محسن توحیدی مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به هشتم مهر ماه روز جهانی ناشنوایان اشاره کرد و اظهار داشت: از مجموع ناشنوایان دارای پرونده در این اداره کل، یکهزار و ۵۲۰ نفر مرد و یکهزار و ۱۰۳ نفر زن هستند.
وی، اشتغال را از مهمترین مشکلات ناشنوایان استان دانست و افزود: از آنجایی که این افراد تمرکز بیشتری نسبت به کار دارند، بازدهی این قشر در برخی از مشاغل از افراد عادی بیشتر است و از کارفرمایان تقاضا می شود که ناشنوایان را حمایت کنند.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی گفت: ناشنوایان می توانند در مراجعه به دستگاه ها، سازمان ها و حتی دادگاه از کانون ناشنوایان استان درخواست مترجم کنند و این شرایط به خوبی در استان فراهم است.
وی با بیان اینکه به تمامی سازمان ها و ارگان ها فراخوان آموزش زبان اشاره ارسال شده است، افزود: داوطلبان می توانند در این خصوص آموزش لازم را فرا گیرند و به زبان اشاره مسلط شوند که در زمان نیاز با افراد ناشنوا در اداره و دستگاه های مربوط به خود ارتباط برقرار کنند.
توحیدی مقدم از صدا و سیمای استان خواست تا طبق ماده ۲۱ قانون که مکلف کرده است حداقل پنج ساعت در هفته برای گروه هدف برنامه را عملیاتی کند و ضرورت دارد تا اخبار مهم و برخی از برنامه ها برای ناشنوایان با زبان اشاره تولید شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی افزود: قانون استخدام سه درصد معلولان در تمام دستگاهها لازم الاجرا بوده و شامل انواع استخدام شرکتی، پیمانی، قراردادی و قطعی است و خوشبختانه با متمرکز شدن استخدامی ها این قانون در استان به خوبی عملیاتی شده است.
وی افزود: مشوق های بیمه ای و الیاتی برای کارفرمایانی که از جامعه هدف بهزیستی حمایت می کنند در نظر گرفته شده است و صاحبان کارگاه ها و واحدهای تولیدی از این فرصت برای به کارگیری معلولان و ناشنوایان استفاده کنند.
به مناسبت هفته ناشنوایان چندین برنامه در خراسان شمالی از جمله برگزاری نمایشگاه از گروه هدف، تجلیل از ناشنوایان فعال و موفق در حوزه های مختلفٰ، برگزاری برنامه های هنری اجرا می شود.
۱۱۳ هزار نفر زیر پوشش بهزیستی استان قرار دارند که شامل معلولان، سالمندان، زنان خود سرپرست، کودکان و سایر گروه هدف می شود.
نظر شما