مدیرکل بهزیستی مازندران: علت نیمی از اختلالات ناشنوایی ژنتیک است

ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه علت نیمی از بروز اختلالات ناشنوایی و کم شنوایی ژنتیک است، گفت: با بررسی های صورت گرفته، ۲۵ درصد اختلالات ناشنوایی ناشناخته و بقیه نیز مربوط سایر موارد از جمله بیماری‌های مادر در حین بارداری و مسایل هنگام زایمان است.

به گزارش شنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل بهزیستی مازندران، فریبا بریمانی با اشاره به شعار امسال هفته ناشنوایان دوم تا هشتم مهرماه، با عنوان "پیش بسوی جوامعی با مشارکت همه" اظهارکرد: هم اکنون هشت هزار و ۳۰۴ ناشنوا و کم‌شنوا زیر پوشش بهزیستی مازندران هستند. 

وی افزود: به لحاظ شدت معلولیت، یکهزارو ۱۴ نفر دارای اختلالات خفیف ، ۲ هزار و ۲۹۸ نفر متوسط ، ۲ هزار و ۸۴۶ نفر دارای معلولیت شدید و ۲ هزار و ۱۴۳ نفر نیز دارای ناشنوائی خیلی شدید هستند.

مدیرکل بهزیستی استان مازندران بر لزوم اجرای کامل طرح غربالگری شنوایی در این استان تاکید کرد و گفت که از ابتدای امسال تاکنون، ۲۶ هزار و ۲۱۳ نوزاد غربالگری شنوایی شدند.

بریمانی بیان کرد: آسیب شنوایی، معلولیتی پنهان و شایع ترین نقص مادرزادی است و میزان شیوع آن در زمان تولد بیش از ۲ برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی با اولویت قرار دادن برنامه‌هایی همچون غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، تشخیص بهنگام و ارجاع به موقع، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارایه تجهیزات توانبخشی مانند سمعک، ارایه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارایه خدمات توانبخشی پس از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آماده‌سازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه، یاری گری متخصص و متعهد برای کودکان دارای آسیب شنوایی و خانواده آنان است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه از بدو تولد تا ۶ ماهگی بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در نوزادان است، گفت: طبق مطالعات متعدد در صورتی که کودک دارای افت شنوایی پیش از سه ماهگی تشخیص داده شود و قبل از ۶ ماهگی از وسیله تقویت کننده صوتی و برنامه های توانبخشی مناسب بهره مند شود،  می تواند به مهارت های گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست یابد.

بریمانی مداخلات توانبخشی شنوایی را شامل تجویز وسیله کمک شنوایی مناسب نظیر سمعک ، تربیت شنوایی، گفتار درمانی وکاشت حلزون  دانست و افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۳ میلیارد ریال اعتبار برای تهیه وسایل کمک توانبخشی تخصیص یافته است.

بهزیستی مازندران ۴۶۰ هزار مددجو را زیر پوشش است که از این تعداد حدود ۶۰ هزار نفر مستمری دریافت می کنند و بقیه از دیگر خدمات بهزیستی بهره‌مند هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha