حجت الاسلام حسن کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این قرارگاه با عضویت دستگاه های متولی استان همچون استانداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه، دانشگاه ها و آموزش و پرورش راهاندازی شده است که به دلیل اهمیت موضوع نیاز به حمایت مردم، دستگاه های دولتی و از همه مهم تر حمایت قانونی دارد.
دبیر قرارگاه ۲۱ تیر عفاف و حجاب ستاد امربه معروف و نهی از منکر هرمزگان با اشاره به اینکه در حال حاضر همکاری بسیار خوبی بین همه دستگاههای یادشده و در راس آن استانداری وجود دارد، اظهار داشت: این طرح هم اکنون از سوی استانداری به همه سازمان های دولتی و نهادهای حاکمیتی و غیرحاکمیتی استان تبیین و ابلاغ شده است و از همه اداره ها و دستگاه ها نیز خواسته شده که به اجرای این طرح پایبند باشند.
کریمی با اشاره به اینکه طرح حجاب و عفاف از همان ابتدا مورد اجحاف و بی مهری عدهای از مخالفان و حتی موافقان قرار گرفته است، اظهار داشت: عدهای ناخوانده و نادانسته در رابطه با آن اظهارنظر کردهاند؛ در حالی که این طرح بدنبال اصلاح وضعیت عفاف و حجاب در جامعه بوده و در این طرح ستاد امر به معروف و نهی از منکر بدنبال مجازات و جرم انگاری افرادی که بد پوشش هستند، نیست.
وی ادامه داد: این طرح همچنین بدنبال این است که مساله حجاب در جامعه تبیین و حل شود که در این راستا نیاز به کار فرهنگی با کمک مسوولان و متولیان دستگاههای فرهنگی دارد و قانونگذار وظایفی را در این حوزه برای آن ها مشخص کرده که باید وظایف خودشان را انجام دهند.
آغاز طرح حجاب و عفاف از دستگاه های اداری و سازمان های هرمزگان
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر هرمزگان همچنین در خصوص نحوه اجرای طرح حجاب و عفاف نیز گفت: این طرح ابتدا از مجموعه های دولتی و دستگاههای اداری و سازمان ها شروع شده است و در این راستا افرادی که با هر انگیزهای به ترویج فساد و بی بندوباری، بدحجابی در جامعه می پردازند، کانون توجه خواهند بود.
حجت الاسلام کریمی ادامه داد: این طرح سپس به تدریج در حوزه اصناف، آپارتمان ها و شهرک های مسکونی، محلات و در نهایت خانه و خانواده اجرا میشود که در این زمینه بیشتر نیاز به کار فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه در این راستا از سوی ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان آموزش های لازم به مشاوران و افراد ضابط داده می شود و به تدریج مراکز مشاوره عفاف و حجاب درسطح استان هرمزگان نیز راه اندازی میشود، گفت: با استفاده از ظرفیت دانشگاهها، حوزه های علمیه، مساجد، شهرداری ها، هیاتهای مذهبی و مشاورانی که مورد تایید ستاد امربه معروف و نهی از منکر هستند، به این مساله به صورت منطقی و عقلایی ورود می کنند.
وی گفت: همچنین در حوزه خانواده نیز به ترویج و تولید محصولات فرهنگی، برنامههای مناسب با فرهنگ حجاب، اسباب بازی ها و بازی های رایانه ای مناسب برای کودکان و همچنین کارهای فرهنگی در حوزه فضای مجازی و رسانه ملی مرتبط با خانه و خانواده، انجام میشود.
بدحجابی جرم نیست تخلف است
دبیر قرارگاه ۲۱ تیر حجاب و عفاف ستاد امربه معروف و نهی از منکر هرمزگان با اشاره به اینکه بدحجابی جرم نیست بلکه تخلف است که باید به آن رسیدگی شود، ادامه داد: حجاب یک مساله فطری و انسانی بوده و جوامعی که به سمت بدحجابی رفته اند؛ اکنون آسیب های آن را به عینه شاهد هستند.
حجت الاسلام کریمی ادامه داد: ستاد امربه معروف و نهی از منکر ادعا دارد که طرح عفاف و حجاب را برای اصلاح مساله عفاف و حجاب راه اندازی کرده؛ چرا که مطالبه قانونی و به حق مردم، خانواده شهدا و اولیای الهی بوده و فرهنگ ملی و ایرانی ما مطالبه گر این مساله است .
وی با اشاره به اینکه طرح حجاب و عفاف موقتی نیست و بدنبال این هستیم که به طور کامل اجرایی شود؛ یادآور شد: نمیتوانیم مساله حجاب را به بهانههای مختلف رها کنیم.
حجت الاسلام کریمی ادامه داد: در این طرح به شخص بد حجاب و بدپوشش کاری نداریم بلکه متولیان و دستاندرکاران باید پاسخگو بوده و جریمه و مواخذه شوند.
وی در پایان از رسانه ها خواست که در تبیین طرح حجاب و عفاف، تبلیغ و اطلاع رسانی و ایجاد فضای لازم و مناسب برای طرح و همچنین همراه کردن افکار عمومی به ما کمک کنند.
نامگذاری «قرارگاه ۲۱ تیر» عفاف و حجاب در هرمزگان برای این است که بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامیده شده است.