به گزارش خبرنگار ایرنا آیتالله سیدکاظم نورمفیدی روز دوشنبه در دیدار با مدیرکل منابع طبیعی، جنگلها، مراتع و آبخیزداری گلستان گفت: در برخی جاها و موارد این استثنا وجود دارد که از نظرات و خواستههای مردم استفاده شود، اما این معنای واقعی دولت مردمی نیست.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: در گذشته برخی طرحهای جنگلکاری ارائه میدادند و دولت بدون توجه به اهلیت آنها، تسهیلات و وام در اختیارشان میگذاشت، اما نتیجه کار مشخص نبود در صورتی که دولت خود میتواند اقدام به انجام چنین طرحهایی کند که ماحصل آن نفع و سوددهی به مردم باشد.
آیتالله نورمفیدی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی و جنگلها به ویژه در استانهای شمالی و از جمله گلستان، نعمت بزرگ الهی است و زمانی که از استانهای شمالی به سمت کویر و مناطق گرم و خشک میرویم قدر و ارزش این مواهب و نعمتهای الهی برای ما قابل درک خواهد بود.
امام جمعه گرگان افزود: متولیان امر با توجه به بارشهایی که در این منطقه داریم برای جلوگیری از سیلابها و تخریبهای ناشی از آن لازم است تا در ارتفاعات جنوبی استان اقدام به گسترش و پوشش جنگلی آن نقاط نمایند و بطور جدی برای حفاظت از منابع طبیعی وارد میدان عمل شوند.
وی ادامه داد: در گذشته بارها توصیه و تاکید کرده بودیم که در منطقه گردشگری زیارت برای جلوگیری دستاندازی به اراضی و زمینهای منابع طبیعی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی به ویژه در مناطق ممنوعه تابلوهای اطلاعرسانی نصب شود، اما این کار صورت نگرفت که امروز شاهد وضعیت اسفناک این منطقه بِکر گردشگری در استان هستیم.
وی تصریح کرد: در منطقه شمال گلستان که به گفته مسوولان ۷۰۰ هکتار اراضی داریم که با اجرای طرحهای جنگلکاری میتوان از آن بهره کافی و لازم به ویژه در حوزه اشتغال و اقتصاد ساکنان آن منطقه را داشت، باید طرحهای عملی در مقیاس کوچک داده شود و سپس با به نتیجه رسیدن آن طرحها، آن را بسط و گسترش دهیم.
آیتالله نورمفیدی اظهارداشت: ساکنان مناطق شمالی استان دارای مشکلات عدیده از قبیل بیکاری هستند که نیاز است طرحهای سازمان جنگلها و مراتع با کمک و همراهی و همکاری مردم انجام شود تا منافع آن ضمن سرسبز شدن استان، به سود مردم در جهت حل مشکلاتشان باشد.
نماینده ولیفقیه در گلستان از مدیرکل منابع طبیعی و همکاران و کارشناسان این حوزه خواست تا سریعتر نسبت به سبز کردن مناطق شمالی کارها و برنامههای خود را اجرایی و عملیاتی کنند تا زودتر مشکلات مردم برطرف و در آنان امیدآفرینی ایجاد شود.
آیتالله نورمفیدی تاکید کرد: حل مشکلات اقتصادی و معضلات بیکاری ساکنان مناطق شمالی استان بدون شک در جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه و ایجاد آسیبها و مشکلات اجتماعی جلوگیری میکند.
امام جمعه گرگان گفت: در اجرای طرحها و پروژهها متاسفانه برخی افراد نگاهشان به اصطلاح تا نوک بینی است و فقط جلوی پای خود را میبینند و به دیگر ابعاد کار و وسعت و نتایج آن در آینده واقف نیستند، در صورتی همین طرح سرسبز کردن مناطق شمال گلستان، در سایر مسائل استان از جمله مشکلات آبی و خاکی و حتی ورود ریزگردها ناشی از خشک شدن تالابهای آن مناطق و نیز ورود آن از صحرای "قرهقوم" کشور ترکمنستان اثر مطلوب و موثر دارد.
آیتالله نورمفیدی بیان کرد: یکی از اقدامات خوب و موثر دولت در گلستان به ویژه در مناطق شمالی آن، اجرای طرح زهکشی اراضی است که بودجه و اعتبارات خوبی به این کار اختصاص داده و نتایج این کار به گفته کشاورزان و ساکنان آن مناطق افزایش محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو است، بطوری که به گفته کشاورزان آن مناطق قبل از زهکشی در هر هکتار ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم محصول برداشت میشد و اکنون بعد از اجرای این طرح میزان برداشت به بیش از دو تُن در هکتار رسیده است.
منکر قاچاق چوب نیستیم
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم در این دیدار گفت: با توجه به آشفتگی اقلیمی و تنش خشکسالی در استان، گلستان همچنان از استانهای برتر در حوزه منابع طبیعی است و کشاورزی به عنوان محور توسعه محسوب میشود.
حمید سلامتی اظهارداشت: اولویت این اداره کل در دوره مدیریتی جدید حفظ انفال موجود است، بطوری که طرحها، برنامهها و پروژههای ما در این دوره بر تاکید بر حفاظت از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع موجود استان انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: امسال با توجه به نامگذاری سالانه از سوی رهبری معظم انقلاب که به نام سال "تولید، دانشبنیان و اشتغال" نهاده شده، طرحها و پروژههایی که در آن نوآوری، خلاقیت و ایده جدید داشته باشد، مورد توجه و همراهی بیشتری قرار خواهد گرفت در عین حال که از گذشته تا امروز هم مطابق با پیشرفت علم، تکنولوژی و دانش روز دنیا برنامهها و کارهای خود را انجام دادیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: معتقدیم باید در کنار جنگلکاری، مرتعکاری را هم مورد توجه قرار دهیم که ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی جنوب استان در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.
سلامتی افزود: از سال ۹۶ با تصویب و اجرایی شدن قانون منع اجرای طرحهای جنگلداری و ممنوعیت بهرهبرداری رسمی از جنگلها، سازمان مرکزی تاکنون برنامه مدون و جایگزینی ارائه نکرده، اما در سال جاری، طرحی در حال تدوین است که پس از نهایی شدن به استانها ابلاغ خواهد شد.
وی اضافه کرد: البته از سوی دیگر قاچاق چوب را نمیتوان قاچاق چوب را منکر شد که برای جلوگیری از این کار باید مردم را در اجرای طرحها و برنامهها به مشارکت بگیریم که البته این مشارکت نیاز به کار فرهنگی و آموزشی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: یکی از اقدامات مهم و اساسی دولت در راستای کار فرهنگی و آموزشی به منظور مشارکت در اجرای طرحها با هدف جلوگیری از قاچاق چوب، ایجاد صندوق توسعه بخش منابع طبیعی و آبخیزداری است که خود دولت ۱۰ میلیارد ریال و تعاونیهای جنگل و مراتع که با حضور مردم تشکیل شده نیز ۱۰ میلیارد ریال به عنوان آورده اولیه این صندوق اختصاص دادند.
سلامتی یادآور شد: دولت تصمیم دارد به منظور مشارکت بیشتر و توسعه کارهای آموزشی و فرهنگی جلوگیری از قاچاق چوب این میزان آورده در مجموع ۲ بخش به ۱۰۰ میلیارد ریال افزایش دهد که سهم دولت و تعاونیهای مردمی در این صندوق به ترتیب ۴۸ و ۵۲ درصد خواهد شد.
وی تصریح کرد: گلستان دارای ۲۰۰ کیلومتر مرز خشکی از گمیشان تا مراوهتپه با مساحت مجموع ۷۰۰ هزار هکتار است که در این وسعت مرزی و هکتاری پنج هزار نفر مشغول دامداری بودند و بخش عظیمی از علوفه دامها از همین مناطق تامین میشد، اما متاسفانه به علت آشفتگی اقلیمی و خشکسالی میزان تهیه علوفه از مراتع شمالی استان از ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار به ۲۰۰ کیلوگرم کاهش یافته که این کاهش سبب بروز برخی مشکلات ساکنان آن مناطق به لحاظ اقتصادی و اشتغال شده است.
نظر شما