۳۹۹ اعلام کرد و در این مورد، توضیح داد: با تغییر این شرایط، سنوات خدمت سخت و زیانآور این گروه از شاغلان از ۲۰ سال به ۲۵ سال افزایش یافته بود که این موضوع، موجب مطالباتی شده بود. با پیشنهاد ارائه شده به هیئت امناء، درخواست شد که این شاغلان با داشتن ۲۰ سال سنوات خدمت در مشاغل سخت و زیانآور و ۵ سال سنوات خدمت مرتبط (مجموعاً ۲۵ سال) و با احتساب ۵ سال سنوات ارفاقی بازنشسته شوند که با تصویب هیئت امناء، این اقدام منجر به تحقق مطالبه این قشر شد.
عفتنژاد، همچنین اعلام کرد که با هدف ارتقای پویایی و بهسازی منابع انسانی، جوانگرایی و استفاده از ظرفیت جوان آماده اشتغال کشور؛ بازنشستگی کارکنان دارای شرایط، مورد اهتمام ویژه قرار گرفت و منجر به بازنشستگی حدود ۲۵۰۰ نفر از همکاران در پایان سال ۱۴۰۰ شد.
برگزاری آزمونهای استخدامی ملی و محلی
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تأمیناجتماعی از برنامهریزی برای برگزاری چهار مرحله آزمون استخدامی محلی و ملی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: با ارتقای سطح، توسعه و ایجاد ۷۶ مرکز درمانی جدید در برخی شهرها؛ نیازسنجی برای تأمین نیروی موردنیاز این مراکز انجام و آزمون محلی جذب شرکتی (کار و تامین) در مشاغل غیرکارشناسی توسط دانشگاه پیام نور به تعداد ۳۱۲ نفر در تاریخ ۲۱ تیر سال جاری و آزمون محلی استخدام پیمانی در مشاغل کارشناسی توسط جهاد دانشگاهی به تعداد ۷۲۵ نفر در تاریخ ۲۳ تیر برگزار شد که در آزمون استخدام پیمانی تعداد ۱۳ هزار و ۱۰۴ نفر داوطلب ثبتنام کرده و با هم به رقابت پرداختند.
وی در مورد آزمونهای استخدامی ملی افزود: بهمنظور جبران افت ناشی از خروج و بازنشستگی کارکنان در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، نیازسنجی و برنامهریزی نیروی انسانی انجام شد که مقرر شده است برای بکارگیری مجموعاً ۴۴۹۶ نفر در تاریخ ۱۵ مهر ماه سال جاری در دو بخش استخدام پیمانی ۳۳۷۶ نفر (۱۱۴۵ نفر در واحدهای بیمهای و ۲۲۳۱ نفر در واحدهای درمانی) در مشاغل کارشناسی و جذب شرکتی (کار و تامین) ۱۱۲۰ نفر (۲۵۸ نفر در واحدهای بیمهای و ۸۶۲ نفر در واحدهای درمانی) در مشاغل غیرکارشناسی توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شود.
وی افزود: نکته حائز اهمیت و ویژه در آزمونهای استخدامی، لحاظ کردن امتیاز بومی(۴۰ درصد امتیاز بومی شهرستان) و همچنین قانون اصلاح سن (سابقه اشتغال در دستگاههای اجرایی وشرکتهای تابعه) و جوانی جمعیت و حمایت از خانواده (امتیاز سنی و افزایش نمره کتبی آزمون) است. همچنین به استناد دادنامه هیات عمومی دیوان عدالت اداری، افزودن مدت خدمت نظام وظیفه به حداکثر سن داوطلبان در دفترچه آزمون استخدامی ابطال شده است. علاوه بر این برای اخذ مجوز لحاظ امتیاز کرونا (برای جمعیتی که در دوران شیوع بیماری با مراکز درمانی سازمان همکاری داشتند، پیگیریهایی از ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز سازمان امور اداری و استخدامی کشور داشتیم که متأسفانه این موضوع به تایید نهایی و صدور مجوز مراجع قانونی نرسید.
تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی علیالخصوص پزشکان
عفتنژاد از دیگر اقدامات پیگیری شده در حوزه منابع انسانی در دوره مدیریت جدید را تبدیل وضعیت نیروها و پزشکان قراردادی اعلام کرد و گفت: با هدف نگهداشت بهینه نیروی انسانی مجرب سازمان و مستفاد از تبصرههای مصوب ضوابط بودجه سالیان گذشته، ضابطه پیشنهادی تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی کارشناسی و پزشکان با سابقه شش سال همکاری با سازمان و لحاظ تسهیلاتی برای کاهش این مدت همچون تخصص پزشکی، خدمت در مناطق محروم و همچنین تسهیلات افزایش سقف سنی براساس سابقه خدمت در دستگاههای اجرایی و تاهل و تعداد فرزندان و ... تدوین و به هیأتمدیره سازمان ارائه و به تصویب رسید. این ضابطه اکنون برای تصویب به هیأتامنای ارسال شده و امید است، تصویب آن، موجب حفظ و نگهداشت این نیروهای خدوم و ارتقای خدمتدهی به مردم شود.
بازنگری و توسعه خدمات اداری و رفاهی کارکنان
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تأمیناجتماعی، از صدور احکام افزایش حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۱ با اعمال ضریب افزایش حقوق مانند شاغلان دولتی و معادل ده درصد حسب الزامات قانونی خبر داد و با اشاره به اینکه افزایش ده درصدی ضریب افزایش حقوق و در کنار آن گسترش و بسط اقلام مشمول مالیات، عملاً افزایش دریافتی کارکنان در سال جاری را به کمتر از ۱۰درصد خواهد رساند، ابراز امیدواری کرد دولت و مجلس با نگاه بهبود معیشت کارکنان، تصمیمات تکمیلی اتخاذ کنند.
وی همچنین اعمال مدارک تحصیلی پذیرفته نشده کارکنان از سنوات قبل و نیز اصلاح نحوه احتساب تجربه کارکنان را از دیگر اقدامات حوزه منابع انسانی اعلام کرد.
عفتنژاد، با اشاره به تجمیع کشوری خدمات بیمه تکمیلی کارکنان سازمان گفت: با توجه به مصوبات هیأت مدیره سازمان مبنی بر تجمیع بیمههای تکمیلی درمان به صورت کشوری، کمیته تجمیع بیمهها تشکیل و نسبت به استعلام نرخ از ۳۲ شرکت بیمه اقدام شد که تعداد ۱۳ شرکت نسبت به ارسال پاکات اعلام نرخ اقدام کردند که همگی آنها به مذاکره دعوت شدند. شرکتهای حاضر در جلسات درخصوص مواردی همچون «نسبت توانگری شرکت بیمه، داشتن شعبه در تمامی استانها، تعداد بیمهشدگان درمان تکمیلی، تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد با شرکت، تعداد مراکز آنلاین و صدور معرفینامه، توانائی ارائه خدمات و پشتیبانی قرارداد کشوری و زمان پرداخت خسارت» مورد ارزیابی قرار گرفتند که در نهایت از بین آنها شرکت بیمه سرمد به دلیل پایینترین نرخ پیشنهادی، سطح یک توانگری در سال ۱۴۰۰، دارا بودن بیشترین تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد، وجود شعبه در تمامی استانها و پذیرش شرایط اختصاصی، دارای شرایط مناسبتری نسبت به سایر شرکتها تشخیص داده شد.
نظر شما