به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه خبری العهد « إلیاس بو صعب» نایب رئیس پارلمان لبنان پس از نشست مشترک رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان این کشور افزود: فکر می کنم همه منتظر این نشست بودند و شکی نیست که به هنگام خروج از نشست با افتخار موضع یکسان خود را اعلام خواهیم کرد و این عاملی برای قدرت لبنان بود و ما را به جایی که رسیده ایم، رساند.
وی با اشاره به اینکه در این نشست مشترک روسای سه گانه ( رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان ) سوالاتی داشتند و تیم فنی ویژه بررسی پیش نویس پیشنهادی ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی به آنها پاسخ داد، ابراز امیدواری کرد که پاسخ لبنان به نماینده آمریکا درباره این پیش نویس پیشنهادی امروز (سه شنبه) داده شود.
بو صعب با ابراز امیدواری به اینکه پاسخ نهایی [ میانجی آمریکا ] در پایان هفته به دست مقامات لبنان برسد، اشاره کرد: هنگامی که گزارش نهایی چه منفی یا مثبت را دریافت کنیم، موضع واحد لبنان اعلام خواهد شد.
وی که از جانب نبیه بری رئیس پارلمان لبنان مامور پیگیری پرونده ترسیم مرزهای دریایی با فلسطین اشغالی است، با اشاره به اینکه اختلاف در جزئیات [ پیشنهاد هوکشتاین ] کوچک و نه بزرگ است اظهار داشت: پاسخ ما رسمی نیست بلکه پاسخی به پیشنهاد « هوکشتاین » است.
نایب رئیس مجلس لبنان با تاکید بر اینکه لبنان حقوق کامل خود را در میدان گازی «قانا» به دست آورده است و من بیشتر از این نمی گویم، افزود: درخواست لبنان درخصوص تغییرات در پیش نویس پیشنهادی (امروز) به هوکشتاین ارسال خواهد شد و موضع نهایی لبنان پس از دریافت پاسخ به این درخواست ها، داده خواهد شد.
بو صعب در واکنش به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه اگر توافق غیرقانونی ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی تصویب شود، ما مجبور به انجام آن نخواهیم شد، تاکید کرد که همه مقامات اسرائیلی از جمله «نتانیاهو» قدرت لبنان را می دانند و این، توازنی است که وجود معادله مردم و ارتش و مقاومت برقرار کرده است.
معاون رئیس مجلس نمایندگان لبنان با تاکید بر اینکه "ما رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی شناسیم و وارد معاهدات با آن نخواهیم شد"، افزود: اما مکانیسم های دیگری وجود دارد.
بیش از یک دهه قبل اعلام شده بود که بخشهای شرقی دریای مدیترانه دارای منابع گازی به نسبت بزرگی هستند. در پی این گزارشها اعلام شد که از دو سال قبل رژیم اسرائیل تلاشهای اکتشافی خود را در این منطقه آغاز کرده است.
پس از آن بود که تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر مالکیت دو میدان گازی «قانا» و «کاریش» بالا گرفت و ایالات متحده به بهانه میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف وارد عمل شد تا بتواند موانع بر سر اکتشاف و استفاده از انرژی در شرق دریای مدیترانه را رفع کند.
از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیرهسازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.
در این میان حزب الله لبنان به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدانهای گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدامی از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکلهای مختلف مقابله میکند.
«آموس هوکشتاین" میانجی آمریکایی پیش نویس پیشنهادی توافقی را به مقامات های لبنان و مسئولان رژیم صهیونیستی درباره ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی و بهره برداری از منابع انرژی موجود در این منطقه ارایه داده است که دو طرف در حال بررسی آن هستند. بر اساس برخی گزارش های رسانه ای رژیم اسرائیل، مقامات این رژیم با این پیش نویس موافق هستند و نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز اعلام کرده که این کشور درحال بررسی متن پیشنهادی برای اعلام نظرنهایی خود نسبت به آن است.
نظر شما