یوسف مغروری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سه دستگاه میراث فرهنگی، شهرداری و اداره کل اوقاف استان در اجرای طرح توسعه امامزاده عباس(ع) سهیم هستند اظهار داشت: سال گذشته جلساتی با استاندار سابق برگزار شد در نتیجه ۵۲ قطعه ای که در ضلع غربی امامزاده سید عباس(ع) بجنورد واقع شده بود باید توسط شهرداری تملک شود که راه و شهرسازی در این زمینه با همکاری شهرداری زمین معوض به مالکان ارایه دهد.
عقد معوض؛ عقدی است که انتقال مال یا تعهد از ناحیه طرفین باشد به عبارت دیگر عقدی است که هر یک از طرفین در ازاء چیزی که می دهد چیز دیگری می گیرد.
وی عنوان کرد: بر اساس کارشناسی اولیه، ۹۰ میلیارد تومان برای رضایت مالکان ۵۲ قطعه زمین برآورد شد که اکنون این میزان با گذشت یکسال به ۱۴۰ میلیارد تومان رسیده است، با این حساب راه و شهرسازی زمین مورد نظر را برای این ۵۲ قطعه در شمال شهر بجنورد و نزدیکی مسکن مهر گلستان شهر در نظر گرفت که با مخالفت مالکان همراه بود.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایهگذاری شورای اسلامی، هم افزایی و همکاری بین دستگاه های مرتبط با اجرای این طرح را ضروری دانست و عنوان کرد: اداره کل اوقاف باید در ابتدا میزانی از این اعتبار را در این محدوده هزینه کند و موافقت مالکان را جلب و در قبال آن در سایر بخش های غیرفرهنگی طرح توسعه سرمایه گذاری کند.
این عضو شورای شهر بجنورد در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری ۲ هزار ۵۰۰ میلیارد تومانی اوقاف در این طرح اظهارداشت: متاسفانه اوقاف این میزان از هزینه را فقط برای حوزه های فرهنگی که در چند فاز تعریف شده است، هزینه می کند.
به گزارش ایرنا، تپه تاریخی معصومزاده بجنورد با شماره ۷۰۸ در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید با این وجود تا سال ۸۴ در این مکان که مجاورت حرم امامزاده سید عباس و گورستان بجنورد قرار دارد ساخت و ساز انجام می شد.
عملیات اجرایی بزرگترین طرح گردشگری زیارتی، تجارتی و تفریحی در قالب توسعه امامزاده عباس ابن موسی بن جعفر (ع) در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی با سرمایه گذاری ۲۵ هزار میلیارد ریالی اوقاف و امور خیریه کشور در خردادماه امسال آغاز شد.
بر اساس نقشه اولیه؛ این طرح در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار در دست اجرا قرار گرفت که ۹ هکتار از این اراضی از املاک موقوفه امامزاده، ۱۳ هکتار مربوط به شهرداری و ۱۰ هکتار نیز املاک و اراضی خصوصی تامین شده است.
در این اراضی ۲۶ هزار متر مربع برای فضای مذهبی، ۴۶ هزار متر مربع فضای فرهنگی و آموزشی شامل حوزه علمیه و فضای فرهنگی گلزار صالحین، صحن چندمنظوره و نمایشگاه، ۱۰۷ هزار متر مربع فضای خدماتی شامل زائرسرا، پل توریستی، آلاچیق، ۵ هزار مترمربع پارکینگ، ۸۴ هزار متر مربع تجاری شامل بازارچه، هایپرمارکت، رستوران و راسته هنرمندان ایجاد می شود.
نظر شما