دکتر «ابراهیم شکیبا» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل مرز رسمی خسروی افزود: ۷۰۰ نیروی بهداشتی، درمانی و فوریت ها از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی برای تردد زائران تاکنون مشغول خدمت رسانی به زائران هستند.
وی اظهار داشت: یک مرکز به صورت کانکس و اتاق سرد برای بیمارانی که دچار گرمازدگی شوند و نیاز به درمان دارند نیز استقرار یافته و علاوه بر این نیز در مرکز خدمات جامع سلامت خسروی پزشک، آزمایشگاه برای آزمایش نمونهها، آزمایشگاه آب، داروخانه، ماما و چند تخت بیمارستانی برای بیمارانی که نیاز به مراقبت دارند، آماده ارائه خدمت به زائران است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: چهار پایگاه در پایانه مرز رسمی خسروی خدمات شبانه روزی به زائران ارائه می دهند و تمام زائران شامل ورودی ها به کشور و خروجی ها به سمت عراق مورد غربالگری قرار گرفته و پزشکان خدمات شایسته ای به زائران ارائه می دهند.
شکیبا اضافه کرد: مراقبین سلامت افرادی را که نیاز به ارائه خدمت دارند کنترل کرده و ویزیت پزشک و دارو برای بیماران و زوار اباعبدالله حسین (ع) رایگان و به صورت شبانه روزی است و اکنون شرایط بسیار خوبی در مرز خسروی در رابطه با دسترسی آسان به مرکز ارائه خدمات بهداشتی ایجاد شده است.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما