به گزارش ایرنا، ابتدای جاده عشق از اینجا، قم؛ شهر آشیانه اهلبیت(ع) شروع می شود، جاماندگانی که عمود اول خدمت به زائران اربعین را در مسجد جمکران برپا کرده اند که «اگر در آتش مهرت گداختیم چه غم/جزای سوختگان در غمت دو چندان است». جا ماندن که به معنای توفیق نداشتن نیست، چه این که می خواهد بیشتر در غمش بسوزی و دم بر نیاوری. هرچند غوغایی که در دل حاضران است هرگز با حسرتی که وجود غائبان را در برگرفته قابل قیاس نیست.
از روزی که نخستین و تنهاترین زائر این مضجع نورانی یعنی جابر بن عبدالله انصاری در اربعین سال ۶۱ هجری به زیارت مشرف شده ۱۴ قرن گذشته است، ۱۴ قرن توأمان با خفقان، دورانی که در برخی از دورههای آن کربلا رفتن بهایی گرانمایهای چون جانبازی و شهادت داشت، زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین از نشانههای مؤمن یادشده و این همان نکتهای است که سبب میشود قلبهای سوزان و حزنآلود عاشقان در این روزهای عرفانی در سینه بیقراری کند.
عاشقان حضرت سید و سالار شهیدان این روزها با خادمی زائران اربعین مرهمی به جراحت دلشان میگذارند که اگر از سفر کربلا جا ماندند ولی قرارگاهی یافتهاند تا قراری برای دل بیقرارشان باشد. مهمترین وجه این قرارگاه خادمی است، خادمی زائرانی که راهی کوی دوست هستند.
جمکران میعادگاه همیشگی عاشقان این روزها حال و هوای دیگری دارد، این روزها بیش از هر زمان دیگری پیوند عاشورا و آینده روشن بشریت نمایان است، صحن امام حسن عسکری(ع) این مسجد بیشتر از همیشه رنگ و بوی کربلا را میدهد. در گوشه و کنار این صحن زائران اربعین گرم دعا و مناجات باخدا هستند و از ذات اقدس الهی تمنا میکنند تا ظهور منجی عالم بشریت را تعجیل نماید.
از نوع پوشش و چهره زائران میتوان به کثرت و تنوع نژادی زائران پی برد، عاشقان و دلباختگانی از دهها کشور جهان در این قرارگاه آرامگرفتهاند. در گوشه و کنار قرارگاه خادمان، گرم خدمترسانی هستند. جمعی در آشپزخانه قرارگاه، تعدادی در محل اسکان، جمعی در درمانگاه، گروهی در رسیدگی به امورات جاری زائران، خلاصه اینجا جنسش و حال و هوایش خیلی فرق میکند.
قمی ها عمود اول خدمت رسانی به زائران اربعین را در مسجد مقدس جمکران برپا کرده و طی ۲۵ روز با افزون بر ۲ هزار نفر بصورت شبانه روزی خادمی زوار اربعینی را در بخش های مختلف اسکان، پذیرایی، خدمات درمانی، فرهنگی، تبلیغی و غیره را انجام می دهند.
به گفته مسئولان، تاکنون قرارگاه مردمی اربعین در استان قم به بیش از ۲۴ هزار نفر از زائرین ایرانی و غیر ایرانی خدمات ارائه داده است و زائران اربعین حسینی در هرزمانی از شبانهروز که به قرارگاه مراجعه کنند، پذیرششده و خدمات ۲۴ ساعته غذای گرم و چای، خدمات پزشکی و دارویی رایگان را دریافت میکنند.
قرارگاه مردمی اربعین از ۱۱ شهریورماه در صحن امام حسن عسکری (ع) مسجد مقدس جمکران برپاشده و تا پنج مهرماه نیز این خدمترسانیها ادامه خواهد داشت.
دلسوختگانش خوب می دانند که زیاد و کمش در این دستگاه مهم نیست، آنچه می خرند اخلاص و یکرنگی است و عاشقانش اینجا با همه وجود از زندگی، استراحت و تفریح زده اند تا به زائرانش خدمت کنند و خلاصه اینکه «سلام میدهم از بام خانه سمت حرم/ ببخش عاشقتان را بضاعتش اینست»
نظر شما