به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، این مطلب را افشار فتحالهی در بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی غدیر قشم عنوان کرد.
وی گفت: جزیره قشم هم اکنون از لحاظ تولید و صادرات برق در وضعیت مناسبی قرار دارد و باید برای جلوگیری از خام فروشی برق و تولید ثروت برای مردم جزیره به سمت راه اندازی صنایعی حرکت کنیم که ارزش افزوده بیشتری ایجاد می کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: در دنیای امروز انرژی مهمترین محور توسعه به حساب میآید که خوشبختانه در قشم طرحهای بزرگی در این حوزه در دست اجرا است و با وجود آب، برق، گاز و ذخایر نفتی قشم توان تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه را دارد.
به گفته فتحالهی تولید و صادرات برق هماکنون فرصت خوبی برای رشد اقتصادی و اشتغالزایی در اختیار جزیره قرار داده و با توسعه صنایع پایه همچون پتروشیمی، نفت، فولاد و جلوگیری از خامفروشی برق و استفاده در این صنایع، ارزش افزوده و ثروت بیشتری برای جزیره به دست خواهد آمد.
وی با اشاره به ظرفیت تولید آب توسط نیروگاههای جزیره افزود: در بحث تولید آب در جزیره مشکلی وجود ندارد بلکه مسئله اصلی مسئله مدیریت آب است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: با هم افزایی بین دستگاه های اجرایی، تمام تولید کنندگان آب در جزیره باید به سمت حل تنش آبی حرکت کنند.
به گفته وی، اگر آب تولید شده در نیروگاهها به شبکه آبرسانی جزیره متصل شود همه روستاها و شهرهای جزیره از نعمت آب آشامیدنی بهداشتی و در دسترس بهرهمند خواهند شد.
بنابر این گزارش، افشار فتحالهی رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم صبح امروز از نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی غدیر قشم بازدید کرد و طی نشستی با مصطفی تندرو مدیرعامل این مجموعه، طرح های توسعه ای و نیروگاهی در دست اقدام را بررسی و دستوراتی برای حل مشکلات پیش روی این مجموعه صادر کرد.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.