پروفسور «جورج جانوکو / Juraj Janoko» روز یکشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مورد ویژگیهای زمینشناسی مراغه افزود: سایت فسیلی مراغه یکی از پدیدههای منحصربفرد این شهرستان در سطح جهانی است.
وی با بیان اینکه طی قرنهای گذشته از سراسر دنیا برای تحقیق به این منطقه فسیلی آمدهاند، اظهار داشت: اکنون فسیلهای مراغه در بیشتر موزههای دنیا در معرض دید قرار داد و از این ظرفیت میتوان به نحو بهینه استفاده کرد.
وی تلفیق زمینشناسی و دیرینهشناسی مراغه را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: با تلفیق این پدیدهها اطلاعات دقیق در مورد موجودات ماقبل تاریخ، پدیدههای آتشفشانی و نتایج جالب توجهی حاصل میشود.
وی همچنین پیوند میراث ناملموس با ویژگیهای زمینشناسی را برای ثبت ژئوسایتهای مراغه در عرصه بینالمللی مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: بسیاری از موارد عادی زندگی مردم از جمله نحوه پخت آبگوشت در مناطق روستایی این شهرستان که با سبزیجات محلی و در سفرههای سنتی سرو می شود، جزو میراث ناملموس مراغه است.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایرنا که ثبت ژئوپارکهای بینالمللی چقدر به توسعه محلی کمک میکند؟ بیان کرد: بنده متخصص ژئوپارک نیستم و دانشگاه ما مرکزی برای تحقیق در زمینه ژئوپارکها دارد که میتوان در این زمینه از آنان کمک گرفت.
وی ادامه داد: بدونشک اگر مردم دنیا با پدیدههای جالب زمینشناسی و دیرینهشناسی مراغه آشنا شوند، برای سفر این منطقه تشویق میشوند و در نگاه نخست میتوان گفت که ثبت ژئوپارک مراغه میتواند اشتیاق گردشگران برای بازدید از این شهرستان را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: ثبت ژئوپارک مراغه در عرصه بینالمللی نه تنها به توسعه مراغه بلکه برای کشور هم مزیتهایی خواهد داشت زیرا علاقه برای سفر به ایران را افزایش میدهد.
وی همچنین جمعبندی دیدگاههایش راجع به مراغه را اینگونه بیان کرد: در مراغه پدیدههای طبیعی منحصربفرد و فرهنگ غنی مردمانی میهماننواز است که رفتاری بسیاری صمیمی و دوستانه با گردشگران دارند، جلب توجه میکند.
به گزارش ایرنا پروفسور «جورج جانوکو / Juraj Janoko» همراه با دکتر مجید میرزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان و از دیرینهشناسان شناخته شده کشور به مراغه سفر کرد.
نظر شما