آموزش به کشاورزان افزایش عملکرد ۳۰ تا ۴۰ درصدی را در پی دارد

شاهرود - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان گفت: آموزش صحیح به بهره‌برداران می‌تواند عملکرد بخش کشاورزی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

احمد دزیانیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ کلاس آموزشی حضوری و مجازی از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(شاهرود) برگزار می‌شود، افزود: کارشناسان این مرکز در طول سال با حضور در روستاها در مناسبت‌های فصلی روش‌های هرس، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و مقایسه ارقام جدید بذر را آموزش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی در ایران هنوز به روش سنتی است و از نتایج تحقیقات پژوهشگران در عمل استفاده نمی‌شود، اظهار داشت: برای نمونه ۴۰ سال پیش در شاهرود تحقیقاتی انجام شد و کارشناسان به این نتیجه رسیدند که بهترین روش نگهداری انگور شیوه «کوردون» است اما هنوز کاشت و تربیت انگور در باغ‌ها به روش سنتی انجام می‌شود.

دزیانیان ادامه داد: در روش سنتی چاله‌های عمیقی حفر می‌شود که هم مصرف آب زیادی دارد و هم بیماری‌ها مانند سفیدک انگور در باغ‌ها گسترش پیدا می‌کند و در نتیجه باغداران مجبور به استفاده از سم بیشتر می‌شوند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان ابراز داشت: باغ الگویی کاشت انگور به روش «کوردون» نیز در این مرکز موجود و برای بهره‌برداران قابل بازدید است.

دزیانیان همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به حوزه آموزش و ترویج روش‌های نوین به کشاورزان تأکید کرد.

به گفته وی، آموزش کارکنان وزارت جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در قالب نیازسنجی‌های آموزشی از سوی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، ۱۶۰ ژنوتیپ یا رقم زردآلو و ۱۳۵ رقم انگور در مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(شاهرود) موجود است.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان ۲ درصد اراضی کشاورزی است. سطح زمین‌های زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین‌های کشاورزی استان سمنان را شامل می‌شود.

سطح باغ‌های شهرستان شاهرود هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ‌های استان سمنان را شامل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha