حمایت از ۱۰۴ طرح تولید بار اول؛ صرفه جویی ارزی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار

تهران-ایرنا- کارگروه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آغاز فعالیت خود در سال ۹۸ تاکنون توانسته است ۱۰۴ طرح تولید بار اول را حمایت و از خروج بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، تولید محصولاتی که تاکنون در کشور ساخته نشده‌اند و دستگاه‌ها برای تامین آن از خارج کشور به مشکل برخورده‌اند، ذیل برنامه تولید بار اول از حمایت ویژه این کارگروه برخوردار می‌شوند.

این اولویت تولیدی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با شکل گیری کارگروه تولید بار اول، به صورت جدی و مستمر پیگیری می‌شود.

به گفته سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، این کارگروه به منظور مقابله با تحریم‌های حوزه محصولات فناورانه با عضویت نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت، در شهریور ۱۳۹۸ تشکیل شد.

در صورت تأیید این کارگروه برای عقد قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور تولید بار اول اقلام فناورانه تحریمی و راهبردی، الزامی به برگزاری مناقصه نیست و معامله مورد نظر بدون انجام تشریفات قانون و مقررات برگزاری مناقصات قابل انجام است.

براساس گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این کارگروه از بدو تاسیس تاکنون توانسته است ۱۰۴ طرح تولید بار اول را حمایت و از خروج بیش از۵۰۰ میلیون دلار ارز از کشور پیشگیری کند.

شرکت‌هایی که برای انجام طرح های تولید بار اول به دستگاه‌ها معرفی می‌شوند، شرکت‌های تازه کار نیستند و حداقل دانش تولید را تا سطحی کسب کرده یا محصولات مشابهی را تولید کرده اند. استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در این مسیر بهترین راه است زیرا علاوه بر کاهش قیمت و به صرفه بودن، می‌توانند خدمات پس از فروش سریع‌تری را نسبت به شرکت‌های خارجی ارائه کنند بنابراین ریسک بومی سازی تا حد ممکن کاهش پیدا می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha