به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در بازدید از ژئوسایت تنگه چاهکوه جزیره قشم با اشاره به شگفتی های بی مانند این نقطه اظهار داشت: معرفی ظرفیت های ژئوپارک جهانی قشم و به ویژه این ژئو سایت نیازمند هم افزایی در حوزه اطلاع رسانی و رسانه است.
وی ارزش گردشگری این مجموعه را فرا ملی خواند و گفت: فضاهای گردشگری جزیره قشم در نوع خود مثال زدنی است و باید در عرصه جهانی بیشتر شناخته شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در ادامه این بازدید از اینفوسنتر ژئو سایت تنگه چاهکوه دیدن کرد و در خصوص حمایت از بانوان تولید کننده صنایع دستی برای ارتقای این محصولات و بازاریابی و فروش، دستور ویژه صادر کرد.
در ادامه فتح الهی با حضور در ژئو سایت دره تندیس ها، پهناورترین ژئو سایت ژئو پارک جهانی قشم خواستار ساماندهی مسیر رفت و آمد گردشگران شد تا ضمن تامین امنیت، مسیریابی مناسبی در طول بازدیدهای گردشگری خود از این ژئوسایت ویژه داشته باشند.
بازدید از جزایر ناز و بررسی وضعیت دسترسی خودروها به سواحل این منطقه از دیگر برنامه های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم بود که در این بازدید دستور لازم برای ساماندهی محوطه ساحلی این منطقه و جلوگیری از رفت و آمد خودروها به منظور تامین امنیت گردشگران در ساحل ناز صادر شد.
حضور در برنامه ارسال محموله کمک های پرسنل شرکت آب، برق و تاسیسات قشم به منطقه زلزله زده سایه خوش، بخش دیگری از برنامه های امروز مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم بود که این محموله شامل ۴۰۰ بسته بهداشتی و لوازم التحریر به ارزش یک میلیارد ریال برای توزیع در میان دانش آموزان به منطقه زلزله زده غرب هرمزگان و روستای سایه خوش بندر لنگه ارسال شد.
به گزارش ایرنا، ژئو سایت به مکان دارای میراث زمینشناسی می گویند. از گذشته های دور، برای حفاظت از مکان های ارزشمند و مهم علمی از نظر زمین شناسی و ژئو مورفولوژی مکان هایی تعیین و حفاظت شدهاند که امروزه به نام ژئو سایت نامیده میشوند.
تنوع زمین شناسی کم و بیش در تمامی کشورها وجود دارد. تنوع زمینشناسی جزو داراییها و هویت زمینشناسی یک کشور است و نیازمند حفاظت است. بخشی از تنوع زمینشناسی، میراث زمین شناسی به شمار میرود که این میراث را ژئو سایت می گویند.
همچنین ژئوپارک منطقه ای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار دارد و میراث زمین شناختی آن ناحیه با مدیریتی دقیق و دایمی حفظ و نگهداری شود و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش موثری ایفا کند.
ژئوپارک ممکن است علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر برخوردار باشد که ژئوپارک قشم دارای تمامی ویژگی های یاد شده است.
ژئوپارک قشم به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالایی برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و بین ژئوپارک ها پیدا کرده است.
شورای عالی ژئوپارک های یونسکو از ۱۲ عضو متخصص تشکیل شده و مدیر ژئوپارک جهانی قشم به عنوان تنها عضو غرب آسیا و خاورمیانه در این شورا حضور دارد.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.