نخبگان و مخترعان نباید کشور را با مشکلات تنها بگذارند

تهران- ایرنا- مخترع ایرانی برنده مدال نقره و جایزه ویژه مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری تکنوفست ترکیه با تاکید براینکه، نخبگان نباید کشور را با مشکلات تنها بگذارند و مهاجرت کنند، به دریافت برخی دعوت نامه ها از چند کشور اشاره کرد و گفت: با اینکه شرایط برای مهاجرتم مهیاست اما ترجیح می دهم در ایران فعالیت کنم.

احمد یازرلو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: من نیز مانند بسیاری از نخبگان و مخترعان کشور ترجیح می دهم در کشور خودم فعالیت کنم و این کار درستی نیست که کشور را با مشکلات تنها بگذاریم.

به گفته وی، استمرار فعالیت های نوآورانه به طورحتم، نیازمند ایجاد بسترهای لازم است که تاکنون از سمت دولت ها و سازمان‌ها به خوبی ایجاد نشده و همچنان مخترعان چشم انتظار ایجاد این بسترها هستند.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی رصدخانه مهاجرت ایران به عنوان اولین نهاد پژوهشی کشور در زمینه تحلیل داده‌های مهاجرتی در خصوص مهاجرت، ماندگاری و خروج نخبگان، جمعیت مهاجران ایرانی در دنیا در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱.۸ میلیون نفر است که ۲.۳ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهد. در واقع جمعیت مهاجران ایرانی در مقایسه با ۳۰ سال گذشته، ۲.۲ برابر شده و از ۸۲۰ هزار نفر به ۱.۸ میلیون نفر رسیده و سهم ایران از جمعیت جهان چیزی در حدود ۱.۰۷ درصد است.

همچنین این آمار گویای این است که سهم ایران از جمعیت مهاجران جهان از رقم ۵ صدم درصد در سال ۱۹۹۰ میلادی به رقم ۷ صدم درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته اما همچنان سهم ایران پایین‌تر از سهم جمعیت جهان است؛ بنابراین با در نظر گرفتن شاخص «سهم ایران از جمعیت جهان»، سهم ایران از جمعیت مهاجران جهان در طول ۳۰ سال گذشته همواره زیر یک درصد بوده است و هیچ گاه به یک درصد نیز نرسیده است.

برخلاف ادعاهای مطرح شده در رسانه‌ها که همواره ایران را در صدر کشورهای مهاجر فرست قرار می‌دهند اما واقعیت‌های آماری خلاف این ادعاها را ثابت می‌کنند. با توجه به آخرین آمار موجود در سال ۲۰۲۰ رتبه مهاجر فرستی ایران از میان ۲۳۲ کشور جهان ۵۴ بوده است. کشورهای امارات متحده عربی با ۵۴ هزار نفر، ایالات متحده آمریکا با ۳۸۷ هزار نفر، آلمان با ۱۵۲ هزار نفر، ترکیه با ۸۴ هزار نفر، انگلستان با ۸۳ هزار نفر پنج مقصد اول مهاجران ایرانی در جهان هستند.

همچنین جمعیت دانشجویان ایرانی در خارج از کشور طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ با افزایشی ۳.۴ برابری همراه بوده و از ۱۷.۴۴۷ نفر در سال ۲۰۰۰ به ۵۹.۵۸۵ نفر در سال ۲۰۱۹ رسیده است. در بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ نیز تعداد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور در تراز ۵۰ هزار دانشجو ثابت مانده است.

یازرلو در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که آیا تاکنون پیشنهاد خروج از کشور و همکاری با آنها را داشته‌اید نیز اظهار کرد: بله از برخی کشورها دعوت نامه همکاری دریافت کرده‌ام و شرایط نیز برای رفتن و مهاجرت مهیاست اما تمایلی به رفتن ندارم و ترجیح می دهم به مردم و کشورم در رفع مشکلات کمک کنم.

مخترع ایرانی برنده مدال نقره و جایزه ویژه مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری تکنوفست ترکیه در بخشی دیگری از صحبت های خود در خصوص این مسابقات و اختراع خود توضیحاتی ارائه کرد. وی گفت: دومین دوره مسابقات بین المللی مخترعان و مبتکران، ویژه اعضای INV به صورت آنلاین از ۱۹ تا ۲۱ مردادماه ۱۴۰۱ (۱۰ تا ۱۲ آگوست ۲۰۲۲) در کشور سوئیس برگزار شد. در این مسابقات، ۷۴۰ اختراع از ۳۲ کشور جهان شرکت داشتند.

یازرلو به حضور کشورهایی همچون آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، ایران، قطر، بحرین، انگلیس، لبنان، لهستان، روسیه، هنگ کنگ، برزیل و چین در این مسابقات اشاره کرد و افزود: مخترعان ایرانی حائز شرایط عضویت در این فدراسیون جهانی که موفق به دریافت گواهی عضویت شده بودند نیز حضور پررنگی داشته اند.

نخبگان و مخترعان نباید کشور را با مشکلات تنها بگذارند

این مبتکر کشورمان بیان کرد: مخترعان برگزیده طبق قوانین جشنواره اقدام به تکمیل فرم ثبت نام و  ارسال فیلمی کوتاه و کاربردی از نوآوری و اختراع خود کردند و اعضای هیات داوران فدراسیون نیز مدت سه روز به ارزیابی و بررسی طرح های ارسالی پرداختند.

طراحی سیستم پمپاژ آب بدون انرژی برق


این مخترع کشورمان در توضیح طرح ارائه شده خود در این مسابقات با بیان اینکه، تاکنون سه اختراع ثبت شده و چندین اختراع در حال ثبت از جمله اختراع شیر کنترل سطح مخازن (مکانیکی)، اختراع سیستم پمپاژ و انتقال سیال بدون انرژی برق و اختراع شیر سه حالته داشته ام، یکی از مهم‌ترین آنها را سیستم پمپاژ و انتقال سیال بدون انرژی برق عنوان کرد.

یازرلو افزود: این اختراع به منظور رفع مشکل مصرف بی‌رویه آب و هدررفت آن، کاهش مصرف انرژی برق، استفاده از آب خاکستری، بالا بودن حجم آب ورودی به تصفیه خانه و استفاده از انرژی‌های هزینه بر در پمپ‌ها است.

نخبگان و مخترعان نباید کشور را با مشکلات تنها بگذارند

وی گفت: این اختراع به دلیل نوآوری و فناوری تازه خود در زمینه آب و فاضلاب موفق به کسب جوایز معتبر در مسابقات جهانی شده است؛ این پمپ نمونه خارجی نداشته و برای نخستین بار در ایران ساخته شده است.

این مبتکر کشورمان درخصوص نحوه کاربرد این اختراع خود نیز اظهار کرد: از این سیستم در مناطقی که انرژی برق موجود نیست می‌توان برای پمپاژ آب از چشمه به مخازن و یا کشاورزی، منازل و اماکن تفریحی و گردشگری و کارخانجات تولید مواد غذایی که برای خنک‌کاری دستگاه‌ها احتیاج به آب دارند نیز استفاده کرد.

نیازمند حمایت جدی دولت در ثبت اختراع بین المللی هستیم

این مخترع کشورمان در ادامه با بیان اینکه شرکت در مسابقات چالش های بسیاری را به‌همراه دارد افزود: هنگام شرکت در مسابقات به ویژه مسابقات آن‌لاین همه‌ اطلاعات طرح را باید بارگزاری کنیم.

یازلو افزود: این مسئله سبب نگرانی ما مخترعان از بابت افشای اطلاعات و همچنین سرقت از طرح می‌شود چرا که بدون حمایت دولت و کشور مالکیت اختراع ما در خارج از کشور بصورت بین المللی ثبت نمی‌شود.

نخبگان و مخترعان نباید کشور را با مشکلات تنها بگذارند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha