آیت الله کاظم صدیقی روز چهارشنبه در پیام ویدئویی به اجلاسیه بینالمللی فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر در سالن همایشهای غدیر قم، بیان داشت: در قرآن کریم در یک آیه این تکلیف واجب شرعی و عقلی متوجه آحاد ملت شده و علت آن هم تعهد افراد نسبت به جامعه پیرامون خود است.
وی افزود: دراین دیدگاه روحیه نظارت بر یکدیگر و دقت در انجام امور فردی و اجتماعی برای سعادت دنیا و آخرت مورد توجه است و خداوند متعال در فریضه امر به معروف و نهی از منکر آحاد مسلمانان را نسبت به هم پاسدار قرار دادهاست.
وی با اشاره به این که یکی از امتیازها و برجستگیهای پیامبر اکرم(ص) انجام امر به معروف و نهی از منکر بود، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر خوبیها را در جامعه رشد میدهد و با بدیها مقابله و آنها را از جامعه حذف میکند.
صدیقی با تاکید بر این که همه برای انجام امر به معروف و نهی از منکر مسئول هستند، گفت: کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند در حال عمل به فریضه دینی و دستور قرآن است؛ اقشار مختلف مسئولان و مردم باید آن را انجام و از ترک آن پرهیز کنند.
وی با اشاره به این که در جامعه اسلامی مسلمانان نسبت به هم مهربان هستنند، افزود: امر به معروف و نهی از منکر باید به عنوان یک فرهنگ عمومی دنبال و در جامعه تبیین شود و در این رابطه برگزاری همایشها ملی و بینالمللی بسیار موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد تشکلهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با محوریت ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر تاثیر بسزایی در گسترش این واجب الهی دارد؛ آحاد مردم باید همدیگر را به نسبت به انجام کارهای خوب تشویق و از انجام کار بد بازدارند.
رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: برای انجام این فریضه الهی در هر محیطی شناخت آن محیط و تربیت متخصصان کار در آن شرایط در دستور کار باشد و در این رابطه ستاد امر به معروف و نهی از منکر به عنوان کانون مرکزی این نهضت بر اساس قانون پشتیبان فعالان این عرصه است.
وی با اشاره به این که آمران به معروف و ناهیان از منکر زیر این پرچم مراقب یکدیگر باشند، افزود: لازم است تا همه تشکلهای فعال در عرصه احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر با محوریت واحد از دستاوردهای انقلاب اسلامی و به خصوص ولایت فقیه و خون شهدا حفاظت کنند و با ایجاد جبهه فرهنگی، موجب پویایی هرچه بیشتر جامعه اسلامی شوند.
همچنین در این جلسه رییس فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی بیان داشت: هرچه امر به معروف و نهی از منکر بیشتر در جامعه مورد توجه قرار گیرد، کارهای نیک گسترش و از بدی ها جلوگیری میشود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا مبلغی افزود: از مهمترین عوامل موفقیت در انجام امر به معروف و نهی از منکر استفاده از کارشناسان مطلع در این زمینه است چرا که اگر این واجب الهی به درستی انجام نشود، توجه جامعه به این فریضه کاهش مییابد.
وی ادامه داد: در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر خلاء داریم و قوانین ناظر به آن باید توسط کارشناسان مسائل دینی و اجتماعی مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
مبلغی گفت: همچنین لازم است از تجربه مجریان امر به معروف و نهی از منکر در تدوین قوانین مرتبط با انجام این فریضه الهی به نحو مناسب استفاده شود.
وی تاکید کرد: مجلس انقلابی به زودی وارد این موضوع خواهد شد و انشاالله قوانینی در این عرصه به تصویب خواهد رسید.
وی با اشاره به این که امر به معروف و نهی از منکر نظارت همگانی است، ادامه داد: مساله انجام امر به معروف و نهی از منکر تنها مرتبط با روحانیون نیست و اقشار مختلف جامعه باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنند و این در فرهنگ متعالی اسلام به زیباترین شکل ممکن بیان شدهاست.
علی تقوی از پژوهشگران و فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر نیز در این اجلاسیه بیان داشت: باید همچون موضوع گسترش سواد در کشور که در قالب نهضت سواد آموزی دنبال شد در مساله امر به معروف و نهی از منکر نیز همچنین نهضت فراگیری ایجاد و اقشار مختلف نسبت به این موضوع اهتمام لازم را داشته باشند.
این اجلاسیه با حضور اندیشمندان از کشورهای مختلف جهان و دبیران ستادهای سراسر کشور برگزار و در آن شماری از آثار مرتبط با فریضه امر به معروف و نهی از منکر رونمایی شد.
نظر شما