معاون استاندار اردبیل: سند سازگاری با شرایط کم‌آبی نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب است

اردبیل-ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل با اشاره به تدوین سند سازگاری با شرایط کم آبی استان گفت: این سند نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب و حفاظت از منابع طبیعی استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا کمال الدین میرجعفریان در دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند که با هدف انتقال تجربیات و تبادل نظر کارشناسان و متخصصان در دانشگاه محقق اردبیلی آغاز شد، گفت: وضعیت ناگوار دریاچه ارومیه، تداوم بیابان‌زایی و فرونشست زمین در برخی مناطق ضرورت تعریف برنامه‌های اثربخش را ایجاب می‌کند و خوشبختانه سند سازگاری با شرایط کم آبی و الگوی کشت در استان اردبیل تدوین شده است.

وی با بیان اینکه این سند در سال ۹۸ در کشور در دستور کار قرار گرفته و سال گذشته در استان تدوین شد، افزود: این سند در واقع نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب و حفاظت از منابع آب و محیط زیست است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل افزود: انتظار می‌رود سیاست‌گذاری‌ها در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از دل اینگونه کنفرانس‌ها به دست آید و تلفیقی از علم و عمل برای مدیریت پسماند در کشور و استان اردبیل را از این کنفرانس به دست آوریم.

میرجعفریان ادامه داد: سیاست‌گذاری‌ها و انسان‌ها دو مولفه مهم مدیریت پسماند هستند و پایبندی انسان‌ها به مصوبات، برنامه‌ها و سیاست‌ها بی‌شک در تحقق هدف‌ها موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه تا زمانی که آسیب‌ها را درست نشناسیم، نسخه علاج بخشی برای منابع طبیعی و محیط زیست ارائه نخواهد شد، گفت: مشکلاتی نظیر در حال تبدیل بودن مناطقی از استان اردبیل به بیایان و ضرورت در خانه ماندن در برخی کلانشهرها نظیر تهران و اصفهان به خاطر آلایندگی هوا در برخی ایام، ناشی از پایبند نبودن انسان‌ها به سلامت محیط زیست است.

معاون استاندار اردبیل با یادآوری خطرات مصرف بی رویه منابع آب در استان و احتمال فرونشست دشت و شکل گیری گرد و غبار در این مناطق گفت: نتیجه عدم رعایت مصرف بهینه آب درمنطقه آق بلاغ شاهد هستیم که با وزش کوچکترین باد طوفان  گرد و غبار در منطقه رخ می‌دهد و نتیجه برداشت ۳۵۰ لیتر بر ثانیه آب در این منطقه افت سطح آب‌های زیرزمینی، کاهش رطوبت سطحی خاک، و تخریب محیط زیست می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: باید با دانش بنیان کردن فعالیت‌ها، دخالت انسان‌ها در طبیعت را کم کنیم و دانشگاه‌ها در این راستا با ارائه رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها بیش از گذشته نقش آفرین باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha