فعالیت‌های فرهنگی به دانشجویان سپرده شود

تهران- ایرنا- قائم‌مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به معاونان فرهنگی دانشگاه‌های سراسر کشور اظهار داشت: از تولی‌گری فعالیت‌های فرهنگی دست بردارید و تا جای ممکن این فعالیت‌ها را به دانشجویان بسپرید.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، رشید جعفرپور در اختتامیه گردهمایی مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور، گرامیداشت اربعین حسینی اظهار داشت: اربعین به عنوان بزرگ‌ترین فعالیت فرهنگی بین‌المللی همیشه مهم بوده و امسال نیز به‌رغم وجود کرونا تدبیر شد کارکنان، اساتید و دانشجویان در این مراسم مثل همیشه پررنگ حضور یابند.

جعفرپور گفت: اگر نگاه ما به فعالیت‌های فرهنگی منطبق با افق تمدنی باشد، در طولانی‌مدت ایران به عنوان قدرت تمدنی در سطح جهانی و بین‌المللی معرفی خواهد شد.

اگر بخواهیم جامعه به سوی افق تمدنی پیش برود، باید تمهیدات فرهنگی و زیرساخت‌های لازم فراهم شود تا کنشگران در این عرصه فعالیت بهتری داشته باشد. مهمترین ممیزه دانشگاه جمهوری اسلامی ایران رویکرد فرهنگی-اسلامی است.

فعالیت‌های فرهنگی به دانشجویان سپرده شود

وی با تأکید بر «تمسک به قرآن و اهل بیت» در فعالیت‌های دانشگاهی گفت: با توجه به همین اصل دانشگاه به عنوان مولود انقلاب اسلامی به انقلاب خدمات زیادی کرده است و در تمام فعالیت‌های علمی، فرهنگی، ورزشی در عرصه‌های مختلف برای میهن اسلامی افتخارآفرینی کرده است.

جعفرپور با اشاره به وجود ۲۰ هزار کانون، انجمن و تشکل دانشجویی به عنوان کنشگر در جامعه دانشجویی، اظهار داشت: اگر به استعداها توجه شود، در آینده از دل همین افراد مسئولان نظام تربیت خواهند شد.

وی در این نشست در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در ادامه به چند راهبرد مهم اشاره کرد که در بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت وزارت علوم مطرح شده و گفت: در این بیانیه «علم و فناوری»، «سبک زندگی» و «اخلاق و معنویت» ذکر شده که نشان از توجه رهبر معظم انقلاب به عنوان طراح کلان انقلاب به اهمیت فعالیت‌های فرهنگی دارد.

قائم‌مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تأکید بر مطالعه «سند دانشگاه اسلامی» گفت: در این سند به رشد چندساحته دانشجویان در عرصه‌های مختلف «علمی، پژوهشی، آموزشی، مدیریتی و اجرایی، فرهنگی و تربیتی» توصیه شده است.

ترویج فرهنگ «ایثار و شهادت» به عنوان عنصر اساسی افق تمدنی در فعالیت‌های فرهنگی نیز مورد تأکید قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم قرار گرفت و اظهار داشت: این امر سبب خواهد شد فاصله بین نسل جوان امروز و سالهای دفاع مقدس کاهش یابد.

وی ادامه داد: دانشگاه در راستای مسئولیت اجتماعی باید رویکرد حل‌المسائلی داشته باشد و تمام مسائلی که انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند، در قالب نظام مسائل کشور شناسایی و در جهت حل آن ورود جدی داشته باشد. نباید نسبت به مسائل پیرامونی در جامعه بی‌تفاوت باشیم و دانشگاه باید در این زمینه پیش‌قراول باشد.

قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تأکید بر استفاده از ظرفیت انجمن ها و تشکل‌های دانشجویی خاطرنشان کرد: از تولی‌گری فعالیت‌های فرهنگی دست بردارید و تا جای ممکن این فعالیت‌ها را به دانشجویان بسپرید.

هفتاد و یکمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها از روز سه شنبه (۱۵ شهریور) در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران آغاز شد و تا شامگاه دیشب (۱۷ شهریور) ادامه داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha