گام اجرایی دولت برای بازسازی و توسعه ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر فضای بیمارستانی مازندران

ساری – ایرنا – عدالت در توسعه امکانات به عنوان یکی از شعارهای رئیس جمهور و دولت سیزدهم با آغاز طرح های توسعه و بازسازی سه بیمارستان و ساخت یک درمانگاه ملکی تامین اجتماعی در مازندران به وسعت ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر مربع شکل عملی و اجرایی به خود گرفته است .

تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان خدمات رسان در حوزه بهداشت و درمان به شمار می رود که تعداد زیادی از افراد جامعه را به عنوان بیمه شده خود زیر پوشش دارد که برای گسترانیدن چتر خدماتدهی به آنها از طریق دو شیوه وارد عمل شده است.

درمان مستقیم و غیر مستقیم شیوه های ارائه خدمات درمانی و پزشکی به بیمه شدگان این سازمان است که در درمان مستقیم با ساخت و تجهیز بیمارستان ها و مراکز درمانی بیمه شدگان از خدمات آن برخوردار می شوند. در صورتی که سازمان تامین اجتماعی در مناطقی بیمارستان و یا مراکز درمانی برای ارائه خدمات مورد نیاز را نداشته باشد یا اینکه کمبودی وجود داشته باشد پایِ شیوه دوم خدمات یعنی درمان غیر مستقیم باز می شود که با عقد قرارداد پزشکان و مراکز درمانی و پزشکی از قبیل آزمایشگاه ها ، فیزیوتراپی ها و دیگر مراکز خدماتدهی به بیمه شدگان انجام می شود.

سازمان تامین اجتماعی در مازندران از زیر ساخت های خوبی در حوزه درمان مستقیم برخوردار است که شاهد این مدعی می توان به وجود پنج بیمارستان ملکی ولیعصر (عج) قائم شهر ، حکمت ساری ، شفا بابلسر ، بوعلی نکا و رازی چالوس اشاره کرد.

همچنین این سازمان ۱۴ درمانگاه تخصصی در شهرستان های مختلف و سه هزار موسسه طرف قرارداد دارد که بخش قابل توجهی از خدمات درمانی و پزشکی بیمه شدگان از طریق این مراکز و موسسات ارائه می شود.

مازندران حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که بنا به اعلام اداره کل تامین اجتماعی استان حدود ۶۰ درصد زیر پوشش بیمه این سازمان هستند که غالبا این افراد مراجعه کنندگان اصلی به مراکز درمانی و بیمارستان های ملکی سازمان هستند.

هر چند در دولت سیزدهم اضافه شدن یک درمانگاه به تعداد زیر ساخت های درمانی موجود مازندران در این سازمان انجام شد اما تصمیم سازمان برای توسعه و بازسازی مراکز موجود زمینه ای را فراهم آورده که در این زمینه عملیات نوسازی و توسعه بیش از ۱۳ هزار متر فضا آغاز شده است.

بیمارستان ملکی تامین اجتماعی که سابقه ساخت برخی از آنها به دهه ۸۰ می رسد اکنون بعد از پشت سر گذاشتن چند دهه از فعالیت با تزریق اعتبار در مسیر بهسازی و مطلوب سازی قرار گرفته اند تا در چرخه ارائه خدمات درمانی بتوانند به نحو احسن عمل کنند.

گام اجرایی دولت برای بازسازی و توسعه ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر فضای بیمارستانی مازندران

توسعه شرقی ترین بیمارستان استان
مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران از بیمارستان بوعلی نکا به عنوان دیگر طرحی که بنای توسعه و بازسازی در آن نهاده شد نام برد و گفت: در این بیمارستان چهار هزار متر توسعه و یک هزار و ۵۰۰ متر بازسازی در حال انجام است که در حال حاضر بیش از ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سید رضا کاظمی نیا، میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح را ۳۰۴ هزار میلیون ریال اعلام کرد که با جذب ۵۳ درصد آن طرح در حال اجرا اعلام کرد.

وی، مدت زمان اجرای این طرح را براساس برنامه ریزی اعلام شده ۳۰ ماهه عنوان کرد.

بیمارستان بوعلی نکا، در ۲۲ بهمن سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۹۹۶۰ متر مربع احداث شد که بخش ICU ، در سال ۱۳۸۴ و بخش دیالیز در سال ۱۳۹۰ افتتاح شد . در حال حاضر ، بیمارستان بوعلی نکا ، ۳۴ تخت فعال دارد.

بوعلی نکا تنها بیمارستان ملکی تامین اجتماعی مازندران است که در قسمت شرقی این استان قرار دارد . 

گام اجرایی دولت برای بازسازی و توسعه ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر فضای بیمارستانی مازندران

نونوار شدن بیمارستان ها

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران در خصوص اقدامات عمرانی این نهاد در یکسال اخیر گفت: در این مدت توسعه و بازسازی سه بیمارستان ملکی و همچنین ساخت یک درمانگاه جدید در استان آغاز شده است.

دکتر سید رضا کاظمی نیا افزود: طرح توسعه و بازسازی بیمارستان حکمت ساری به متراژ پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع آغاز شده که مدت اجرای این طرح ۳۰ ماهه لحاظ شده که تاکنون پیشرفت فیزیکی آن ۵۱ درصد است.

وی میزان اعتباری که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد را ۳۸۴ هزار میلیون ریال اعلام کرد و گفت: تاکنون ۴۹ درصد از این رقم اعتباری تخصیص یافته و برای اجرای طرح صرف شده است .

بیمارستان حکمت ساری تحت نظر سازمان تامین اجتماعی ، در سال ۱۳۸۳ ، تاسیس شد و در زمینی به مساحت هفت هزار متر مربع واقع است که در حال حاضر ، ۵۲ تخت فعال دارد.

گام اجرایی دولت برای بازسازی و توسعه ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر فضای بیمارستانی مازندران

شفای بابلسر در مسیر ارتقا
مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران ، بیمارستان شفای بابلسر را به عنوان دیگر بیمارستان ملکی این سازمان در این خطه از شمال کشور نام برد و گفت: قرار است در مدت ۲۰ ماه توسعه و بازسازی این بیمارستان انجام شود.

وی میزان پیشرفت فیزیکی طرح را ۲۵ درصد ذکر کرد و افزود: دراین طرح در بخش توسعه یک هزار و ۲۰۰ متر و در بخش بازسازی یک هزار و ۷۰۰ متر در جهت نوسازی در دست اقدام می باشد و برای این منظور بیش از ۳۶۴ هزار میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شد که تاکنون حدود ۱۸ درصد از این اعتبار اختصاص یافته است.

بیمارستان شفا بابلسر فعالیت خود را با ۵۰ تخت مصوب و ۴۴ تخت فعال از سال ۱۳۸۳ شروع کرد . از نظر سطح بندی ، بیمارستان عمومی می باشد؛  از نظر رتبه بندی دارای درجه یک ارزشیابی دانشگاه و دارنده گواهی نامه لوح دوستدار کودک است. همچنین با داشتن تصفیه خانه ای مطابق با استانداردهای زیست محیطی به عنوان واحد سبز شناخته شده و زباله سوز این بیمارستان، مرکز بهداشت و اغلب مطب های در سطح شهرستان را پوشش می دهد و در حال حاضر ، ۴۳ تخت  فعال دارد.

افزوده شدن تعداد درمانگاه های ملکی

کاظمی نیا ، احداث و تجهیز درمانگاه شهید فخری زاده در ساری را به عنوان تنها طرح جدید احداثی این سازمان در مازندران نام برد و یادآور شد: با راه اندازی آن تعداد درمانگاه های ملکی این سازمان در استان به ۱۵ درمانگاه افزایش یافته است.

وی گفت: با بهره برداری این درمانگاه که بیش از ۱۰۷ هزار میلیون ریال اعتبار تامین اجتماعی هزینه شده ۲ هزار و ۵۳۳ متر مربع به فضای درمانگاه های تخصصی ملکی سازمان در مازندران اضافه شده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران بخش های موجود در این درمانگاه را شامل داروخانه ، سی پی آر ، گچ گیری ، اتاق معاینه ، تزریقات ، معاینه پزشک ، مامایی ، نمونه گیری خون ،آزمایشگاه بیوشیمی و خون شناسی، آزمایشگاه میکروب و انگل شناسی ، اتاق اکو ، متخصصان قلب ، عروق و داخلی ، دندانپزشکی و آندوسکوپی اعلام کرد.

کاظمی نیا در مورد احداث درمانگاه تأمین اجتماعی فریدونکنار افزود: با کسب مجوز های لازم از مراجع ذیصلاح، زمین مناسب برای احداث مرکز درمانی به مساحت ۲ هزار متر و با پرداخت ۲۰ میلیارد ریال به اداره راه و شهرسازی استان مازندران ، تملک شد که در مرحله تهیه نقشه سطح بندی و مجوزهای شهری برای آغاز عملیات اجرایی قرار دارد .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha