خانه؛ همان نیاز اصلی مردم، همان که از پدر به فرزندان به ارث میرسد، به قول بازاریها، زمین و خانه به صاحب مال خیانت نمیکند، یعنی قدرت ریسکپذیری در زمین و ملک و خانهسازی بالاست.
در این شرایط، ساخت خانه برای مردم به ویژه قشر کمدرآمد سخت است، شاید هم به گفته برخی از همین افراد یک رویا باشد که بتوانند صاحب خانه شوند، حالا دولت سیزدهم خشت اول را بنا گذاشته است تا مردم صاحب خانه شوند، چگونه؟ با طرح نهضت ملی مسکن، قانون آن هم وجود دارد " قانون جهش تولید مسکن" که از جمله طرحهای حمایتی دولت است.
حسن از کارگران شاغل در یکی از کارخانه صنعتی چهارمحال و بختیاری و روزهای غیر کشیک نیز تاکسی اینترنتی کار میکند با ماشین برادرش، او میگوید: اگر میخواستم صاحب خانه شود شاید سالها طول میکشید، اما در طرح ملی مسکن با آورده ابتدایی ۴۰ میلیون تومانی و وامهای بانکی قرار است مالک خانهای بشوم که جزو آرزوهایم بوده است.
جمیله که سرپرست خانوار است و ۲ فرزند دبستانی و دبیرستانی دارد نیز میگوید: خدا خیرشان بدهد هر کسی این بنا را گذاشته است و خانوادهها را از نگرانی درآورده است، سهم ارث خانوادگی را برای پرداخت اقساط خانه مسکن ملی کنار گذاشتهام و میخواهم این چاردیواری را برای فرزندان باشد.
نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری آغاز شده است
مدیرکل راه و شهرسازی به عنوان متولی اول و شخص نخست پاسخگویی در خصوص مسکن است که در یک عصر پاییزی در کنار خبرنگار به منطقه منظریه محل اجرای طرح ملی و نهضت مسکن آمده است او ابتدا محله ۳۹ را نشان میدهد و میگوید: این محل ۱۵۰ واحدی از سوی ستاد اجرایی امام در دست ساخت است و مرحله فنی را طی میکند.
حسینعلی مقصودی در خصوص طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن درباره مشخصات فنی پروژه ۱۵ هزار واحدی نهضت ملی مسکن در منطقه ۴۰ منظریه میگوید: مساحت این طرح ۹۶ هکتار است که ظرفیت ۶ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی را در مرکز استان دارد و سایر واحدها نیز در ۴۳ شهر مختلف استان در حال احداث است.
وی در خصوص اینکه این طرحها کی به بهرهبرداری میرسد که خیال مردم راحت باشد، نیز برای خبرنگاران توصیح میدهد که طبق برنامهریزیهای انجام شده، این پروژه در مدت ۲ سال تکمیل خواهد شد و پس از آن به متقاضیان واجد شرایط طرح نهضت ملی مسکن استان تحویل داده میشود.
مقصودی خاطر نشان کرد: طی تفاهم با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمادهسازی اولیه این پروژه به عنوان کارگزار خواهد بود اما ساخت واحدها توسط پیمانکاران و مجریان ذیصلاح انجام میشود.
وی با اشاره به آغاز ساخت چهار هزار و ۶۰۰ واحد دیگر در فازهای قبلی خاطر نشان کرد: عملیات اجرایی ساخت سه هزار واحد در محله ۳۴ نیز آغاز و با پیشرفت قابل توجهی همراه شده است.
ثبتنامی برای خانهدار شدن
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در خصوص ثبت نامه های انجام شده نیز گفت: در طرحهای مسکن استان ۸۱ هزار نفر در مراحل ابتدایی ثبتنام کردند.
به گفته مقصودی،۲۴هزار نفر از این افراد تایید شدند و ۱۸ هزار نفر تاکنون موفق به افتتاح حساب بانکی برای اجرای طرح شدهاند.
سهم چهارمحال و بختیاری چقدر است؟ زمین آیا وجود دارد؟
مدیرکل راه و شهرسازی در خصوص تامین زمین برای ساخت طرحهای حمایتی مسکن گفت:در این زمینه برنامه ریزی انجام شده است و در تعدادی از شهرها زمین تحویل شده است و علت کند بودن گروه ساخت در ابتدای کار نیز کمبود زمین بود که این زمینها از حریم به منطقه افزوده شده است.
مقصودی یادآور شد:در شهرهای لردگان ، کیان ، بلداجی و سودجان تلاش می شود زمین برای ساخت مسکن طرحهای حمایتی تامین شود.
وی اظهار داشت: سهمیه استان در ساخت مسکن ۴۰ هزار و ۵۰۰ واحد در طی چهار سال است که تعداد ثبتنامیها بیش از این تعداد بود و تا به حال برای ۲۶ هزار واحد تامین زمین صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: برای تامین زمین مورد نیاز با بررسیهای صورت گرفته زمین از حریم به محدوده اضافه شد که بیشتر این اراضی دارای تاسیسات لازم نبودند و به دلیل اینکه منابع صندوق ملی مسکن تاکنون تامین نشده است و دستگاههای اجرایی خدماترسان نیز با کمبود اعتباری روبرو بودند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گفت: بر این اساس شهرداری، عملیات مروبط به مسکن مهر در محلات ۳۵، ۳۶، ۳۷، ۳۸، و ۳۹ منظریه را در قالب تفاهمنامهای انجام میدهد و اعتبار آن نیز از طریق سازمان ملی زمین و مسکن تامین خواهد شد.
به گفته وی، در محله ۳۸ و ۳۹ منظریه شهرکرد نیز از سنوات گذشته خانواده شهدا و ایثارگران پیگیر تامین زیرساختها از جمله آب و فاضلاب برای ساخت و ساز این منطقه بودند که برای تامین آب ۳۵میلیارد تومان اعتبار تامین شده تا با طریق شرکت آب و فاضلاب استان این مشکل در این منطقه رفع شود.
شهرداری پای کار است، تخفیف با ما
سرپرست شهرداری شهرکرد نیز در این دیدار رسانهای اعلام کرد: شهرداری شهرکرد همکاری لازم برای ساخت و ساز طرحهای حمایتی مسکن را ارائه می دهد.
عبدالصادق نجفی گفت: قانون برای صدرو پروانه ساخت تخفیف لازم را در طرحهای حمایتی مسکن اتخاذ کرده است و شهرداری شهرکرد ۵۰ درصد تخفیف را در این زمینه برای خانه دار شدن مردم در این مناطق لحاظ میکند.
وی در خصوص بهسازی منطقه منظریه شهرکرد یادآور شد:در این زمینه به دستور استاندار چهارمحال و بختیاری با یک همافزایی بین دستگاههای برای رفع مشکلات منظریه از جمعآوری نخالههای ساختمانی ، ضایعات و خاک اضافی انجام شد.
سرپرست شهرداری شهرکرد این را هم یادآور شد که سه زمین ورزشی به مساحت هر کدام یکهزار و ۵۰۰ مترمربع در اختیار محلات منظریه قرار گرفته است و ایجاد زمین چمن مصنوعی نیز در این منطقه دایر میشود.
به گزارش ایرنا، در حالی که خورشید عصرگاهی در منطقه منظریه در پشت کوهها میآرمید، طرح روشنایی و آسفالت یکی از معابر و خیابانهای این منطقه به بهرهبرداری میرسید و چراغ خانههای ساخته شده روبروی طرحهای حمایتی مسکن، یکی یکی روشن شده بودند، خانههایی که متعلق به خود مردم بودند.
نظر شما