۱۱ مهر ۱۴۰۱، ۱۴:۲۳
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 84903021
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

نگرانی حامیان غربی ائتلاف متجاوز به یمن از تمدید نشدن آتش بس

تهران - ایرنا - حامیان غربی نیروهای ائتلاف متجاوز به یمن از تمدید نشدن آتش بس نگران هستند زیرا ممکن است درگیری ها از سرگرفته شود و منافع آنها در منطقه به خطر افتند؛ به خصوص اگر نیروهای مسلح یمن عملیات بازدارندگی فرامرزی را از سر گیرند و بار دیگر تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دهند.

به گزارش ایرنا، روزنامه «المسیره» یمن امروز دوشنبه در مقاله ای با بیان این مطلب، به تمدید نشدن آتش بس بین صنعا و نیروهای ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان اشاره کرد و نوشت: آتش بس موقت که در اوایل آوریل آغاز شده بود، ساعت ۶ عصر دیروز یکشنبه به دلیل اصرار ائتلاف متجاوز و حامیان آن بر ادامه محاصره و استفاده از حقوق انسانی مردم یمن به عنوان سلاح جنگ، کارت فشار و باج خواهی بدون هیچ توافقی برای تمدید یا تعیین زمان جدید پایان یافت.

این روزنامه با اشاره به اینکه صنعا پیش از این هشدار داده بود که این اقدام عواقب منطقه ای و بین المللی را در پی خواهد داشت، افزود: صنعا روز شنبه با قاطعیت به شرکت های خارجی برای توقف عملیات غارت ثروت ملی در مناطق تحت اشغال از زمان پایان آتش بس هشدار داد و از آن شرکت ها خواست که دستورالعمل های صنعا در این زمینه را رعایت کنند و نسبت به نادیده گرفتن آنها هشدار داد زیرا در صورت بی توجهی به این دستورالعمل ها، هشدارها در پایان مهلت آتش بس در مرحله اجرایی قرار خواهد گرفت. 

شورای عالی سیاسی یمن در سایه هشدارهایی که به شرکت های خارجی و کشورهای متجاوز داده بود، تصویب راهبردهای مرحله بعدی را اعلام کرد و این بدان معناست که در صورت اصرار ائتلاف متجاوز و حامیان و مزدوران آن بر ادامه غارت ثروت و ادامه محاصره و جنگ، ممکن است صحنه به سمت درگیری بزرگ پیش رود.

صنعا تاکید کرده بود که تنها راه تمدید آتش بس پرداخت حقوق کارکنان دولت از محل درآمدهای نفت و گاز که به طور کامل توسط نیروهای متجاوز ائتلاف و حامیان آن غارت می شود و همچنین رفع محاصره فرودگاه صنعا و بندر الحدیده و توقف آتش افروزی است اما ائتلاف متجاوز بر طفره رفتن اصرار و سعی کرد تا این خواسته ها را دور بزند و همین امر موجب شکست مذاکرات شد.

صنعا در روزهای گذشته پیام ها و هشدارهای نظامی شدید و متعددی را به کشورهای متجاوز و حامیان آنها ارسال کرد که مهمترین آنها سخنان «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله و «مهدی المشاط» رئیس جمهوری درباره «عواقب و آسیب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی» ناشی از بی توجهی دشمن و شکست آتش‌بس و صلح بود.

المسیره نوشت که حامیان غربی ائتلاف متجاوز از تمدید نشدن آتش بس ابراز نگرانی کردند زیرا این امر ممکن است منجر به افزایش درگیری ها و از بین رفتن منافع آنها در منطقه شود؛ به ویژه اگر نیروهای مسلح یمن عملیات بازدارندگی فرامرزی را از سر گیرند و بار دیگر تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دهند. 

این روزنامه یمنی اضافه کرد : اما ناظران سیاسی و نظامی پیش بینی می کنند که خسارت [ عدم تمدید آتش بس ] بسیار بیشتر از آنچه کشورهای غربی انتظار دارند، باشد زیرا جغرافیای نبرد گسترش خواهد یافت و شکستن محاصره دریایی را که صنعا در رژه های نظامی بزرگ اخیر پیام های روشنی درباره آن ارسال کرد، شامل شود.

«هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن یکشنبه شب با اعلام اینکه توافقی برای تمدید آتش بس صورت نگرفته است، گفت که به مذاکره با تمام طرف‌های درگیر در یمن برای رسیدن به یک توافق سریع ادامه خواهد داد.

سخنان گروندبرگ درحالی منتشر می‌شود که آتش‌بس در یمن روز یکشنبه بدون توافق برای تمدید، پایان یافت.

محمد عبدالسلام رئیس هیات مذاکره کننده یمن اخبار برخی رسانه ها درباره تمدید آتش بس را نادرست خواند و هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن نیز شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد که ائتلاف سعودی به دنبال صلح در یمن نیست.

در بیانیه هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی آمده است: یمن در مدت آتش‌بس در قبال نقض‌های مکرر خویشتنداری کرد تا فرصت بیشتری به تلاش‌های سازمان ملل و سایر کشورهای برادر بدهد.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و دیروز ۱۰ مهر پایان یافت.

پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتش‌بس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.

در همین راستا، شورای عالی سیاسی یمن یکشنبه شب در بیانیه‌ای با هشدار به کشورهای متجاوز اعلام کرد: نیروهای ما، بنادر و فرودگاه‌ها و شرکت‌های نفتی متجاوزان را در تیررس خود قرار خواهند داد.

این شورا از کشورهای متجاوز خواست که تجاوزگری و محاصره خود را به صورت فوری پایان دهند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتارها هزاران نفر و تخریب زیرساخت های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

این آتش بس که تاکنون ۶ ماه به طول انجامیده است هزاران بار توسط متجاوزان نقض شده است و آنها از اجرای برخی از بندهای آن خودداری کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha