به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد دزیانیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان سالانه دهها طرح برای شناسایی روشهای کنترل زیستی محصولات کشاورزی به ویژه پسته انجام میدهند.
وی با بیان اینکه محصول پسته، صادراتی و مقدار باقی مانده سمها در آن به خصوص برای صادرات به اروپا بسیار با اهمیت است، افزود: در این زمینه استفاده از سمهای غیرشیمیایی در اولویت کار مرکز تحقیقات کشاورزی قرار گرفته است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان ابراز داشت: در این راستا چند ماده غیرشیمیایی از جمله «کائولین» و سرکه چوب برای کنترل آفات پسته آزمایش و نتایج خوبی نیز گرفته شد.
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان تنها مرکزی در کشور است که استفاده از ویروسهای بیماریزای حشرهها را برای کنترل آفتها در دستور کار خود قرار داد، تصریح کرد: در این روش از یک ویروس برای کنترل بخشی از آفات استفاده میشود.
دزیانیان ادامه داد: محققان در این طرح پس از ثبت اختراع و تجاریسازی اکنون با تولید حشرهکش در حال انجام کارهای ترویجی و آموزشی استفاده از محصول هستند.
به گزارش ایرنا، ۱۶۰ ژنوتیپ یا رقم زردآلو و ۱۳۵ رقم انگور در مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان مستقر در شاهرود موجود است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان ۲ درصد اراضی کشاورزی است. سطح زمینهای زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمینهای کشاورزی استان سمنان را شامل میشود.
سطح باغهای شهرستان شاهرود هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغهای استان سمنان را شامل میشود.
نظر شما