فایننشال تایمز: اروپایی ها تدابیر امنیتی و حفاظتی از منابع انرژی خود را تشدید کرده اند

تهران- ایرنا- فایننشال تایمز نوشت: در پی افزایش شواهد مبنی بر عمدی بودن انفجارهای هفته گذشته در خطوط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا،‌ کشورهای اروپایی تدابیر امنیتی و حفاظتی از منابع انرژی این قاره در دریای شمال و سواحل ایتالیا را تشدید کرده‌اند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در گزارش این روزنامه انگلیسی با اشاره به اینکه نروژ از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین و کاهش واردات گاز طبیعی از روسیه به اروپا به رفته‌رفته بزرگترین تامین کننده گاز این قاره تبدیل شده، آمده است: این روزها که اروپا با خطر بحران شدید انرژی در طول زمستان در نتیجه تحریم گاز روسیه مواجه است، خطوط لوله و میادین گازی نروژ به کانون هراس اروپایی‌ها بدل شده است.

در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم یک و دو (خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا) نشت گاز در دریای بالتیک کشف شد. نخستین نشتی در نورد استریم - ۲" در جزیره بورنهولم دانمارک سپس دو نشت در نورد استریم یک ثبت شد.

چندی بعد زلزله شناسان سوئدی اعلام کردند که دوشنبه گذشته (۴ مهر) دو انفجار را ثبت کرده اند که در مسیرهای خطوط لوله نورد استریم رخ دادند.

در راستای تقویت تدابیر امنیتی منابع انرژی اروپا، «یوناس گار استوئیر» نخست وزیر نروژ گفت که کشورش از کمک‌های آلمان، انگلیس و فرانسه در زمینه افزایش امنیت منابع انرژی این کشور استقبال کرده است.

در همین راستا ایتالیا نیز از افزایش اقدامات امنیتی نیروی دریایی این کشور برای حفاظت از خطوط لوله انتقال گاز از شمال آفریقا به اروپا از طریق کانال سیسیلی در برابر خطرات احتمالی و اقدامات خرابکارانه مشابه خبر داد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز روز جمعه گفت که واشنگتن از نزدیک با نروژ و سایر کشورهایی که در حال افزایش نظارت بر زیرساخت‌های انرژی از جمله خطوط انتقال در دریای بالتیک هستند، همکاری می‌کند. 

در حالی که غرب، روسیه را مسئول آنچه اقدام خرابکارانه در خطوط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا خوانده می‌شود معرفی می‌کند، مسکو این اتهام را رد کرده و خواستار تحقیقات سازمان ملل در این باره شده است.

ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه در اظهاراتی در این زمینه گفت که مسئولیت این وضعیت بر عهده غرب است. به گفته پوتین، " آنگلوساکسون‌ها " در واقع شروع به تخریب زیرساخت‌های انرژی در اروپا کرده‌اند.

فایننشال تایمز: اروپایی ها تدابیر امنیتی و حفاظتی از منابع انرژی خود را تشدید کرده اند

بنابر این گزارش، اپراتورهای نفت و گاز در آب‌های دریای شمال نروژ و دانمارک، در طول هفته‌های گذشته تعدادی پهپاد ناشناس را در نزدیکی سکوهای گازی و نفتی مشاهده کرده‌اند.

این درحالی است که یک شرکت انرژی آمریکایی روز جمعه گفته بود که سطح امنیت زیرساخت‌های این شرکت در نروژ را پس از اینکه یک پهپاد به آن نزدیک شده افزایش داده است. به گزارش رسانه‌های نروژی سکوی مذکور در بخشی از میدان نفتی در نزدیکی مزر دریایی با انگلیس در دریای شمال قرار دارد.

یک مقام نیروی دریایی ایتالیا در گفت‌وگو با روزنامه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» اعلام کرد که به رغم افزایش نظارت‌ها بر خطوط انرژی پس از درگیری‌ها در اوکراین، اکنون فشار تهدیدهای مربوط به زیر آب، در منطقه مدیترانه بیش از پیش احساس می‌شود. بنابراین تامین امنیت انرژی و راه‌های ارتباطی آن یک اولویت است.

در این پیوند،‌مرکز حفاظت از زیرساخت‌های ملی که یک نهاد دولتی در انگلیس است روز جمعه در تماس با اپراتورهای دریای شمال این کشور از سلامت تمام سامانه‌های نظارتی و امنیتی در منطقه خبر داده بود.

همچنین گزارش شده است یک هواپیمای نظارتی نیروی دریایی انگلیس که برای شناسایی زیردریایی‌ها استفاده می‌شود، روز پنجشنبه از شمال اسکاتلند به حرکت در آمده و برای ساعت‌ها در آسمان دریای سیاه پرواز کرده است. اگرچه وزارت دفاع انگلیس درباره این هواپیما اظهار نظری نکرده است.

در عین حال، وزارت دفاع انگلیس درباره پرواز هفت جنگنده نیروی هوایی سلطنتی این کشور موسوم به جنگنده‌های «یوروفایتر تایفون‌» بر فراز آب‌های دریای شمال در همین زمان تصریح کرد که پرواز آن‌ها براساس یک برنامه تمرینی از پیش تعیین شده بوده و به سانحه نشت گاز ارتباطی نداشته است.

فایننشال تایمز: اروپایی ها تدابیر امنیتی و حفاظتی از منابع انرژی خود را تشدید کرده اند

سانحه نشت گاز و انفجار در خطوط لوله نورد استریم در جریان نشست روز جمعه وزیران انرژی اتحادیه اروپا نیز مطرح شد. وزیر انرژی سوئد گفت باید تاکید داشت که این مساله محدود به شمال اروپا نمی‌شود و مشکل تمام اروپا است. بنابراین اروپا باید از امنیت منابع انرژی این قاره اطمینان حاصل کند.

«سرگئی کوپریانوف» سخنگوی گازپروم روسیه نیز روز گذشته در جریان سخنرانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: داده‌های مربوط به افت شدید فشار و نشت گاز به ما این امکان را می‌دهد که با اطمینان بگوییم نقص تنگی خطوط لوله گاز ناشی از آسیب فیزیکی بوده است.  

سوئد و دانمارک نیز در نامه‌ای مشترک به شورای امنیت سازمان ملل از احتمال وقوع این نشتی‌ها بر اثر انفجار ناشی از چندین کیلوگرم مواد منفجره خبر دادند.

این دو کشور اسکاندیناوی در بیانیه‌ای به شورای امنیت که به درخواست روسیه تشکیل جلسه داد، اعلام کردند: شدت انفجارها به ترتیب ۲.۳ و ۲.۱ در مقیاس ریشتر اندازه گیری شده است که احتمالاً معادل یک بمب انفجاری صدها کیلویی است.

سوئد و دانمارک در نامه خود خطاب به دبیرکل سازمان ملل بدون اشاره به مسئول احتمالی این حادثه نوشته اند: «همه اطلاعات موجود نشان می‌دهد که این انفجارها نتیجه یک اقدام عمدی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha