سلمان ضربی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از ظرفیت ساخت ایزوایکو در حال حاضر خالی و آزاد است؛ برای همین تلاش میکنیم که پروژه های مختلفی را از شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش جمهوری اسلامی ایران جدب کنیم.
وی بیان داشت: باتوجه به نیاز مجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش جمهوری اسلامی ایران در بروز رسانی ناوگان حمل و نقل دریایی، امیدوار هستیم که با همکاری این شرکت ها و همچنین با مذاکره ای که با روس ها انجام شده است، ظرفیت ما برای ساخت تکمیل شود.
مدیرعامل مجتمع کشتی سازی ایزوایکو اظهار داشت: ایزوایکو ظرفیت ساخت همزمان چهار فروند کشتی را دارد که ۲ فروند برای مجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی و ۲ فروند را برای شرکت ملی نفتکش طراحی کرده و در برنامه زمان بندی مشخص انجام دهیم.
وی ادامه داد: رسالت و نیاز جدی ایزوایکو، در واقع به پروژه ساخت شناورهاست که امیدواریم این مجتمع را به رسالت اصلی و شان و منزلت اصلی خودش برسانیم.
این مسوول، درآمدهای مجتمع ایزوایکو را بیشتر از واحدهای تعمیراتی شناورها عنوان کرد و ابراز داشت: در بخش تعمیرات شناورها ۸۵ درصد و گاهی در فصول سال تا ۹۰ درصد ظرفیت پُر است و درصورت تلاش بیشتر تا ۱۰۰ درصد هم میتوانیم برسانیم.
ضربی با اشاره به اینکه قوانین دریا و زیست محیطی مرتب درحال تغییر است، گفت: باید خودمان را آماده کنیم که بهموقع نیازهای کارفرمایی را انجام دهیم و آن ها را ترغیب و تشویق کنیم که به ما کارسپاری کنند و پروژه سفارش دهند.
این مسوول در پایان گفت: تلاش داریم بازارکار و نیازهای کار خودمان را به بخش خصوصی واگذار کنیم و حتی از بخش بین الملل هم شناورهایی را جذب کنیم و همچنین تلاش می کنیم در افق ۱۴۰۴ مجتمعی سرآمد و الگو در صنایع کشتی سازی، سکوسازی و ترمینالهای نفتی و معدنی در منطقه خلیج فارس باشیم.
مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) که از سال ۱۳۵۲ با طراحی شرکت آلمانی «بلواند فوس» پا به عرصه وجود گذاشت، تاکنون توانسته با تعمیر و ساخت هر نوع شناور و طراحی و تعمیر بارج و سکوهای نفتی و گازی و همچنین دارا بودن سیستم های مختلف از آب گیری و به آب اندازی توانایی خود را نه تنها در ایران بلکه در دنیا هم به اثبات برساند.