به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این میزگرد که مدیران و معاونان اداره کل دستگاههای اجرایی مرتبط در حوزه محیط زیست وگردشگری ،اساتید دانشگاهی و فعالان حوزه محیط زیست و گردشگری مازندران حضور داشتند، هر یک از آنها به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود در این زمینه پرداختند.
آنها ضمن تاکید بر حفاظت از محیط زیست و گونه های جانوری و گیاهی میانکاله عنوان کردند که نبود نظارت کافی ، نبود طرح جامع گردشگری ، هماهنگ نبودن ارگان ها و نهادهای متولی و عدم توجه به جوامع محلی را به عنوان بخش هایی نام بردند که اجرای طرح های گردشگری در میانکاله را تحت تاثیر قرار می دهد.
عطاءالله کاویان مدیر کل محیط زیست مازندران ، مهران حسنی معاون گردشگری اداره کل گردشگری ، میراث فرهنگی و صنعتی دستی ، مهدی رمضان زاده استاد حوزه گردشگری دانشگاه مازندران ، داریوش عبادی فعال محیط زیست و رقیه قنبری پژوهشگر و دانشجوی دکتری مدیریت گردشگری از دانشگاه علامه طباطبایی، مسوولان و کارشناسان حوزه مرتبط با حوزه گردشگری و حفاظت از محیط زیست در میانکاله هستند که در این میزگرد تخصصی حضور یافتند و مسائلی که این شبه جزیزه با آن مواجه است را تشریح و تببین کردند.
تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران دارای ۴۰ هزار هکتار مساحت آبی است که از دهستان میانکاله در شهرستان بهشهر تا آشوراده در استان گلستان گسترده است. این منطقه به دلیل داشتن پهنه آبی مناسب با ذخایر غذایی غنی و آبزیان همه ساله پذیرای بیش از ۳۰ تا ۴۰ گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران و بیش از ۱۰۰ گونه از پرندگان بومی آبزی و کنارآبزی است.
این تالاب با داشتن پناهگاه حیات وحش به مساحت حدود ۲۸ هزار هکتار و تنوع گیاهی از جمله درختان سازیل و انار وحشی که تغذیه برخی پرندگان را تشکیل میدهد توانست بیش از ۵۰۰ گونه جانوری را در خود جای دهد و به نوعی بهشت پرندگان استان نام بگیرد و با این تنوع زیستی به عنوان یکی از ذخیره گاههای زیست کره جهان از سوی سازمانهای جهانی حفاظت از محیط زیست قرار گرفت.
تالاب میانکاله با ۴۰ هزار هکتار مساحت آبی که یکی از مهمترین، بکرترین و زیباترین جاذبههای طبیعتگردی و گردشگری استان مازندران محسوب میشود سالانه میزبان تعداد زیادی گردشگر است تا در فصل مهاجرت بتوانند پرندگان زیبا را از نردیک مشاهده کنند.
دادههای آماری نشان می دهد که در یک دهه گذشته حدود ۱۲ هزار هکتار از وسعت تالاب بین المللی میانکاله کاسته شد به گونهای که وسعت تالاب از ۴۸ هزار هکتار در سال ۲۰۱۱ به ۳۶ هزار هکتار در سال ۲۰۲۱ رسیده است.
به عبارت دیگر در هر سال به طور میانگین حدود یکهزار و ۲۰۰ هکتار از سطح آبی تالاب کاسته و به سطح خشکی آن افزوده شده است. با شتاب گیری سطح خشکی تالاب بین المللی میانکاله ناشی از گرمای هوا و پس روی دریای خزر به تدریج بخشی از اثرات این مشکلات زیست محیطی نمایان شد.
انتشار ریزگردها، تجاوززمین خواران به حریم تالاب، آتش سوزی مکرر در تابستان و پاییز و در ۲ سال اخیر نیز مرگ چند ده هزار بال از پرندگان مهاجر زمستان گذران از جمله مشکلات زیست محیطی در تالاب میانکاله است.
در سفر رئیس جمهور به مازندران در بیستم اسفندماه پارسال علاوه بر تصویب مصوبات مختلف، در بخش محیط زیست استان نیز هفت مصوبه به تصویب رسید که بخش زیادی از آن برای احیای تالاب میانکاله بوده است.
مشروح این میزگرد روزهای آینده در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان مازندران منتشر میشود.
نظر شما