به گزارش روز سهشنبه خبرنگار ایرنا، همه ساله برداشت محصول سیب زمینی در استان اردبیل از شهریور ماه آغاز می شد ولی امسال علاوه بر جذابیت بازار و بالا بودن نسبی نرخ خرید و فروش محصول و کشت زودهنگام، برداشت سیب زمینی از حدود ۱.۵ ماه پیش در سطح مزارع اردبیل آغاز شد.
هر چند که امسال، زمان برداشت این محصول در برخی مزارع استان حداقل یک ماه به جلو افتاد، ولی برداشت انبوه محصول در مزارع شهرستان اردبیل، نیر، نمین و سرعین این روزها با خشک شدن بوته سیب زمینی و فرا رسیدن زمان زیستی، شتاب بیشتری گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل میانگین تولید سیب زمینی در مزارع این استان را بسته به شرایط آب و هوایی و کیفیت خاک مزارع بین ۴۰ تا ۴۵ تن اعلام کرد و گفت: با ورود تدریجی محصول به بازار، قیمت سیب زمینی تعدیل شده است ولی بخش عمده ای از محصول برداشت شده روانه سردخانهها و انبارها میشود.
نادر تقی زاده، ظرفیت سردخانههای فنی استان برای نگهداری سیب زمینی را حدود ۸۰ هزار تن و قابل افزایش تا ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: مابقی محصول برداشت شده در انبارهای خانگی و شخصی کشاورزان نگهداری شده و به تدریج روانه بازار مصرف میشود.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته به علت برداشت همزمان سیب زمینی در محدوده زمانی چند هفته در همه نقاط استان اردبیل و افزایش عرضه، قیمت این محصول به شدت افت میکرد و کشاورزان متضرر میشدند ولی با کاشت و برداشت زودهنگام در چند سال اخیر، بازار خرید و فروش سیب زمینی در اردبیل تعدیل شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کشت محصول سیب زمینی در بیش از ۲۰ هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی شهرستانهای اردبیل، نمین، سرعین و نیر خبر داد و گفت: بیش از ۹۰ درصد این مزارع به شیوه نوین و با استفاده از سامانه آبیاری نوار تیپ کشت شده است.
به گزارش ایرنا، ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل در سال زراعی جاری از رقم آگریا و مابقی از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا بوده است.
به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استانهای دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر میشود.
استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی معادل ۲۰ درصد تولید این محصول ایران، مهمترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب میشود.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.
نظر شما