به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد تیموری سه شنبه شب جلسه قرارگاه جهادی آبخیزداری همدان افزود: دو هزار میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به همدان به جهاد کشاورزی اختصاص یافت که سهم آبخیزداری ۳۰۰ میلیارد تومان است در حالیکه سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان برای این حوزه پیش بینی شده بود.
وی تاکید کرد: تخصیص اعتبارات سفرهای استانی رییس جمهور ۱۰۰ درصدی است و به تازگی مرحله نخست اعتبارات تخصیص یافته و مرحله دوم آن ماه آینده پرداخت می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان ادامه داد: منابع طبیعی این استان نسبت به انجام کارهای عملیاتی اقدام کند چرا که اعتبارات سفر استانی بر مبنای آغاز و پیشرفت کار تزریق می شود.
تیموری گفت: پنج دستورالعمل برای آبخیزداری ابلاغ شده که باید برای انجام این اولویت ها، کمیته های فنی ذیل قرارگاه جهادی آبخیزداری تشکیل و با برگزاری نشست های فنی نقشه ها آماده شود.
وی با بیان اینکه برای انجام این اولویت ها می توان از توان دهیاران و شوراهای اسلامی بهره گرفت افزود: این استان در اجرای برنامه مطالعاتی پیشگام است با این وجود باید فعالیت ها بر مبنای دانش صورت گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: به دنبال بروز سیلاب مخرب در تابستان دستورالعمل پنج بندی از سوی وزارت کشور با محوریت آبخیزداری ابلاغ شد تا با افزایش نفوذ آب در زمین، خسارات سیل به حداقل برسد.
علیمردان طالبی افزود: قرار گاه جهادی آبخیزداری استان همدان نیز در راستای اجرایی کردن ابلاغیه وزارت کشور تشکیل شد که در این قرارگاه پنج اولویت و ماموریت پیگیری می شود.
وی ادامه داد: گاهی مواقع یک حوزه آبریز پس از طی پنج استان وارد خلیج فارس یا دریای خزر می شود بنابراین باید بین این استان ها هم پوشانی و هماهنگی ایجاد و از کار جزیره ای خودداری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان ادامه داد: دستگاه های متولی، همکار و پشتیبان برای اجرای اولویت های پیش بینی شده مشخص است که باید باهم هماهنگ باشند.
طالبی، دریافت نقشه حوزه های آبخیز استان، جانمایی وضعیت مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری بر روی نقشه های با بهره گیری از اعتبارات استانی و ملی، تعیین حوزه های بحرانی و اولویت پیشگیری و مدیریت بحران های طبیعی شامل فرسایش خاک، سیل خیزی، حفاظت سدها و مدیریت رسوب، تغذیه آب بند، تعیین شاخص های سلامت حوزه های آبخیز استان، تدوین اهداف برنامه کلان و اجری پروژه برای ارتقای شاخص های سلامت حوزه آبخیزداری استان را پنج اولویت این مجموعه دانست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز گفت: عملیات آبخیزداری با تاکید رهبری به اهمیت این موضوع با جدیت بیشتری دنبال شد و از سال ۹۷ اعتبارات نقدی خوبی به این حوزه تخصیص یافته و اقدامات شایسته با هماهنگی مراکز تحقیقات و دانشگاه ها و حوزه معاونت عمرانی انجام شده است.
اسفندیار خزائی افزود: سه سال گذشته ۸۵ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبخیزداری استان همدان اختصاص یافته که کار مطالعاتی در ۷۰۰ هزار هکتار از عرصه های استان صورت گرفت و ۳۰۰ هزار هکتار به مرحله اجرا رسید.
وی ادامه داد: آبخیزداری، زیست مهندسی برای طبیعت با استفاده از کارهای ساره ای بیولوژیکی است تا از بروز سیل و فرسایش خاک پیشگیری شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: در راستای اولویت های پنج گانه تعریف و ابلاغ شده نسبت به دریافت نقشه حوزه های آبخیز استان اقدام های لازم صورت گرفت و نقشه کاداستر موجود است هر چند اختلاف هایی درباره مرز سیاسی وجود دارد.
خزائی افزود: جانمایی وضعیت مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری بر روی نقشه های با بهره گیری از اعتبارات استانی و ملی نیز صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: استان همدان دارای ۲۴ هزار سازه کوچک و بزرگ آبخیزداری است که باید بر روی نقشه قرار بگیرد که در این باره می توان از توان بخش خصوصی و گروه های جهادی استفاده کرد.
ره آورد سفر رییس جمهور به همدان افزایش ۱۰ برابری اعتبارات آبخیزداری است
۱۵ شهریور ۱۴۰۱، ۲۱:۴۷
کد خبر:
84880226
همدان- ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: ۳۰۰ میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به این استان برای اجرای طرح های آبخیزداری اختصاص یافت که نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر رشد داشته است.
نظر شما