به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این اداره کل، حمزه احمدی در آیین امضای قرارداد احاله مدیریت طرح های مرتعداری که در دفترخانه اسناد رسمی شهرستان جیرفت منعقد شد اظهارداشت: تا زمانی که مشارکت جوامع محلی نباشد مدیریت مراتع دچار مشکل خواهد شد.
وی تصریح کرد: در اجرای بند ۲٠ فصل دوم شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور و در حفاظت، صیانت و همچنین احیای مراتع، این طرح های مرتعداری در قالب احاله مدیریت مراتع با تنظیم اسناد قراردادی در دفترخانه اسناد رسمی به نماینده مرتعداران مراتع شهرستان های جیرفت، عنبرآباد و منوجان احاله شد.
احمدی خاطرنشان کرد: به استناد تبصره ذیل ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها ما باید بهرهبرداران ذیحق و ذیصلاح را شناسایی کنیم و پروانه چرا در اختیار آنان قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه این افراد بعد از ۲ فصل بهرهبرداری و صدور پروانه چرا باید اقدام به تهیه طرح مرتعداری کنند، گفت: طبق ماده قانونی فوق هرگونه بهرهبرداری از عرصههای منابع طبیعی باید در قالب طرح باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با اشاره به اینکه طرح مرتعداری پایه و اساس مدیریت ما در عرصههای منابع طبیعی است اضافه کرد: تمامی برنامههایی که باید در طرح اجرا شود پیشبینی شده و برای ما ملاک عمل مفاد کتابچه طرح و قرارداد است.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در تهیه و احاله طرحهای مرتعداری در کشور پیشرو است گفت: مجریان طرحهای مرتعداری از معافیت در پرداخت عوارض سالانه تمدید پروانه چرا برخوردار می شوند؛ همچنین در صورت هرگونه احیا، توسعه و بهره برداری در سطح مراتع اولویت بهره برداری نیز با آنان است.
نظر شما