به گزارش ایرنا از شبکه المیادین، نبیه بری روز جمعه در دیدار آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی در پرونده مناقشات مرزی لبنان و فلسطین اشغالی افزود: برای دستیابی به نتایج مطلوب، ابتدا باید به مذاکرات غیر مستقیم درالناقوره بازگردیم.
آموس هوکشتاین نیز گفت: مذاکرات پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی که روز گذشته به تل آویو سفر کرده بود روز جمعه برای گفت و گو با مقام های لبنانی وارد بیروت شد.
هوکشتاین روز جمعه پس از دیدار با میشل عون رئیس جمهوری لبنان گفت: شاهد پیشرفت خوبی در مذاکرات هستیم و من نسبت به دستیابی به توافق خوش بین هستم و دیدار با مسئولان لبنانی را ادامه می دهم.
برای تعیین مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مقر نیروهای بین المللی حافظ صلح (یونیفیل) در منطقه راس الناقوره در جنوب لبنان برگزار شد ولی این مذاکرات به دلیل اختلاف طرفین به حالت تعلیق درآمد.
بیش از یک دهه قبل اعلام شده بود که بخشهای شرقی دریای مدیترانه دارای منابع گازی به نسبت بزرگی هستند. در پی این گزارشها اعلام شد که از دو سال قبل اسرائیل تلاشهای اکتشافی خود را در این منطقه آغاز کرده است.
پس از آن بود که تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر مالکیت دو میدان گازی «قانا» و «کاریش» بالا گرفت و ایالات متحده به بهانه میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف وارد عمل شد تا بتواند موانع بر سر اکتشاف و استفاده از انرژی در شرق دریای مدیترانه را رفع کند.
یکی از این میدانهای مورد مناقشه میدان گازی «کاریش» است که لبنان و رژیم صهیونیستی در زمینه مالکیت و استفاده از منافع اقتصادی آن اختلاف شدیدی دارند.
در این میان حزب الله لبنان به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدان های گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود با هر اقدام از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکلهای مختلف مقابله میکند.
اکنون با تداوم جنگ اوکراین و بحران انرژی در اروپا و افزایش شدید بهای گاز، غرب تلاش دارد با سپردن میدانهای گازی مدیترانه به رژیم صهیونیستی، منبع هرچند کوچک اما مطمئنی را برای تامین نیازهای کشورهای اروپایی دست و پا کند.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا تاکید کرد که اگر لبنان به حق خود درباره بهره برداری از منابع و ثروت هایش نرسید، رژیم صهیونیستی هم نخواهد توانست نفتی استخراج کند.
وی افزود: ما با جلوگیری از استخراج در میدان نفتی "کاریش" به دنبال یک دستاورد اخلاقی نیستیم، بلکه می خواهیم نفت خود را استخراج کنیم، بنابراین اگر لبنان حق خود را در این میدان نفتی نگیرد، رژیم صهیونیستی هم در هیچ جایی حق استخراج نفت یا گاز را نخواهد داشت.
نصرالله تاکید کرد: امروز دشمن احساس ضعف میکند و خواهان جنگ نیست، زیرا میداند درصورت درپیش گرفتن راه جنگ، حریف مقابل فقط حزبالله نخواهد بود بلکه ممکن است کل محور مقاومت را مقابل خود قرار داده و موجب نابودی خود شود. در پیش گرفتن راه جنگ برای اسرائیل گزینه ای بسیار پرخطر و پرهزینه خواهد بود.
وی پیش از این نیز درباره تنش دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی تصریح کرد: اگر میانجی آمریکایی بیاید و آنچه را که لبنان میخواهد بدهد، ما به سمت آرامش میرویم و اگر آن چیزی را که دولت میخواهد ندهد، رو به درگیری می رویم.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: چشم ها به آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی که تاکنون وقت تلف کرده و وقتش رو به اتمام است، دوخته شده است.
نظر شما