اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیر سازنده در قبال برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران

لندن – ایرنا – نماینده اتحادیه اروپا در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی، با اصرار بر مواضع غیرسازنده غرب در قبال برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، بر لزوم پیگیری قطعنامه ضد ایرانی خرداد ماه گذشته در خصوص مسائل ادعایی پادمانی تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، اشتفن کلمنت سفیر اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در جلسه با موضوع توافقنامه پادمان با جمهوری اسلامی ایران، ادعاهای سیاسی پادمانی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته ای ایران را تکرار کرد و گفت: اتحادیه اروپا در سال‌های گذشته، نگرانی‌های جدی خود را از حضور ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام‌نشده در ایران ابراز کرده است.

وی افزود: اتحادیه اروپا در چندین نوبت از ایران خواسته است تا توضیحات لازم را مطابق با تعهدات مندرج در توافقنامه جامعه پادمان به آژانس ارائه کند. علی‌رغم فرصت‌های متعدد و درخواست‌های مکرر شورای حکام از ایران برای شفاف‌سازی در مورد مسائل باقی‌مانده پادمانی، از جمله قطعنامه‌های صادر شده در ژوئن ۲۰۲۰ و ژوئن ۲۰۲۲، ایران هنوز توضیحات فنی معتبری ارائه نکرده است.

این مقام اروپایی در ادامه اظهارات ادعایی خود افزود: مایه تاسف عمیق است که ایران از جلسه قبلی شورای حکام، با آژانس تعاملی نداشته و بنابراین، هیچ پیشرفتی در شفاف سازی موضوعات پادمانی باقیمانده حاصل نشده است.

وی ادامه داد: اتحادیه اروپا عمیقاً نگران است که مواد هسته‌ای در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران وجود داشته و مکان فعلی این مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده به مواد هسته‌ای، که ممکن است هنوز در ایران وجود داشته باشد، برای آژانس مشخص نیست.

کلمنت مدعی شد: اتحادیه اروپا با نگرانی متذکر می‌شود که آژانس نمی‌تواند صحت و کامل بودن اعلامیه‌های ایران را تحت موافقت‌نامه پادمان تأیید کند، مگر اینکه و تا زمانی که ایران توضیحات فنی معتبری برای حضور ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام‌نشده ارائه و آژانس را از وضعیت فعلی محل(های) مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند.

این مقام اروپایی در ادامه سخنان غیر سازنده خود، به قطعنامه ضد ایرانی خرداد ماه گذشته شورای حکام اشاره کرد و افزود که مسائل پادمانی «تا زمانی که ایران شفاف سازی مورد انتظار را مطابق با تعهدات قانونی الزام آور ایران تحت توافقنامه جامع پادمان ارائه ندهد، تحت نظارت دقیق ما باقی خواهد ماند.»

به گزارش ایرنا، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در مکان‌هایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست‌ وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانه‌ها و مذاکره‌کنندگان غربی دامن زده شد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال رافائل گروسی مدیرکل آژانس اتمی هفته پیش با انتشار گزارشی ادعاهای سیاسی پادمانی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته ای ایران را تکرار کرد و مدعی شد: ایران هنوز پاسخ‌ های معتبری درباره منشأ ذرات اورانیوم یافت شده در ۳ سایت اعلام‌ نشده که به نظر می‌ رسد عمدتا قدیمی هستند و آژانس سال‌ هاست در حال بررسی آن‌ هاست، ارائه نکرده است. بر همین اساس مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نحو فزاینده ای در این باره که ایران درباره مسائل پادمانی باقیمانده با آژانس تعامل نکرده و پیشرفتی در جهات حل و فصل این مسائل ایجاد نشده، نگران است!

در همین پیوند سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در اظهار نظری تصریح کرد که خلاء نظارتی مورد ادعای آژانس مبنای حقوقی ندارد و ایران درخصوص سه مکان ادعایی آژانس کمال همکاری را داشته است.

بهروز کمالوندی تأکید کرد: آژانس نباید بر مبنای اسناد ساختگی رژیم صهیونیستی که با اهداف خاص سیاسی در اختیار آژانس قرار داده می‌شود، قضاوت و براساس آنها اعلام نظر کند. این نوع قضاوت برخلاف اصل بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجائی که آژانس تمام مواد هسته‌ای اظهارشده ایران را مورد حسابرسی قرار داده است و هیچ اختلاف حسابداری مواد مطرح نیست؛ صرف مشاهده آلودگی در چند مکان را نمی‌توان نشانه‌ای از وجود مواد هسته‌ای اظهارنشده تلقی کرد. این نوع نتیجه‌گیری برخلاف رویه و استانداردهای شناخته‌شده آژانس حتی با موارد مشابه در کشورهای مختلف است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: متأسفانه این بیانات ریشه در اهداف و مقاصد مغرضانه سیاسی دارد که رژیم صهیونیستی آن را هدایت می‌کند. توصیه ما به آژانس و طرف‌های مذاکراتی، دوری جستن از این‌گونه برخوردهاست که تاکنون هم این شیوه هیچ نتیجه‌ای را عاید آن‌ها نکرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha