تولید گوجه فرنگی در آذربایجان غربی ۲۰ درصد افزایش یافت

ارومیه - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده توسط کارشناسان کشاورزی، تولید گوجه فرنگی در این استان طی سال جاری ۲۰ درصد افزایش دارد.

اکبر کرامتی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:  امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۹۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود که ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به صورت تازه خوری و فرآوری شده، مصرف می‌شود.

وی اضافه کرد: این محصول در ارقام مختلف مانند سان‌ست، سما، پارس، ۸۳۲۰ متین، فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی کشت شده، برداشت شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه شهرستان ارومیه با سه هزار و ۷۰۰ هکتار رتبه اول کشت را دارد، اظهار کرد: میاندوآب، شاهین‌دژ و بوکان نیز به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

کرامتی یادآور شد: متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۵۲ تن است که علاوه بر تامین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استان های کشور نیز صادر می‌شود.

وی ادامه داد: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان با توجه به روش آبیاری تغییر می‌کند.

کرامتی گفت: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی  جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به  آبیاری میکرو است و امسال سه هزار و ۸۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان با استفاده از نوار تیپ آبیاری می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد: از اقدامات دیگر، احداث ۲ واحد بانک نشای مکانیزه در شهرستان‌های ارومیه و نقده با ظرفیت تولید ۳۲ میلیون نشا در سال از محل اعتبارات طرح احیای دریاچه ارومیه است.

وی افزود: این روش علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد می‌شوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می شود، جلوگیری می‌کند.

کرامتی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانه های تبدیلی خریداری می‌شود.

گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجان‌غربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در کارخانجات آذربایجان‌غربی به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه، آذربایجان و پاکستان نیز صادر می‌شود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha