به گزارش روز شنبه دادگستری استان، مجتبی قهرمانی افزود: این اقدام در راستای اجرای مصوبه نشست ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری زندان های استان هرمزگان و اجرای آرای معوق صادره برای استفاده از پابند الکترونیکی انجام شد.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، به قاضی دفتر رسیدگی به امور زندانیان مأموریت داده شد با پیگیری از طریق اداره کل زندان های استان هرمزگان، زندان سما، شعب اجرای احکام و شعب دادگاه و محاکم استان برای تسریع در اجرای احکام معوق در این باره اقدام کند.
قهرمانی خاطر نشان کرد: با نصب ۱۱۴ عدد پابند الکترونیک از تاریخ ابلاغ مصوبه در دهم مردادماه ۱۴۰۱ تا دهم شهریور ماه، شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان در مقایسه با مدت مشابه قبل از آن هستیم.
به گفته این مقام قضایی جایگاه زندانهای استان هرمزگان بر اساس شاخصهای ۱۹ گانه ارائه شده توسط قوه قضاییه ارتقا یافته و این استان، رتبه دوم کشور را کسب کرده است.
پابندهای الکترونیکی، نه تنها به عنوان مکملی برای برخی جرایم بخصوص استفاده میشوند، بلکه میتوانند به عنوان جایگزین حبس یا جریمههای نقدی نیز در نظر گرفته شوند.
در ایران نیز با توجه به ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، مرتکبین جرایم درجه پنج تا هشت که محکوم به حبس هستند، میتوانند جزای نقدی معادل یا پابند الکترونیکی را انتخاب کنند.
ردیاب هوشمند زندانیان، پابندهای کوچکی هستند که در انتهای قسمت مچ پا قرار میگیرند.
در تنظیمات اولیه پابند الکترونیکی، مکانهای مشخصی، تحت عنوان “مقصدهای امن” به دستگاه شناسانده میشود.
به این ترتیب با خروج فرد از مناطق معین، حتی برای چند ثانیه، تخلف فرد به اداره پلیس اطلاع داده میشود و ماموران پلیس نزدیکترین پایگاه نیروی انتظامی، به سمت فرد خاطی اعزام شده و وی را دستگیر میکنند.