به گزارش روز دوشنبه ایرنابه نقل از خبرگزاری صدای افغان(آوا)، مسئولان اتاق صنایع و معادن افغانستان در یک کنفرانس مطبوعاتی و با حضور ده ها تن از صنعتکاران این کشور نبود برق کافی را مشکل اصلی واحدهای صنعتی این کشور عنوان کردند.
به عقیده کارشناسان توجه به شرایط موجود در افغانستان و عدم تمایل شرکت های بین المللی برای سرمایه گذاری در این کشور به دلیل به رسمیت شناخته نشدن حکومت آن و شرایط امنیتی در این کشور و نیز باتوجه به اینکه دیگر همسایگان افغانستان از جمله پاکستان و هند خود از کمبود انرژی رنج می برند، ایران می تواند مهم ترین منبع تامین برق مورد نیاز افغانستان باشد.
عبدالجبار صافی؛ رئیس اتاق صنایع و معادن ولایت کابل یکی از مشکلات مهم صنعتکاران را نبود برق کافی در پارک های صنعتی کشور دانست و گفت: میلیون ها دلار به خاطر واردات به خارج از کشور می رود که با سرمایه گذاری در افغانستان رشد اقتصادی را رقم خواهد خورد.
وی تصریح کرد: در ۲۰ سال گذشته میلیون ها دلار به افغانستان کمک شد؛ ولی کارهای بنیادی صورت نگرفت. وی همچنین گفت که برای شهروندان کشور زمینه اشتغال فراهم شود تا صنعتکاران واردات را کاهش داده و صادرات داشته باشند.
صافی افزود که با روی کار آمدن طالبان، امنیت تامین شده و صنعتکاران باید سرمایه گذاری خود را در کشور آغاز کنند.
رئیس اتاق صنایع گفت که حل مشکلات صنعتکاران را باید یک تیم متخصص با برنامه ریزی دقیق حل کند و در کنار آن طالبان هم حمایت کننده صنعتکاران است. صافی افزود در هرات، قندهار و مزار شریف پارک های صنعتی ساخته شده و این پارک های صنعتی به حمایت همه جانبه دولت ضرورت دارد.
نجیب الله صدیقی؛ معاون اتاق صنایع و معادن افغانستان هم گفت: صنعتکاران کشور مجاهدین عرصه اقتصادی هستند که با همه مشکلات هنوز هم به کار خود ادامه می دهند.
وی همچنین از حکومت طالبان خواست که دست به دست هم داده به خاطر رشد اقتصادی، صنعت و حمایت از سرمایه گذاری در کشور تلاش کنند.
معاون اتاق صنایع و معادن افغانستان افزود که نباید مالیات گزاف از صنعتکاران گرفته شود و مشکل برق برای شرکت ها را طالبان حل کند.
شیرباز کمین زاده؛ رئیس عمومی اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت: ضرورت برق پارک صنعتی ولایت کابل ۲۰۰ کیلووات برق است؛ ولی ۲۰ کیلووات برق داریم که بزرگترین مشکل ما است.
وی بیان داشت که پارک های صنعتی در کابل بیش از ۲۸۰ قلم اجناس را تولید می کنند که مالیات گزاف، نبود برق کافی و مزاحمت از سوی شهرداری تولید ما را کاهش می دهد.
رئیس عمومی اتاق صنعت و صنایع کشور تاکید کرد که طالبان در تلاش حل مشکلات صنعتکاران است که زمینه پیشرفت در کشور مهیا شده است.
بعد از استقرار طابان در کشور و قطع کمک های جامعه جهانی مشکلات اقتصادی در میان شهروندان بیشتر شده است.
نظر شما