محمد محمدزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۸۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۱۳۵ هکتار اراضی دیم خراسان شمالی به زیر کشت پاییزه رفت.
وی تصریح کرد: چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین های خراسان شمالی در سال زراعی جدید به زیر کشت کلزا رفت، اگرچه کشت دانه های روغنی کلزا، گلرنگ و کاملینا دارای بهره اقتصادی مناسبی است ولی تاریخ کشت این نوع دانه روغنی با توجه به شرایط آب و هوایی در استان محدودیت دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: کشاورزان کشت پاییزه غلات و دانه های روغنی را با توجه به میزان بارش باران، وضعیت منابع آبی موجود در سد ها و رودخانه ها انجام می دهند که در چند ماه آینده سطح زیر کشت هر نوع محصول به دست خواهد آمد.
محمد زاده گفت: اینک مشکلی در تامین کودشیمایی برای کشت محصولات پاییزه در استان وجود ندارد و سامانه مربوط برای کلزا باز است و برای سایر محصولات نیز فعال خواهد شد.
وی با بیان اینکه کشت کلزا در تناوب با گندم و جو در افزایش عملکرد محصول بسیار موثر است، افزود: رعایت این روش موجب کاهش و کنترل علف های هرز و بیماری های گندم می شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: کلزا یکی از گیاهان مناطق معتدل است و سازگاری خوبی هم با این نوع اقلیم دارد و البته در کنار آن، سایر دانه های روغنی از جمله آفتابگران و کنجد نیز در خراسان شمالی کشت می شود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
کشاورزان در سال جاری ۱۹۲ هزار تن گندم تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵ درصد افزایش یافت و همچنین ۱۰۸ هزار تن نیز جو از سطح اراضی استان برداشت شده است.
نظر شما