دکتر «ریتا ظهیری » روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سردخانه و پایگاه انتقال خون در سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی مصوب شده است.
وی اظهار داشت: ۲ هزار مترمربع زمین در یکی از محلهای پُرجمعیت اراک توسط اداره کل راه و شهرسازی استان برای این مرکز پیش بینی شده است.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: برای جانمایی این مجموعه معاونت عمرانی استانداری مرکزی و اداره کل راه و شهرسازی استان همکاری مناسبی با دانشگاه علوم پزشکی داشتهاند.
دکتر ظهیری افزود: ابلاغ اعتبار مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال برای ایجاد سرخانه استراتژیک پلاسما با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر پلاسما و پایگاه دوم انتقال خون در اراک در سطح ملی ابلاغ شده و در انتظار ابلاغ به استان هستیم.
وی اظهار داشت: در سفرهای رییس جمهور تعریف پروژه صفر وجود ندارد و مبنا تکمیل طرحهایی است که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند، اما با توجه به شرایط استان که برای مقامات تبیین شد درخواست انتقال خون به نهاد رییس جمهور اعلام و مصوبه این نهاد اخذ شد.
وی با بیان اینکه از پلاسمای خون در تهیه داروهای بیولوژیک استفاده میشود که بسیار گران قیمت هستند، اظهار داشت: سردخانه پلاسما از منابع استراتژیک به شمار میرود و جایگاه ملی دارد و قرار بر این مهم است تا در تمامی استانها، از ظرفیت سردخانه پلاسما استفاده شود.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: امکان ذخیرهسازی پلاسما برای هیچ استانی وجود ندارد اما به زودی امکان نگهداری در چند سردخانه استان فراهم خواهد شد.
دکتر ظهیری افزود: نیمی از فرآوردههای خونی تامین شده توسط انتقال خون استان مرکزی در بیمارستان آیت الله خوانساری اراک برای بیماران خاص استفاده میشود و درصورتی که فاز سوم این بیمارستان راه اندازی شود احتیاج جدی تری به خون و فرآورده های آن به وجود خواهد آمد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه، بیمارستان ۱۴۴ تختخوابی خمین و بیمارستان زرندیه با ۳۸ تخت بستری از ظرفیت هایی هستند که امسال یا در سالهای آینده تکمیل و بهرهبرداری خواهند شد و نیاز به فرآورده های خونی را افزایش خواهند داد.
دکتر ظهیری افزود: توسعه زیرساخت های سلامت در استان مرکزی در حال تکمیل است اما به موازات آن پیشرفت در سایر بخشها حاصل نشده و پیش بینی میشود در سال های آینده با توسعه کمی و کیفی در خدمات درمانی در استان، نیاز خونی به ۲ برابر افزایش برسد.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد و با این مهم انتقال خون در ایران قانونمند و از پراکنده کاری در این زمینه جلوگیری شد.
در حال حاضر سازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیمگیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآوردههای خونی سالم در کشور است.
نظر شما